Home » , » ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40!!!

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40!!!


Δεν θα ξεκινήσω με ειρωνεία. Θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Είναι 28η Οκτωβρίου και τρέχετε όλοι καμαρωτοί καμαρωτοί  να δείτε τα παιδιά σας να κάνουν παρέλαση!!  Ρε πάτε καλά; Τι σας φταίνε τα έρμα τα παιδάκια να τα ξυπνάτε πρωί πρωί και να τα στέλνετε για περίπατο στο κέντρο της πόλης; Τα ρωτήσατε αν θέλουν; Τι βλακείες είναι αυτές; Σοβαρευτείτε και αφήστε τα να λιώσουν στον ύπνο μιας και τη γλιτώνουν από το να πάνε σχολείο.
Του Plitsman


Εντάξει, ναι ξέρω. Δεν είναι περίπατος κύριε! Είναι παρέλαση! Είναι φόρος τιμής για τους πεσόντες του 40 που με περίσσεια τόλμη και θάρρος πολέμησαν τον κατακτητή για να την σημαία και την πατρίδα τους. Για να είμαστε εμείς ελεύθεροι τώρα.. Αυτά ακούω και γελάω..
Το μόνο πράγμα που θα  μπορούσα να πω για την 28η Οκτωβρίου είναι ότι αν ο Μεταξάς δεν είχε πει το Όχι, ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε στο campionato…
       Πριν λοιπόν ξεκινήσεις το παραλήρημα περί του έθνους, της σημαίας και της ελευθερίας, και πριν ξυπνήσεις το παιδί σου να πάει στη παρέλαση για να τιμήσει τα νεκρά παλικάρια, βάλε το κούφιο κεφάλι σου να δουλέψει λίγο..
       Πρώτον, το παιδί σου θα παρελάσει μπροστά από όλο τον οχετό του συστήματος που ζεις.
Παππάδες, δήμαρχοι,  αντιδήμαρχοι, βουλευτάδες, μπάτσοι, στρατιωτικοί και κάθε είδους προέδρους και παραπροέδρους..  Αν λοιπόν εσύ νομίζεις ότι το παιδί σου το στέλνεις να τιμήσει το έπος του 40 περνώντας μπροστά από όλους αυτούς που προείπα, τότε έχεις πρόβλημα.
       Δεύτερον, η τρομοκρατία που δέχεται το παιδί σου σε περίπτωση που δεν θέλει να παρελάσει είναι αδιανόητη και θα έπρεπε να το σκέφτεσαι σοφέ γονιέ. Εννοώ λοιπόν, ότι σε περίπτωση που δεν θέλει το κακόμοιρο να πάει, οι αγαπημένοι του εκπαιδευτικοί το απειλούν με απουσίες, τιμωρίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σκαρφίζονται κάθε φορά.
       Τρίτο και τελευταίο, αφορά εσένα καλέ μου γονιέ..  Λες ότι το παιδί σου το στέλνεις για να τιμήσει τους νεκρούς του 40 ενώ εσύ κάθε μέρα με τη ζωή σου τους σπιλώνεις την μνήμη. Αν αυτοί οι άνθρωποι έβλεπαν από κάπου πως έχεις καταντήσει θα ντρέπονταν που πολέμησαν….  Για να μάθεις αν θες αξιολάτρευτε γονιέ, οι πολεμιστές του 40 δεν πολέμησαν για τις σημαίες και τις γραμμές στα σύνορα.. Πολέμησαν για να υπάρχει ελευθερία. Ελευθερία στο λόγο και στη γνώση. Ελευθερία να σκέφτεσαι και να δημιουργείς. Αυτοί οι άνθρωποι πολέμησαν για να είσαι ένας άνθρωπος που θα ζει με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη προς τους άλλους ανθρώπους. ΑΥΤΟΙ  ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!  Πολέμησαν κάτι που εσύ μάχεσαι με νύχια και με δόντια να το φέρεις ξανά στο προσκήνιο.
      Η στάση που έχεις στην καθημερινότητα σου είναι για κλάματα. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεις πόσο μίζερος και κακόμοιρος έχεις γίνει, αφήνοντας τη ζωή σου έρμαιο στα χέρια κλεφτών και δολοφόνων…
      Αν θες λοιπόν να τιμήσεις το έπος του 40, πήγαινε στις παρελάσεις και αντί να χειροκροτείς σαν χάνος βάλε οδόφραγμα για να τις σταματήσεις!!

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ...        


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template