Home » , » ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΧΕΤΑΙ…

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΧΕΤΑΙ…



ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΝΙΣΜΟ ΩΣ «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ( ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΓΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ), ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ, ΣΑΝ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ.

ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΕΡΧΕΤΑΙ…

Η εκατέρωθεν προσπάθεια πολλών, να μας προετοιμάσουν για τους επόμενους μήνες, για το Πάσχα που θα φέρει την πλούσια ανάσταση, έχει ένα και μόνο σκοπό: να υπομείνουμε τα φτωχά Χριστούγεννα που ζούμε…







Γράφει ο Μη Έχων


«Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει,
αναπόφευκτα κάποια στιγμή, μια
Κυβέρνηση λύκων.»

 Henry de Jouvenel, 1876-1935, Γάλλος πολιτικός 


Η ελληνική πραγματικότητα παίρνει τη μορφή χριστουγεννιάτικης χολιγουντιανής παραγωγής, που βασικό θέμα έχει, την εκδήλωση της αλληλεγγύης, προς τους άπορους συνανθρώπους μας, ετούτες της «άγιες» μέρες.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι, οι άνεργοι και οι εκατομμύρια φτωχοί ( γιατί ναι, φτάσαμε πλέον να μετράμε τους φτωχούς σε εκατομμύρια, όταν το 38,5% δηλώνει ότι τα εισοδήματα του φτάνουν μόνο για τα απαραίτητα, το 29,7% για τα αναγκαία, ένα σημαντικό ποσοστό (23,2%) δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, ενώ μόλις το 8,1% αποταμιεύει.) δεν μπορούν δυστυχώς να ζήσουν μέσα από τις αλλεπάλληλες εκδηλώσεις « αλληλεγγύης» των μεγάλων καναλιών, τα οποία επιστρατεύτηκαν, όλα, σε έναν «αγώνα δρόμου» για τους άπορους Έλληνες.
Αυτό είναι ένα πολύ εύκολο συμπέρασμα στο οποίο, όλοι μας, μπορούμε να φτάσουμε εύκολα. Δεν γίνεται την ώρα που Κυβέρνηση και ΜΜΕ εκθειάσουν την περιβόητη επαναγορά ομολόγων, η οποία μάλιστα μας έσωσε από την κατρακύλα, τα νούμερα να λένε ακριβώς το αντίθετο. Μήπως δεν είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα της επαναγοράς, όταν ο πολύπαθος ελληνικός λαός καλείτε να πληρώσει εκ νέου 11,3 δις και στη συνέχεια άλλα 15 δις Ευρώ, για κρατικές υποχρεώσεις 10ετίας ή ακόμα και 30ετίας και για να αποταμιεύσουν τεράστια κεφάλαια οι διεθνείς κερδοσκόποι; Όπως ο Αμερικανικός όμιλος Third Point, ο οποίος περηφανεύεται πως κέρδισε 500 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας μόνο τα μισά ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου που κατείχε, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατά καθώς η τιμή τους εκτοξεύθηκε στα 50 σεντς ανά ευρώ, την ίδια ώρα που ήρθαν στα χέρια του στη τιμή των 17 σεντς ανά ευρώ!   

Το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δεν είναι το μοναδικό, αντιθέτως αποτελεί οργανωμένη ληστεία του ελληνικού λαού και μάλιστα σχεδιασμένη από την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά.
Δεν γίνεται να μη γνώριζαν αυτό που αρκετοί αναλυτές φωνάζουν εδώ και εβδομάδες, όπου και αναγγέλθηκε η διαδικασία της επαναγοράς. Και κάπως έτσι μάλιστα, η ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας- όχι του ελληνικού λαού, βάζοντας τον συνέχεια να πληρώνει και να ξαναπληρώνει, να μη πληρώνεται και να δανείζεται, την ίδια ώρα που οι διάφοροι επενδυτές, τραπεζίτες και γενικά οι έχοντες και χρηματοδοτούνται και πληρώνονται και δεν πληρώνουν. Αυτό είναι σίγουρο πως βραχυπρόθεσμα θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των πλουσίων, των βιομηχάνων και των κομπιναδόρων του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα. Ήδη, έχει αρχίσει να συμβαίνει, σε πολλές επιχειρήσεις η εργοδοσία έχει την θετική έγκριση από τον Γ Στουρνάρα για να μη καταβάλει μισθούς και δώρα Χριστουγέννων ενώ ο ίδιος και η εταιρία του εισπράττουν τα κέρδη.

Από κοντά έχουν και την εμπροσθοφυλακή τους, τη Χρυσή Αυγή, η οποία πρόσφατα μέσω του βουλευτή της Ηλία Κασιδιάρη, παρότρυνε τους οπαδούς της, να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους βουλευτές και τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο. Να μην αντιδρούν, να μην είναι καχύποπτοι και γενικά μέχρις ότου πάρουν την εξουσία ( κατά τα λεγόμενά τους οι δημοσκοπήσεις θα είναι με το μέρος τους όσο περνά ο καιρός) να πιστεύουν δίχως να ερευνούν. Έτσι λοιπόν θα υποθέσουμε πως κανείς «οπαδός» της Χρυσής Αυγής, δεν αναρωτήθηκε γιατί ο Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε επερώτηση για μείωση της φορολογίας των εφοπλιστών, καθώς και γιατί η κοινοβουλευτική ομάδα τους, συντάχθηκε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για τη καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω διερεύνηση των εμπλεκομένων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και εντείνει στην άποψη του ώριμου φρούτου μιας κάποιας αλλαγής και μάλιστα σε κάποιες φανταστικές εκλογές που πλησιάζουν οσονούπω. Επειδή θα είναι ο νικητής, μέχρι τότε μπορεί να την προετοιμάζει με της αλλεπάλληλες συσκέψεις και επισκέψεις του με ξένους και ντόπιους κοινωνικούς φορείς αλλά και με τμήματα του κεφαλαίου όπως η ένωση εφοπλιστών, επιδεινώνοντας την κριτική που ασκείτε σε βάρος του περί της «αριστερής ανάπτυξης»… ενώ ο λαός και ειδικά ο κόσμος που τον στηρίζει καλό θα είναι να υπομένει ως πρόβατο-Ιφιγένεια τη σφαγή μέχρις ότου γίνει το «θαύμα».

Όσων αφορά τα άλλα δύο κόμματα, τους ΑΝΕΛΛ και το ΚΚΕ και εδώ σημειώνονται παρόμοια αποτελέσματα των τακτικών και στρατηγικών τους αποφάσεων. Η κίνηση του Πάνου Καμένου να βγει από την αφάνεια, ρισκάροντας την ίδια την ύπαρξη του κόμματος του για να μετακινηθεί «αριστερότερα» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όσο και αν υβρίζετε από τα ΜΜΕ, είναι φανερό πως αν πετύχει, θα είναι ένα ιδανικό σενάριο για του τώρα υβριστές του. Καθώς ο ίδιος ο Καμένος και το κόμμα του θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα αντίπαλο δέος στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να χει πάντως, το νέο σύνθημα του για την δημιουργία ενός «πατριωτικού τόξου» από ακροδεξιούς μέχρι κομμουνιστές, που θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει οσονούπω, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες πολιτικές προτάσεις, οι οποίες καταλήγουν στο: υπομείνετε την εξαθλίωση, μέχρι να βγω κυβέρνηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος, σε πολύ διαφορετικό επίπεδο και χωρίς να συγκρίνεται, είναι και η πρόταση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ μέσα από τη δημοσίευση των θέσεων για το 19ο Συνέδριο του, δείχνει μια πολύ συντηρητική στάση, συνεχίζει την ρητορική περί «ωρίμανσης των συνθηκών» και σε συνδυασμό με την πρόσφατη δήλωση της ΓΓ του Αλέκας Παπαρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα 6 ΜΕΡΕΣ και στην οποία κάνει λόγο για μη έξοδο από την ΕΕ εάν αυτή δεν συνοδεύεται με λαϊκή εξουσία.
Με λίγα λόγια δηλαδή, οποιαδήποτε κίνηση στο σήμερα είναι λάθος και θα πρέπει να την υπομείνουμε, μέχρις ότου έρθει η ανάπτυξη, ο Μιχαλολιάκος, η Κυβέρνηση της Αριστεράς, το Πατριωτικό τόξο, η Λαϊκή Εξουσία ή τα ψευτο-πετρέλαια, που από τελούν την πολιτική γραμμή ανάθεσης και επανάπαυσης των ΜΜΕ.

Το σίγουρο είναι, πως κανένα πρόβατο δεν σώθηκε ποτέ βελάζοντας, μα ούτε και περιμένοντας τη σφαγή. Γενικότερα τα πρόβατα δεν σώζονται και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αποδείξουμε εμείς. Και όχι να ψάχνουμε για το ποιος είναι ο καλύτερος βοσκός.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template