Home » , » Δελτίο αντιπληροφόρησης…

Δελτίο αντιπληροφόρησης…



Έτριξε ο τόπος σε Πορτογαλία – Ισπανία - Ελλάδα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου , από τις μαζικές λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις! Γι’ αυτό και οι εντολοδόχοι τις ΕΕ και της Τρόικας , Κοέλιο, Ραχόι και Σαμαράς βάλθηκαν να καταστείλουν με αστείρευτη αστυνομική βιαιότητα (αλλά και αυθαιρεσία) το ξεκίνημα ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων και αντίστασης , κόντρα στην επέλαση του νεοφασιστικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Γράφει ο μη έχων...





Φανερή ήταν η ενόχληση της άρχουσας τάξης στο άκουσμα του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις και ειδικά σε αυτές των επαρχιών , που ξεπέρασαν σε πολλές πόλεις κάθε άλλη απεργιακή κινητοποίηση!
Και ναι, αυτό είναι που φοβούνται πιο πολύ , αυτό είναι το μόνο που φοβούνται εδώ και καιρό και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο έχουν εξαπολύσει μια -γιγαντιαίων διαστάσεων- παραποίηση αλλά και απόκρυψη της αλήθειας με σκοπό να απομακρύνουν από την καθημερινότητα το ζήτημα της κλιμάκωσης του αγώνα. Έτσι λοιπόν μετά την παρωδία των ειδήσεων για την Χρυσή Αυγή , όπου όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφερόντουσαν στην Χρυσή Αυγή περισσότερο από όλες τις άλλες ειδήσεις γενικά , θέτοντας το ακροδεξιό μόρφωμα ως μόνιμο θέμα καθημερινής συζήτησης , περάσαμε – παραμονές της γενικής 24ωρής απεργίας – στο «νέο» σκάνδαλο βόμβα του προέδρου της Βουλής , κ Μεϊμαράκη. Ακόμη και το πρωί της Τετάρτης , λίγες ώρες πριν αρχίσει η απεργία υπήρχαν ατελείωτα ρεπορτάζ για το ζήτημα αυτό.
Μετά το τέλος της απεργίας και αφού δημιουργήθηκε , ένα κλίμα αισιοδοξίας και επαναπολιτικοποίησης , ένα κλίμα αγωνιστικό , η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΥΠ σκέφτηκαν να χτυπήσουν ακόμη πιο δυναμικά.
Πρώτο θέμα φυσικά το «ερωτικό» κάλεσμα του προέδρου της Βουλής προς τον Βουλευτή της ΝΔ Π. Παυλόπουλο καθώς και η ανάμειξη και του μεγαλοδημοσιογράφου Ν. Χατζηνικολάου . Ένα στημένο χάρτινο θέατρο το οποίο αναγκάστηκε να περάσει και από παραποίηση , καθώς ο διάλογος των δύο Βουλευτών δεν ήταν καν αυτός που προβλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα , από τα διάφορα κυβερνητικά  blogs και κανάλια.
Ταυτόχρονα όμως είχαμε και την άρση της βουλευτικής ασυλίας Μπακογιάννη, Μπαρπμαρούση και φυσικά την διαρροή της περιβόητης λίστας του ΣΔΟΕ.
Εδώ και αρκετά χρόνια , από τότε που ξεκίνησε η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα , η αστική τάξη προσπαθεί να επιβάλει σκληρές πολιτικές αναπροσαρμογής του οικονομικού συστήματος παρουσιάζοντας τις ως αντιδιαστολή της βαθειάς διαφθοράς και της αδιαφάνειας του πολιτικού συστήματος.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως ενώ τον τόπο τον κυβερνούν δύο κόμματα εδώ και χρόνια , οι ίδιοι άνθρωποι κυνηγούν υποτίθεται τους ίδιους για διαφθορά…
Θέλω να πω πως , αυτό που τώρα ονομάζουμε « Τρόικα εσωτερικού» - που είναι δηλαδή τα κόμματα του κεφαλαίου , έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα παρανομίας και αδιαφάνειας στις ίδιες της τις γραμμές θέλοντας να κάνει τον κόσμο να πιστεύει πως για όλα φταίνε κάποιοι και όχι το οικονομικό μοντέλο που ονομάζεται Καπιταλισμός…
Έτσι και με το δίκιο του ο γαλουχημένος πλέον κοσμάκης ασχολείται με αστείρευτη ευλάβεια σε ζητήματα σκανδάλων , κουκουλώματος , ανομίας κλπ.
Το άλλο σημαντικό είναι, πως όλες αυτές οι ειδήσεις παίζουν διπλό ρόλο και εκτός από τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης παίζουν και τον ρόλο της προπαγάνδας για την διαμόρφωση και την πλαισίωση μιας πολιτικής.

Σε φυσικό επίπεδο η δικτατορία αντιπροσωπεύεται από το συρματόπλεγμα.
Σε διανοητικό επίπεδο από τις κεραίες των τηλεοράσεων.
Ολιβιέρο Τοσκάνι


Και ο πιο σημαντικός είναι ο κατασταλτικός . Το μόνο που μπορεί να αντιπαραθέσουν στην διαφθορά και την ανομία είναι φυσικά , περισσότερη αυστηρότητα και περισσότερη αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο το παραλήρημα για τους « εγκληματίες» μετανάστες και μάλιστα «λαθραίους»! ούτε είναι τυχαία η αντιποίηση αρχής από τους χρυσαυγίτες , ούτε τα σκάνδαλα και οι μίζες των βουλευτών! Δεν θέλω να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχουν σκάνδαλα και «κλέφτες», ακριβώς τo αντίθετο ! Σκάνδαλο είναι ολόκληρο το πολιτικοοικονομικό σύστημα που με δύο λόγια είναι μια τεράστια παγκόσμια ληστεία των λαών , από ένα μάτσο λακέδες και το πολιτικό τους υπηρετικό προσωπικό…

Γι’ αυτό, όσο τα  νέα μέτρα βίαιης αναπροσαρμογής, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και η κυριαρχία του βάρβαρου καπιταλισμού περνά από τα ψηλά γράμματα των ειδήσεων , η εξουσία είναι προετοιμασμένη για το σημείο εκείνο – όσο και αν αργήσει – όπου η προπαγάνδα δεν περνά (όπως συνέβη με την απεργία) και τότε θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους και το λαό με τα ΜΑΤ , τους χρυσαυγίτες , τα χημικά , τους τρομονόμους , τις συλλήψεις , τις λογοκρισίες  και ότι άλλο χρειάζεται μια Χούντα για να επιβιώσει…



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template