Home » , » And money cuts for all...

And money cuts for all...



And money cuts for all...
Πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα από την μέρα που ανακοινώθηκε το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας και θα μπορούσαμε να πούμε πως η Κυβέρνηση μοιάζει  περισσότερο ως νεκροθάφτης που μας ''παίρνει'' τα μέτρα για την κάσα, παρά σαν ένα μακροοικονομικό σχέδιο για την εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας!

Είναι πραγματικά ασύλληπτα τα νούμερα που καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός , με το βάρος να πέφτει εκεί που προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε πως δεν θα πέσει... στους συνταξιούχους!
Συγκεκριμένα , το αστρονομικό ποσό των 7,2 δισ. θα κληθούν να πληρώσουν τα 2.800.000 των συνταξιούχων, 330.000 και πλέον εν ενεργεία ασφαλισμένοι καθώς και 1.013.000 επιδοματούχοι .
Συνολικά το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει μειώσεις 22-35% στα εφάπαξ , κατάργηση δώρων, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, μειώσεις ύψους 640 εκατομμυρίων ευρώ για 1.000.000 συνταξιούχους , πρόσθετες μειώσεις περίπου 700 εκατ. ευρώ σε ειδικά μισθολόγια.
Ψαλίδι στα επιδόματα 1.013.000 δικαιούχων, 300.000 ανάπηροι θα δουν μειώσεις 14% - 33% , 70.000 ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι θα λαμβάνουν μειωμένη κατά 10% - 20% σύνταξη, πάνω από 80.000 συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών θα χάσουν το ΕΚΑΣ, 160.000 εποχικά επιδοτούμενοι άνεργοι θα χάσουν το εφάπαξ επίδομα των 458 - 916 ευρώ και 3.000 άνεργοι που έχουν απολυθεί από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει πριν από 5 ή και 10 χρόνια θα πάψουν να λαμβάνουν επιδότηση!


Μεγάλο μαχαίρι όμως θα πέσει και στις φοροαπαλλαγές για τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία και ανέργους .
Υγεία και Παιδεία θα χάσουν συνολικά 1,18 δις που σημαίνει πρακτικά ότι στο τέλος του 2014 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν θα ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ ενώ δίδακτρα , συγχωνεύσεις και μείωση προσωπικού θα είναι τα νέα χαρακτηριστικά του Ελληνικού Πανεπιστημίου.
Τέλος όσον αφορά τους ΟΤΑ, θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και «δώρων», εφεδρεία, ειδικά μισθολόγια και περικοπές αποδοχών στις ΔΕΚΟ έως και κατά 30%.

Όλα τα παραπάνω μέτρα φυσικά θα σκάσουν σαν βόμβα στην ελληνική κοινωνία καθώς δεν είναι μόνο το μέγεθος τους, που θα φέρει ένα είδος διάλυσης της ελληνικής οικονομίας , αλλά και το ότι απευθύνονται στο μέρος εκείνο της κοινωνίας όπου υποφέρει 2 χρόνια τώρα από μνημόνια και λιτότητα και γι αυτό τα νέα μέτρα θα έχουν διπλά καταστροφικό ρόλο!
Δύο χρόνια λοιπόν , καταστροφικών μνημονίων και τα αποτελέσματα πάνω στην ελληνική οικονομία είναι δραματικά , μόνο η μείωση του ΑΕΠ κατά 7 περίπου δις είναι αρκετό για να περιγράψει το χάλι στο οποίο έχει φτάσει η χώρα !

Από την άλλη η χρεομηχανή δουλεύει ρολόι με τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια να φτάνουν τα 18 δις και το εθνικό χρέος τα 380 δις και ενώ η κατάσταση χειροτερεύει , φαίνεται να

μην υπάρχει πάτος σ' αυτήν την κατρακύλα...

Όλα όμως έχουν μια αρχή και ένα τέλος .
Η μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση μετατράπηκε σε κρίση χρέους και έτσι μπήκε στην χώρα μας.
Και αυτή ακριβώς είναι η λέξη-κλειδί για όσα ζήσαμε και πρόκειται να ζήσουμε... το χρέος!
Το χρέος ήταν η αφορμή ώστε η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα , να ενταχθούμε στο PSI και να λεηλατηθούν η καταθέσεις ολόκληρων δημόσιων ιδρυμάτων και ασφαλιστικών φορέων και συνεχίζει να είναι η αφορμή για την επιβολή της σκληρής μνημονιακής πολιτικής.
Όσο υπάρχει κρίση όλα θα είναι πολύ δύσκολα για τους λαούς της Ευρώπης αλλά συγκεκριμένα για την κάθε χώρα όσο υπάρχει χρέος η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Μπορεί σήμερα να μιλάνε για μέτρα 11,9 δις αλλά οι ίδιοι έχουν δηλώσει πως αν το χρέος δεν καταστεί βιώσιμο , τότε το πακέτο θα φτάσει και τα 22 δις ! Κάτι που είναι προφανές πως θα συμβεί , αφού ουσιαστικά όλα τα οικονομικά επιτελεία των τελευταίων κυβερνήσεων δεν αποσκοπούν στην μείωση και εξυγίανση του δημοσίου χρέους - αντιθέτως χρησιμοποιούν το χρέος ως δικαιολογία για να εφαρμόσουν το ακραίο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό , σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Είναι λοιπόν επιτακτικής σημασίας οι εργαζόμενοι και σύσσωμος ο ελληνικός λαός να ζητήσουν την παύση πλη

ρωμών και την άμεση διαγραφή του χρέους ως νόμιμο δικαίωμα και ως μόνη μόνη ρεαλιστική λύση για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι θα γλυτώσουμε την μνημονιακή πολιτική , τα αβάστακτα τοκοχρεολύσια και την συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας.

Φυσικά η παύση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους αποτελεί πρακτικά ένα είδος χρεοκοπίας , όμως με την επαναφορά του εθνικού νομίσματος και την άμεση εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και θα κερδίσουμε τον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής, τον έλεγχο της ροής κεφαλαίων και θα χρησιμοποιήσουμε τα αποθέματα σε ευρώ που υπάρχουν στα ταμεία των τραπεζών ως συνάλλαγμα και ουσιαστικά ως αντίκρισμα στο νέο εθνικό μας νόμισμα , ώστε να μην υπάρχει μεγάλη υποτίμηση.

Τώρα αν μέσα σε όλο αυτό το τεράστιο , ληστρικό χρέος υπάρχει και κάποιο μέρος του το οποίο είναι πραγματικά υγιές και νόμιμο (πράγμα που δεν πιστεύω) αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί από μία αμερόληπτη επιτροπή , η οποία θα πρέπει να είναι διεθνής , απαρτιζόμενη από οικονομολόγους και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις και οι οποίοι έχουν έρθει ξανά σε ρήξη με το ΔΝΤ και το διεθνές τραπεζικό λόμπυ.

Τέλος αυτό το τετράστυλο της παύσης πληρωμών και της δημιουργίας διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου , της διαγραφής του Χρέους , της εξόδου από το Ευρώ και της εθνικοποίησης των τραπεζών θα πρέπει να γίνει σύνθημα όλου του ελληνικού λαού και να επιβληθεί μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις και μάλιστα μέσα από σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις με καθαρά ταξικό πρόσημο και αριστερό χαρακτήρα μακριά από ακροδεξιές παραφιλολογίες, έτσι ώστε να πάρουμε πίσω την λαϊκή κυριαρχία , πράγμα που αποτελεί την Λυδία λίθο για να καταφέρουμε όλα τα παραπάνω και ακόμη και τώρα να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη.
 





Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template