Home » , » Η έκθεση της Τρόικα ΚΑΙ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Η έκθεση της Τρόικα ΚΑΙ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ



Η έκθεση της Τρόικα
ΚΑΙ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Βασίλης Πετρόπουλος

Μόλις σήμερα δημοσιεύθηκε στον τύπο η πολυπόθητη έκθεση της τρόικας για την λεγόμενη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους… προφανώς για την βιωσιμότητα των Ελλήνων και των κατοικούντων εν Ελλάδι δεν τους ενδιαφέρει… τους ενδιαφέρει απλώς η αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους της Ελλάδας και η δημιουργία- επενδύσεις στην Ελλάδα με μισθούς αλά Κίνα, Βουλγαρία, Εσθονία. Θα προσπαθήσω χρησιμοποιώντας την έκθεση αυτή να σας βοηθήσω να αντιληφθείτε ότι η «ανάπτυξη» που μας περιμένει είναι μια αυταπάτη μια κοροϊδία και ότι εάν ο λαός μας και η εργατική τάξη δεν ξεσηκωθεί η Βουλγαρία θα θυμίζει «παράδεισο». [1] 



Ξεχνώντας ότι η Τρόικα αποτελείται από: (η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ) δηλαδή τα 2/3 είναι «εταίροι μας» που μας επιβάλλουν την λιτότητα και τα μνημόνια οι πολιτικάντηδες της τρικομματικής κυβέρνησης «ξεπουλήματος της Ελλάδας Α.Ε.» μας λένε ότι σε λίγο καιρό 1 έτος περίπου θα έχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη. Θα σας αποδείξω – εφόσον θελήσετε να βγάλετε τις παρωπίδες και τις αυταπάτες- ότι και ΠΡΙΝ την κρίση ΠΡΙΝ τα μνημόνια, ΠΡΙΝ τις υφέσεις, ΠΡΙΝ το τεράστιο δημόσιο χρέος ΠΡΙΝ την «χρεοκοπία και την πτώχευση» του 2009-2010 είχαμε ανάπτυξη όχι για 1 ή 2 έτη αλλά για πάνω από 10 έτη (από το 1998 συγκεκριμένα) απλά  Θα ήθελα να επικεντρωθώ στην δεκαετία 2000-2010. Σύμφωνα λοιπόν με τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της Ελληνικής Κυβέρνησης (eurostat, ΕΛΣΤΑΤ) όπου είναι μη αμφισβητήσιμα (παρόλο που θεωρώ ότι το έλλειμμα μας το 2009 ήταν υπερβολικά φουσκωμένο – παραποιημένο). Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία (που θεωρούμε ότι είναι σωστά- άλλωστε αποτελούν την επίσημη στατιστική του Ελληνικού κράτους) την περίοδο 2000-2008 είχαμε την λεγόμενη ανάπτυξη. Στον πίνακα 1 σελ. 9 του συνδέσμου [2] , βρίσκονται τα πιο πρόσφατα αναθεωρημένα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής του Αστικού Ελληνικού Κράτους θα διαπιστώσετε στοιχεία για το χρέος, την ανάπτυξη, την ανεργία, την ύφεση κτλ.

Κοιτώντας τα στοιχεία διαπιστώνουμε ότι παρόλο την «ανάπτυξη» του 4%, 5% και 5,5%...η ανεργία μειωνόταν ελάχιστα ενώ το περισσότερο χρονικό διάστημα παρέμενε κολλημένη λίγο κάτω από το 10% ή 7,6% στην καλύτερη περίπτωση και όλα αυτά πριν τα μνημόνια, πριν την «χρεοκοπία – την πτώχευση»!! Ακόμη το μνημόνιο δεν έφερε την ύφεση, αλλά αντίθετα η ύφεση ήρθε πριν τα μνημόνια 2008,2009 είχαμε ύφεση δίχως το μνημόνιο! Η ίδια η καπιταλιστική κρίση προκαλεί ύφεση! Επιπροσθέτως, μην μιλήσω για τους μισθούς της περίοδο της ανάπτυξης… η γενιά των 700 ή στην καλύτερη των περιπτώσεων 800 - 900 ευρώ ήταν τότε… την περίοδο της Ολυμπιάδας, της Ανάπτυξης του Ευρώ, του τουρισμού, των μεγάλων έργων και αναπτυξιακών πολιτικών  όχι τώρα στα μνημόνια. Ακόμα ένα στοιχείο είναι ότι το χρέος μας ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν κοντά- κολλημένο θα έλεγε κανείς  στο 98-110% αναρωτιέμαι με 110% δεν πτωχεύαμε απλά πτωχεύαμε το 2009-2010 με 130%;; και μας λένε να έχουμε χρέος «βιώσιμο» το 2020 ή 2023 στο 120% επί του ΑΕΠ δηλαδή ίδιο σχεδόν όσο ήταν το 2009; Την χρονιά που πτωχεύσαμε; Ύστερα από τόση λιτότητα – εξαθλίωση με τεράστιες περικοπές σε υγεία, παιδεία, συντάξεις, θα έχουμε χρέος όσο το 2009;; Δηλαδή ύστερα από 14-15 έτη το χρέος μας θα «πέσει» από το 165-170% στο 124%;; και τότε δεν θα πτωχεύουμε όταν το όριο του Μάαστριχ λέει χρέος όχι πάνω από 60% επί του ΑΕΠ σου; Τόσα χρόνια η Κομισιόν και η ΕΕ δεν έβλεπε ότι το χρέος μας ήταν πάνω από το 60%;; κοντά στο 100-110%; ‘Ήξερε απλά ήθελε τα πετρέλαια λέω εγώ.
Σύμφωνα με την έκθεση της Τρόικας θα διαπιστώσετε εάν την διαβάσετε ότι το χρέος μας το 2016 (εάν επαληθευτούν όλες οι προβλέψεις βλ. Πίνακα c2 σελίδα:138) θα είναι στο 159,8 % επί ποσοστό στο ΑΕΠ και θα χρωστάμε 320 δισεκατομμύρια ευρώ όταν το 2009 την χρονιά που «πτωχεύαμε» το χρέος μας ήταν 298,7 δισεκατομμύρια ευρώ και ποσοστό επί του ΑΕΠ στο 129%! Ύστερα δηλαδή από 6-7 χρόνια «σωτηρίας» το χρέος μας θα είναι αυξημένο κατά 20 ΔΙΣ ευρώ έναντι της χρονιάς που χρεοκοπούσαμε των 299 ΔΙΣ ευρώ!! Το 2009 χρωστούσαμε σχεδόν 299 δισεκατομμύρια ενώ το 2016 θα χρωστάμε 320 και θα πηγαίνουμε καλά;; Δεν θα πτωχεύουμε;; ενώ πτωχεύαμε με 299 δισεκατομ. Ευρώ χρέος σε απόλυτο αριθμό;; Η δε επίσημη ανεργία θα είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις και εάν όλα επαληθευτούν σε ποσοστό: 18,9% (δηλ 19% έναντι σημερινής 25%) δηλαδή δεν θα είναι άνεργος 1 στους 4 αλλά 1 στους 5! … πω πω τι χαρά… Χειροκροτήστε… όλοι μαζί! Μπράβο, επιτυχία… τρομακτική σωτηρία δεν είναι;; Θυμίζω ότι αυτή είναι η επίσημη πρόβλεψη τους και εάν όλα πάνε κατ΄ευχήν – το καλύτερο σενάριο! Η δε ανάπτυξη που μας περιμένει είναι: το 2013 - 4,2%, το 2014: +0,6%, 2015: 2,9% 2016: 3,7% με την ανεργία σε διπλάσιο ποσοστό από ότι ήταν το 2009!

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
(ΝΟΜΙΜΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ)

Όσον αφορά την ανεργία θα ήθελα να απαντήσω σε φασισταρία- νεοναζί και ηλιθίους που θεωρούν υπεύθυνους τους μετανάστες (νόμιμους ή παράνομους) για την ανεργία. Το 2009 είχαμε παράνομους μετανάστες αλλά η ανεργία ήταν στο 9,5% το 2001 είχαμε πολύ λιγότερους παράνομους σε σχέση με το 2009 αλλά η ανεργία ήταν το 2001 σε ποσοστό μεγαλύτερο: 10,8%!! Το πρόβλημα δεν είναι «το φτηνό εύκολα εκμεταλλεύσιμο εργατικό χέρι» αλλά οι πλούσιοι καπιταλιστές όπου ως τρομεροί Ελληναράδες φτιάχνουν τα πλοία τους στην Τουρκία, Κίνα και αφήνουν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά να πτωχεύουν… δεν βάζουν ένσημα οι Ελληναράδες αυτοί εργοδότες με αποτέλεσμα τα ταμεία να χάνουν εκατομμύρια ευρώ και τέλος δεν κυβερνούσαν μετανάστες αλλά Ελληναράδες πολιτικοί.

Στην λίστα Λαγκάρντ των 22 ΔΙΣ ευρώ δεν είναι μετανάστες αλλά Έλληνες! Η φοροδιαφυγή των 11 ΔΙΣ ευρώ από ελεύθερους επαγγελματίες για το 2009 δεν έγινε από μετανάστες αλλά από Έλληνες εργαζομένους (ιατρούς, υδραυλικούς κτλπ). Άλλωστε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του «Ξένιου Δία» από τις 57.000 ελέγχους – προσαγωγές υπόπτων μεταναστών μόλις 4.000 πιάστηκαν ως « παράνομοι» δηλαδή 1/10!!  Πρέπει να ντρεπόμαστε ως Έλληνες όπου 6-8 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται διασπασμένοι στα 4 σημεία του Ορίζοντα να βγάζουμε τόσο ρατσιστικό και νεο-ναζιστικό μίσος στους «αδελφούς» μας κατά την Χριστιανική Θρησκεία και «προλετάριους» κατά την Μαρξιστική Ιδεολογία.

Άλλωστε νιώθουμε υπερήφανοι όταν μετανάστες δήμαρχοι (Έλληνες) βραβεύονται  για τις πόλεις-πρότυπο σε βιωσιμότητα στην μακρινή Αυστραλία [3] . Φανταστείτε τι θα γινόταν εδώ εάν ζητούσε ένας νόμιμος μετανάστης (γεννημένος στην Ελλάδα) να βάλει υποψήφιος δήμαρχος… ενώ αντίθετα σε χώρες που πολύ ονειρεύονται να μεταναστεύσουν για να σωθούν επειδή είναι «βαριά τα καλογερικά» του αγώνα χειροκροτούν και χαίρονται όταν μετανάστες εκλέγονται δήμαρχοι και εδώ δεν τους δίνουμε καν μια θέση όχι στο δημόσιο αλλά σε καλό πόστο στον ιδιωτικό τομέα. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν πχ μια κοινότητα ζητούσε να παρελαύνει ενώ εμείς δικαιούμεθα στην Αυστραλία και μακρινή Αμερική να γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου. Φυσικά τον κόσμο τον ενοχλούν οι μετανάστες αλλά τι θα πει όταν νόμιμα θα έρχονται από την Βουλγαρία, Ρουμανία μιας και μπήκαν ή θα μπουν στην συνθήκη του Σέγκεν και ως ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν νομιμότατα να έρχονται με την ταυτότητα τους και να εργάζονται στην χώρα μας;; όπως και εμείς « ονειρευόμαστε» να πάμε σε άλλες χώρες;

Σύμφωνα με μια έρευνα ½ (50%) των νέων μας επιθυμεί να μεταναστεύσει σε άλλες χώρες. Τώρα σε ποιές χώρες είναι το θέμα… στην Γερμανία όπου 1 στους 5 εργάζεται με 400 ευρώ; Στην Αγγλία όπου 1 στους 4 είναι κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας; Στην Αμερική όπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί (1 στους 6) δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία και ασφάλεια και τρέφονται με κουπόνια από συσσίτια;; Με δίχως μνημόνια; Ύφεση, όλα αυτά μέσα σε ανάπτυξη αριθμών και εξαθλίωση ανθρώπων! Ή μήπως ονειρεύονται να πάνε στην Βραζιλία (του Τσίπρα) όπου ως γνήσιος Σοσιαλδημοκράτης και οπορτουνιστής συναντήθηκε με την πρόεδρο της χώρας όπου έχει τρομακτική ανάπτυξη και επενδύσεις αλλά έχει και 60 εκατομμύρια στο όριο της φτώχειας και ένα 8,5% του πληθυσμού (16 εκατομμύρια δηλ) να ζουν μέσα σε απόλυτη φτώχεια με μισθό λιγότερο από 1,5 δολάριο την ημέρα, στις γνωστές φαβέλες! Αλλά έχει ανάπτυξη εκεί!!! Φυσικά η Βραζιλία είναι η 6η μεγαλύτερη οικονομία του Πλανήτη (πέρσι πέρασε και την Μ. Βρετανία) έχει τρομακτική ανάπτυξη, είναι η 4η εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, φέρνει επενδύσεις… αλλά η φτώχεια και η ανισότητα παραμένει. Για περισσότερες πληροφορίες για την λύση της Σοσιαλδημοκρατίας στην Βραζιλία: [4] αλλά και για ένα παγκόσμιο παράδειγμα σε χώρες όπως ΗΠΑ, Γερμανία κτλπ: [5]

Κλείνοντας θα ήθελα να σας αφιερώσω και να σας ευχηθώ: Καλά Χριστούγεννα! Θυμηθείτε ο Χριστός σας ήταν «παράνομος» σύμφωνα με τον Νόμο του Ηρώδη και παράνομα ταξίδεψε και άλλαξε μέρος.... Το τι είναι νόμιμο ή παράνομο καθορίζετε από ποιά τάξη έχει την εξουσία (η αστική- καπιταλιστές ή η εργατική-λαϊκή τάξη). Άλλωστε καμία επανάσταση ή κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε νόμιμα. Ούτε το 8ώρο, ούτε η παιδεία, η υγεία, η εξέγερση πχ του Πολυτεχνείου «παράνομη» ήταν, ο αγώνας του 8ώρου «παράνομος» ήταν και στην Αμερική κρεμούσαν τους εξεγερμένους, ενώ αντίθετα η παιδική εργασία στην Αγγλία του 18-19 αιώνα ήταν νομιμότατη! Κλείνοντας ο σημερινός «πλανητάρχης» ο Ομπάμα εάν είχε γεννηθεί πριν από 60-80 χρόνια δεν θα είχε καν το δικαίωμα να κάθεται σε λεωφορείο, να σπουδάσει, να ψηφίσει πόσο μάλλον να κυβερνά (υποτίθεται μιας και τα μονοπώλια κυβερνούν) τις Η.Π.Α. Νόμιμο είναι αυτό που ορίζει η τάξη που έχει την εξουσία.    

ΥΓ. Ανάπτυξη κάποτε θα έρθει το θέμα είναι για ποιόν; Τον λαό; Ή τους πλουτοκράτες; Η Ελλάδα ανάπτυξη είχε τόσα χρόνια, αλλά για να χτίσεις ένα σπίτι δεν σου έφτανε ο μισθός σου και δανειζόσουν; Για να αγοράσεις ένα αμάξι έπαιρνες δάνειο; Σε περιόδους ανάπτυξης η ανεργία ήταν στο 10% και στο όριο φτώχειας 1/5 ‘Έλληνες (το 20% του πληθυσμού). Σε περιόδους ανάπτυξης οι παππούδες, γιαγιάδες μας κοιμόντουσαν σε ράντσα σε νοσοκομεία και έπαιρναν συντάξεις 500-600 ευρώ!!
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template