Home » , » Ο εκτροφέας αυγών ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ

Ο εκτροφέας αυγών ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ






Του Dr. Όου

Πρώτο θέμα της καθημερινής επικαιρότητας έχει καταντήσει  η συζήτηση για το τι κάνει η άκρα δεξιά και δεν μιλώ μόνο περί δολοφονιών, τραμπουκισμών και επιθέσεων αλλά ειδικότερα για την προσπάθεια προώθησης ενός φιλολαϊκού και εξευγενισμένου προσωπείου.

Το θέμα λογικό είναι να αρχίζει να κουράζει αλλά δυστυχώς οι προεκτάσεις και οι ρίζες του είναι τόσο μεγάλες που αποδεικνύεται πως το φαινόμενο αυτό μόλις άρχισε και δεν έχει σκοπό να εξαφανιστεί εύκολα. Δεν θα πρέπει να είμαστε ούτε κοντόφθαλμοί ούτε μονόπλευροι, για την άνοδο και την εδραίωση της ακροδεξιάς, υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αρκετοί υπαίτιοι, το αβγό εδώ και χρόνια εκτρεφόταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάτω από τις φτερούγες κάποιων και αρκετοί ήταν αυτοί που με τις επιλογές τους ή ακόμα με την αδιαφορία τους ( με αποτέλεσμα να είναι ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση) συνέβαλαν στην εκτροφή όχι μόνο του αυγού αλλά και του ίδιου του φιδιού. Η κοινωνικοπολιτική εξαθλίωση σίγουρα είναι ένα έφορο έδαφος αλλά για να φτάσουμε σε αυτή τη κατάσταση θα πρέπει να βρούμε τα αίτια και τις ευθύνες, από πού ξεκινούν και πού μπορούν να καταλήξουν.
Η ιστορία έχει την κακή συνήθεια να επαναλαμβάνεται, αλλάζει πρόσωπο και περιστάσεις αλλά το ρου της ιστορίας δεν αλλάζει, το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι ο τρόπος αντιμετώπισης και πάλης του προβλήματος από γενιά σε γενιά.
Όταν είχε ξεκινήσει η άνοδος του ακροδεξιού εθνοσοσιαλιστικού (πατριωτικού) κόμματος  (σας θυμίζει κάτι η ονομασία;;) ,ακόμα πριν  γίνει εξ-ουσία και φτάσουμε στην <<Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών>> η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος  φοβόταν και πολεμούσε την άνοδο της αριστεράς ,δεν νομίζω πως έχει και μεγάλη διαφορά (σύγκρισιακά και όχι συγκυριακά) με τα σημερινά γεγονότα.
Συνεχίζοντας βλέπουμε τις ελληνικές στρατιές μετανάστευσης (αυτής που είμαστε απόγονοι) να αντιμετωπίζονται χειρότερα από ζώα στις χώρες που φτάνουν (νόμιμα ή παράνομα). Μην ξεχνάμε πως πάντα ένα ποσοστό μεταναστών <<επιτρέπεται>> μπαίνει παράνομα στην χώρα για να ρίχνει τα μεροκάματα, να υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια, εύκολα χαλιναγωγούμενα πρόβατα.
Οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν καμία διαφορά από αυτές που βλέπουμε να υπομένουν οι πρόσφυγες στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αμερική ήταν σύνηθες φαινόμενο έξω από τα μαγαζιά να υπάρχει η ταμπέλα  << απαγορεύονται τα ποντίκια και οι Έλληνες>>, στην Γερμανία (ακόμα και σήμερα) η μεγαλύτερη βρισιά είναι ¨γκαστρεμπάιντερ¨ και αυτός είναι ο χαρακτηρισμός των Ελλήνων εκεί-νη την εποχή.
Για να φτάσουμε όμως εκεί, τα αστικά ΜΜΕ και η ξενοφοβία (λογικό είναι να έπαιξε ρόλο  η εξαθλίωση και τα διάφορα περιστατικά που είναι η απόληξη της) ονόμασαν τους Έλληνες επικινδύνους, τσαντάκηδες, βιαστές, δουλεμπόρους και σωματέμπορους .
Κατά την πάροδο της ιστορίας η ξενοφοβία και ο ρατσισμός  ήταν πάντα αποτέλεσμα την ανόδου της δεξιάς, παρ' όλα αυτά σημαντικό ρόλο έπαιζε το πρόσφορο έδαφος της εξαθλίωσης και του φόβου καθώς και ο φανατισμός που προβάλει ο φασισμός.
Είτε πάρουμε παραδείγματα από την περίοδο του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Μεταξά είτε από την μαύρη περίοδο της δικτατορίας  του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη,  αυτό που βλέπουμε είναι να κατακτά τα πάντα ο φόβος και η τρομοκρατία,  η ομοιομορφία και η στρατιωτική υποταγή να μαγεύει την νεολαία,  η αστική τάξη να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις εκάστοτε προσδοκίες υπομένοντας και καταδυναστεύοντας τα πάντα. Κανείς βέβαια δεν προβάλει τα σκάνδαλα και τις δολοφονίες (μόνο όταν μιλάμε για τον Χίτλερ γίνονται κάποιες εξαιρέσεις), για την περίοδο της  δικτατορίας ούτε λόγος.


‘‘Στην Αμερική ήταν σύνηθες φαινόμενο έξω από τα μαγαζιά να υπάρχει η ταμπέλα  «απαγορεύονται τα
ποντίκια και οι Έλληνες» στην Γερμανία (ακόμα και σήμερα) η μεγαλύτερη βρισιά είναι«γκαστρεμπάιντερ» και αυτός είναι ο χαρακτηρισμός των Ελλήνων εκείνη την εποχή.’‘

 

Φτάνοντας στις μέρες μας η ξαφνική άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων  δεν ήταν ούτε ξαφνική ούτε απρόσμενη, έγινε σταδιακά και μεθοδευμένα και πολύ καλά σχεδιασμένα μέσα στην πάροδο των δύο δεκαετιών. Από την δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιήθηκε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις είτε ως τάγματα εφόδου προς την αριστερά, τον αναρχικό  χώρο και τα διάφορα εξεγερσιακά κινήματα είτε ως κύμα σύγκρουσης στις άλλες δεξιές δυνάμεις. Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες που θέλουν την Χρυσή Αυγή να χρηματοδοτείται από τα καθεστωτικά  κόμματα , να της «δωρίζεται» προεκλογικό υλικό και να γίνονται σωματοφύλακες βουλευτών.
Αφού έγινε μια μικρή αναδρομή στο πόσο εύκολα ο φασισμός μπορεί να εδραιωθεί, θα ήταν σωστό να αναφερθούμε στο τι συμβαίνει σήμερα. Την ώρα που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τρομοκρατούν, προπηλακίζουν, δολοφονούν και σπάνε πάγκους μικροπωλητών στην Γερμανία Έλληνες μετανάστες ξυλοκοπήθηκαν από νεοναζί. Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα (τουλάχιστον τα γνωστά) από το 1990, λίγο πριν την επανένωση των δύο Γερμανιών, μέχρι το 2011, έχουν καταγραφεί 182 διαπιστωμένες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών από πρόθεση, με ρατσιστικά κίνητρα.
Μεταξύ της μακάβριας λίστας των θυμάτων του σύγχρονου ναζισμού βρίσκονται και τρεις ομογενείς: τα αδέλφια Πέτρος και Στέφανος Κ., 22 και 23 χρονών αντίστοιχα (2003) και ο 41χρονος Θεόδωρος Βουλγαρίδης (2005).
Εκτός αυτών δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις προπηλακισμών και επιθέσεων που έχουν γίνει εναντίον Ελλήνων μεταναστών από τα εκεί λεβεντόπαιδα που ξεβρομίζουν τον τόπο. Θυμηθείτε π.χ. το μαχαίρωμα του Έλληνα εστιάτορα Τάσου Δαλακούρα από νεαρούς ακροδεξιούς στο Χένινγκσντορφ της ανατ. Γερμανίας το 1997.
Η αδελφοποίηση μεταξύ των νεοναζιστικών φασιστικών ακροδεξιών οργανώσεων είναι χαοτική έως γελοία, ένα πολύ καλό παράδειγμα  είναι ένα παλιότερο ρεπορτάζ από το επίσημο σάιτ του NPD, το οποίο αναφέρεται στη συγκέντρωση που είχε κάνει το κόμμα των "εθνικοδημοκρατών" ενάντια στην παροχή γερμανικής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Περισσότερο γέλιο προσφέρει απλόχερα η Χρυσή Αυγή στην προσπάθεια της «να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της», τη ώρα που οι απολύσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, οι τράπεζες  παίρνουν σπίτια, η νεολαία δεν έχει μέλλον και άνθρωποι γύρω μας αυτοκτονούν κάποιοι πάνε και κλοτσάνε χαρτόκουτα σε πανηγύρια. Οι επιθέσεις τον ταγμάτων δολοφονίας έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένες μειονότητες (πχ Πακιστανούς) αποφεύγοντας την σύγκρουση με άλλα γκέτο μεταναστών που είναι οργανωμένα σε συμμορίες και ούτε λόγος για σύγκρουση με τους Ρομά ( κάτι πήγε να γίνει αλλά από την στιγμή που βγήκα οι καραμπίνες οι Χρυσαυγίτες ακόμα τρέχουν).  Όσο αναφορά  την διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες γίνεται με προϊόντα αγορασμένα  από τα LIDL και τα μοιράζουν τα αγόρια με τις μαύρες μπλούζες (όπως λέει και ο Μιχαλοφίρερ) οι οποίες είναι φτιαγμένες στην Τουρκία.
Μπορεί για κάποιους αυτά να είναι πταίσματα αλλά ας αναλογιστούμε τώρα τα πιο σοβαρά γεγονότα, δεν
γίνεται κανένας λόγος  για τους επι-χειρηματίες που παίρνουν τις επιχειρήσεις τους από τη Ελλάδα και τις πηγαίνουν στη Βουλγαρία αφήνοντας άνεργους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, κανένας λόγος για τους μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους που κατακλέβουν  την  χώρα εδώ και δεκαετίες, ούτε λόγος για το ξεπούλημα της Αγροτικής τράπεζας και την διάλυση του Ταχ. Ταμιευτηρίου, καμία σύγκρουση η τρομοκράτηση με το σύστημα και του φοροφυγάδες πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τραπεζίτες.
Το ανέκδοτο πως η Χ.Α. συγκρούεται με το πουλημένο κράτος, είναι αποκλεισμένη από τα κανάλια, την κυνηγάνε οι μηχανισμοί γιατί είναι επικίνδυνη για το σύστημα. Απλά τραγελαφικό όταν μιλούν τα φιλαράκια των ΜΑΤατζήδων; Αυτοί που στο Σύνταγμα τρέχανε να κρυφτούνε ανάμεσά τους μόλις τα βρήκανε σκούρα; Αυτοί που φοράνε στολές κι εξαρτήματα μέσα από τις αποθήκες της Αστυνομίας; Αυτοί που παίρνουνε 70% στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουνε ασφαλίτες, Δελτάδες, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κι όλοι αυτοί που σπάνε στο ξύλο τον κόσμο που φωνάζει  και μάχεται για το ψωμί του; Αυτοί που τους ειδοποιεί το τηλεφωνικό κέντρο όταν σκάει θέμα στις παρατημένες γειτονιές για να πάνε να το παίξουν Ρομπέν και σωτήρες; Αυτοί που δεν τους βρίσκει ποτέ η προανάκριση, ακόμα κι όταν μαχαιρώνουν μπροστά σε κάμερες και μάρτυρες, ενώ ανακαλύπτει σε χρόνο μηδέν με κοριούς, DNA, βαλιτσάκια, της Παναγιάς τα μάτια, όποιον άλλο θέλει; 
Μην πούμε τώρα για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αθωώνουν σωρηδόν κάθε Χρυσαυγίτη που θα βρουν μπροστά τους. 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template