Home » , » Τεύχος #24: Merry crisis and a Happy new Fear!

Τεύχος #24: Merry crisis and a Happy new Fear!


Ο νέος Μουμπάρακ.
Οργή και βία προκάλεσε η απόφαση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις 22/11, να διευρύνει τις εξουσίες του, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να ανακληθούν ούτε με δικαστική απόφαση πριν από την εκλογή του νέου κοινοβουλίου.

Πεθαίνοντας στην Παλαιστίνη.
167 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 35 παιδιών και πάνω από 1300 τραυματίες, στην άδικη και δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε ο Ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας στις 14/11 και η οποία διήρκησε σχεδόν μια εβδομάδα.

Η αναγνώριση της Παλαιστίνης
Το πρώτο θετικό νέο για την Παλαιστίνη, εδώ και δεκαετίες είναι γεγονός. Στις 29/11 στο πλαίσιο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, η Παλαιστίνη αναβαθμίστηκε σε κράτος-παρατηρητής, πράγμα που στην ουσία σημαίνει την de facto αναγνώριση της ως ανεξάρτητης κρατικής οντότητας .

Νότια Αφρική: Δολοφονία 36 απεργών μεταλλωρύχων από την αστυνομία
Μία από τις αιματηρές αστυνομικές επιχειρήσεις μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ αποτέλεσε η καταστολή της απεργίας στο ορυχείο πλατίνας Λονμίν στην Μαρικάνα της Νοτίου Αφρικής στις 16/8, με αποτέλεσμα 36 νεκρούς απεργούς από τα πυρά της αστυνομίας.

Το σωματίδιο του «θεού»
Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeVμε βεβαιότητα 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί.
Pussy riots
Στις 17/8, τα μέλη του Ρωσικού ροκ συγκροτήματος «Pussy Riot» καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης για την έντονη κοινωνικοπολιτική δράση τους ενάντια στον Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ είχαν ήδη συλληφθεί για την εισβολή τους στο καθεδρικό ναό της Μόσχας, όπου τραγουδούσαν στίχους ενάντια στο καθεστώς φίμωσης του Πούτιν.

Βίβα Τσάβες
Στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας στις 7 Οκτωβρίου 2012 Ούγκο Τσάβες αναδείχθηκε νικητής και εξασφάλισε μια νέα εξάχρονη προεδρική θητεία.

Η Κύπρος στο Μνημόνιο
Με 51 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης,10/12 τον πρώτο μνημονιακό προϋπολογισμό και μπήκε επίσημα υπο το μνημονιακό καθεστώς.

Η επίσκεψη Μέρκελ
Στις 9 Οκτωβρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επισκέπτεται την χώρα μας, η Γερμανίδα καγκελάριος. Η Α. Μέρκελ, έφθασε στην Αθήνα, ενώ έξω από τη βουλή δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αντιδρούν στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Παπαδήμου η συνέχεια.
Στις 21/06, λίγο πριν της 20:00, Ολοκληρώνεται η ορκωμοσία της Συγκυβέρνησης Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στην Κυβέρνηση συμμετέχουν από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η δίκη Βαξεβάνη
Την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ξεκίνησε η δίκη του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Hot DocΚώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ. Το δικαστήριο αθώωσε τον Κώστα Βαξεβάνη με τον κόσμο που βρισκόταν μέσα και έξω από την αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Τα Βασανιστήρια της ΕΛΛΑΣ
Την Κυριακή 30/9 μετά από ανοιχτό κάλεσμα πραγματοποιείται μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία-αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκινά από τα Εξάρχεια. Η πορεία δέχεται την άγρια επίθεση της αστυνομίας και συλλαμβάνονται τελικά 15 αντιφασίστριες-στες οι οποίες-οι βασανίζονται στα κτήρια της ΓΑΔΑ, χτυπιούνται σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως κεφάλι, χέρια, πόδια, ενώ χρησιμοποιούνται και όπλα taser (ηλεκτροσόκ).

Απεργία Πείνας
Στις 18 Νοεμβρίου λήγει η επ 'αόριστον απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν χιλιάδες Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι, μετά 68 μέρες και μετά από την επίκληση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Η λογοκρισία της ΕΡΤ
Με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμ. Λιάτσου στις 29/10 "κόβεται" μέχρι "νεωτέρας" η ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" την οποία παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη. Αιτία της απόφασης ήταν το σχόλιο που έκανε ο κ. Αρβανίτης για τον Υπουργό προστασίας του πολίτη Ν. Δένδια για την υπόθεση βασανισμών στην Ασφάλεια Αθηνών,

Το «τέλος» των Χαλυβουργών
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους και λήξη της απεργίας αποφάσισαν στη νέα γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιούλιου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Ελλάδος μετά τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template