Home » , » Σημάδι ανάκαψμης...

Σημάδι ανάκαψμης...


Η ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΛΙΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ « ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ». ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ « ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ».


σημαδι
ανακαψμησ...
Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να μας πείσουν, πως επιτέλους, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης για τον ελληνικό λαό… Μήπως έχουν δίκιο;



Γράφει ο Μη Έχων






Το τελευταίο καιρό, όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει τα «καταφανέστατα» σημάδια της – σε όλα τα επίπεδα- ανάκαμψης της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δημόσιος διάλογος πλέον, έχει συμπυκνωθεί στο « γιατί δεν έχει γίνει αισθητή η θετική αλλαγή του κλίματος», επειδή « μάλλον», όπως αναφέρουν και τα ΜΜΕ είναι βέβαιη, αυτή η αλλαγή. Σύμφωνα λοιπόν, με όλες τις Κυβερνητικές δηλώσεις, τις δημοσκοπικές έρευνες για λογαριασμό των μεγάλων δημοσιογραφικών ομίλων και φυσικά τα ίδια τα ΜΜΕ ( δηλαδή οι πιο μη έμπιστοι κοινωνικοί φορείς), ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι ήδη παρελθόν και η οικονομική ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει.

Τα πραγματικά νούμερα βέβαια, καθώς και η ίδια η πραγματικότητα διαφωνούν με όλο αυτό το πλαστό οικοδόμημα. Ο υποσιτισμός και η κακή διατροφή είναι πλέον εφιάλτης για εκατομμύρια Έλληνες, το κρύο έχει παγώσει κυριολεκτικά τη ραχοκοκαλιά του έλληνα εργαζόμενου ενώ το πρόσφατο 27% ανεργίας και το 60% στους νέους έχουν δημιουργήσει ολόκληρες στρατιές εξαθλιωμένων, που στοιβάζονται σε ουρές για μια σακούλα δωρεάν συσσιτίου. Όλοι οι υπόλοιποι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, απλήρωτοι για μήνες ή κακοπληρωμένοι ή απλά χαμηλόμισθοι ( πλέον νόμιμα) αντιμετωπίζουν δεκάδες οικονομικά προβλήματα, βιοποριστικά αλλά και ψυχολογικά.

Οι αγρότες είναι στα τελευταία στάδια τους, καθώς η αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το ελεύθερο εμπόριο και οι πολυεθνικές, σε συνδυασμό με την εκτίναξη των βασικών πρώτων υλών τις παραγωγής (πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, κλπ), οδηγούνε τον μέσω έλληνα αγρότη σε άμεση χρεοκοπία και διάλυση της παραγωγής. Αυτό φυσικά, επηρεάζει άμεσα την ελληνική οικονομία, από την δημοσιονομική σκοπιά και ταυτόχρονα εντείνει την μαζική φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, αφού εκτός από την οικονομική εξόντωση των ίδιων των αγροτών, προκαλεί και τεράστια μείωση της απασχόλησης στους ανειδίκευτους εργάτες και τους μετανάστες, οδηγώντας  και αυτούς στο περιθώριο.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι καταστηματάρχες, οι εστιάτορες και οι μικροπωλητές, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ο συνδυασμός, της τεράστιας φορολογίας, της φτωχοποίησης του αγοραστικού κοινού, της υπερχρέωσης τους σε τραπεζικά δάνεια και των τεράστιων τιμών στα προϊόντα, τους κάνουν να μην μπορούν να κρατήσουν τα καταστήματα τους ανοικτά. Μαζί με αυτούς και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά τους ιατρικά ζητήματα, πόσο μάλιστα τα βιοποριστικά τους και στηρίζονται αποκλειστικά στις οικογένειες τους που σε μεγάλο ποσοστό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, έτσι η ασφυκτική λιτότητα, τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, όχι στην περιθωριοποίηση, αλλά στο θάνατο.

Φυσικά και ο τομέας της υγείας έχει τραγικό πρόβλημα. Δεκάδες νοσοκομεία και άλλοι φορεί του ΕΣΥ έχουν τεράστιες απώλειες, ελλείψεις και δεν έχουν την δυνατότητα ( ούτε με το μειωμένο εργατικό δυναμικό, αλλά ούτε με την έλλειψη των υλικοτεχνικών υλών, όπως φάρμακα και θεραπείες)  να καλύψουν την περίθαλψη των ελλήνων εργαζομένων. Μόνο η αυτοθυσία, των κακοπληρωμένων νοσηλευτών και γιατρών του δημοσίου νοσοκομείου, συντηρεί πλέον ένα σύστημα που είναι έτοιμο να καταρρεύσει, καθώς δεν μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να πραγματοποιήσει εγχειρήσεις ρουτίνας, ή απλές θεραπείες. Στον ίδιο τομέα, και στο φαινόμενο της εξάρτησης και των ψυχικών ασθενειών, ο κρατικός μηχανισμός έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά και δε μπορεί να παράσχει τίποτα απολύτως σε χιλιάδες νέους και νέες, χρήστες ναρκωτικών ουσιών και στις νεοσύστατες στρατιές των ψυχικά ( μνημονιακά) ασθενών ελλήνων.

Η Παιδεία, εκτός από την όλο και ένα αυξανόμενη, ποιοτική υποβάθμιση της έχει να αντιμετωπίσει και το νέο σχέδιο Αθηνά, το οποίο αποτελεί ένα πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολών, πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τις μαζικές απολύσεις δεκάδων καθηγητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, την υποβάθμιση των οδηγών σπουδών και του επιπέδου της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με κυρίως ταξικά χαρακτηριστικά, αφού η εγκατάλειψη των σπουδών, λόγω έλλειψης χρημάτων σε λίγο καιρό θα είναι ένα μικρό πλήγμα μπροστά στην εγκατάλειψη του σχολείου ( σχολεία τα οποία είναι ήδη υπό διάλυση και με τραγικές απώλειες σε προσωπικό και τεχνολογική υποστήριξη) από δεκάδες μαθητές που η οικογενειακή τους περιθωριοποίηση θα τους οδηγήσει στην μαύρη εργασία.

Στη τελευταία βαθμίδα των κατατρεγμένων αυτής της κοινωνίας, οι μετανάστες ζούνε και αυτοί των εφιάλτη της μνημονιακής, «Ξένιας» Ελλάδας. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν εν γένει στο περιθώριο, μαζί με τους άστεγους και της πόρνες, ζούνε έναν ασταμάτητο εφιάλτη, καθώς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την πείνα, το κρύο και τον ψυχολογικό και σωματικό τους βιασμό, αλλά πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τα μαζικά πογκρόμ αστυνομίας- Χρυσής Αυγής, που καταλήγουν, από έναν πανελλήνιο διασυρμό και τον οικονομικό εκβιασμό, σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έως και στο θάνατο, όπως πρόσφατα συνέβη με τους Σαχζτάτ Λουκμάν και Μπαμπακάρ Ντιάε.

Η εξοντωτική επίθεση που δέχονται όλοι οι τομείς της ελληνικής οικονομίας, που είναι ξεκάθαρα και απερίφραστα, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ξεκινά και καταλήγει πάντα στο ίδιο βασικό πυλώνα κάθε κοινωνίας, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα. Οι εκθέσεις των διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι καταδίκες από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα δικαιώματα, καθώς και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ κάποιων διεθνών μέσων ενημέρωσης δεν αποκαλύπτουν παρά μόνο ένα μικρό και ποσοτικό κομμάτι της κατάργησης κάθε ελευθερίας στην Ελλάδα του 2013. 

Πλέον σε κάθε πόλη και για όποιον αντιστέκεται, αγωνίζεται, αμφισβητεί , έστω κι αν αναρωτιέται, η τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, έχει έτοιμες, ορδές Χρυσαυγιτών, με « πολιτικά», δηλαδή άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν εναντίων των διαδηλωτών όσο ξύλο και χημικά διαθέτουν. Το ίδιο με τους απεργούς, με τους διαδηλωτές, με τους αγρότες στα μπλόκα, με τα αντιφασιστικά κινήματα.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος, ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς που δεν θα υπολογίζουν στα συμφέροντα, θα γράψουν για το τώρα, πως οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν είχαν δικαίωμα στη δουλειά, στη στέγη, στην Παιδεία, στην υγεία, στην ανεξιθρησκία, στην απεργία, την κατάληψη, την αντίδραση, την διαμαρτυρία, την υγεία, στη τροφή, στην ελευθερία του λόγου, στη διαφορετικότητα, στην πολιτική, στη δημοκρατία, στην αλήθεια, στις διακοπές, στη δημοσιογραφία, στην ξεκούραση, σε απλές καθημερινές απολαύσεις, στην πρόνοια, στη σύνταξη, κλπ. Ότι άλλο ακόμη κι αν σκεφτείτε συμβαίνει ήδη και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δικαίωμα σε αυτό.

Το άθροισμα όλων των παραπάνω, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο ως παρακμή, τουλάχιστον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί « ανάκαμψη». Πάντως, ο δημόσιος διάλογος παραμένει αποκλειστικά στο γιατί αργεί να εκδηλωθεί η « παραπάνω» ανάκαμψη, και η μόνη απάντηση που ακούμε, ξεκινά από τα αξιωματούχοι στελέχη της ΕΕ και του ΔΝΤ και μέσω των Μνημονιακών Κυβερνήσεων καταλήγουν στα στόματα των μεγαλο-δημοσιογράφων και εν τέλει στα αυτιά και τα μυαλά του κάθε Έλληνα ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ. Η απάντηση λοιπόν είναι γι αυτούς πολύ απλή, δεν βιώνουμε προς το παρόν ένα όργιο ανάπτυξης, επειδή, έχουμε κάνει λίγα, έχουμε καθυστερήσει, είμαστε πάλι εκτός προγράμματος, χρειάζονται κι άλλες διαρθρωτικές αλλαγές, κι άλλη λιτότητα κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις κι άλλο ξεπούλημα ( κι άλλη αστυνομία ίσως…). Αυτά και σε συνδυασμό με το ότι είμαστε μια χώρα – παράδειγμα προς αποφυγή- για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σπάταλη και τεμπέλα, είναι επίσης μια ακόμη απάντηση, στο δεύτερο μεγάλο ερώτημα, δηλαδή, στο γιατί η Ελλάδα δεν ακολουθεί και δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ΕΕ για το χρέος, το έλλειμμα, το εμπόριο και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Βέβαια, οι διάφοροι δεξιοί και ακροδεξιοί τεχνοκράτες έχουν μια πολύ διαφορετική ανάλυση για το τι ήταν και το τι μπορεί να γίνει η Ελλάδα. Καταρχάς όλοι τους και με αρχηγό τον υπουργό κοινωνικής συντριβής, Γ. Στουρνάρα, δηλώνουν κατηγορηματικά πως η Ελλάδα, αποτελεί την τελευταία Σοβιετική δημοκρατία, κάτι σαν τη Βόρειο Κορέα της Μεσογείου (ενώ παραλείπουν το κομμάτι εκείνο όπου ουσιαστικά παρομοιάζουν τα κόμματα τους με τα Σοβιετικά) ενώ αν ο λαός διαλέξει ένα εντελώς αντίθετο δρόμο από αυτόν του μνημονίου, τότε δηλώνουν βέβαιοι πως θα καταντήσουμε σαν την Βουλγαρία.

Ας ξεπεράσουμε τα βασικά λάθη αυτής της διατύπωσης που είναι η ποινικοποίηση του κράτους δικαίου και η αντιπαράθεση με αυτό του « άγιου νεοφιλελευθερισμού» και ας πάμε στα θεμελιώδη λάθη και τις αντιφάσεις αυτής της άποψης. Καταρχάς η Βουλγαρία, από την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι και σήμερα, είναι η πιο φτωχή από τις 27 χώρες που την απαρτίζουν, όμως η Βουλγαρία είναι πραγματικά, το θαύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι η μόνη χώρα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα όρια της ΕΕ για την οικονομία ( 19,5% δημόσιο χρέος, 1,5% έλλειμμα και νούμερο ένα στις ιδιωτικοποιήσεις), παρ’ όλα αυτά η Βουλγαρία και ο Βουλγαρικός λαός θεωρούνται απ όλους το συνώνυμο της χρεοκοπίας και του περιθωριοποιημένου κράτους. Και όλα αυτά τα πέτυχε χωρίς μνημόνια, χωρίς εξωτερική διαμεσολάβηση, απλά εφαρμόζοντας ένα εξαντλητικότατο σχέδιο λιτότητας στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι ο Βουλγαρικός λαός δεν μπορεί να καλύψει βασικές του ανάγκες όπως το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή του βασικότερου όλων στις μέρες μας. Ένα ακόμη λάθος αυτών των δηλώσεων είναι πως, κατά την περίοδο του υπαρκτού σοσιαλισμού, οι Βούλγαροι είχαν ρεύμα και μάλιστα σχεδόν δωρεάν, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Παρ όλα αυτά, η ακροδεξιά Κυβέρνηση της Καταστολής στην Ελλάδα, μας τρομοκρατεί με μια επικείμενη μετατροπή της χώρας μας – σε περίπτωση που δεν ακολουθήσουμε τα σχέδια των Βρυξελλών- στην χώρα που μέχρι πριν λίγες μέρες κυριαρχούσε μια άλλη ακροδεξιά κυβέρνηση της καταστολής και η οποία ανέκαθεν ακολουθούσε τα προστάγματα της ΕΕ και εν τέλει φτώχυνε. Στα μαθηματικά, η παραπάνω πρόταση θεωρείται τελείως ΑΤΟΠΗ.

Όμως η παραπάνω πρόταση έχει και μια μεγαλύτερη αντίφαση. Ο Βουλγαρικός λαός, δεν ανέχθηκε για πολύ το ακροδεξιό σαλτιμπάγκο που κυβερνούσε τον τόπο του και σκόρπιζε την δημόσια περιουσία στους φίλους του επιχειρηματίες, ενώ φτωχοποιούσε τους εργαζόμενους και όλο αυτό το αποκαλούσε ανάπτυξη. Μετά από αλλεπάλληλες διαδηλώσεις, απεργίες και συγκρούσεις με την αστυνομία, ανάγκασε τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να παραιτήσει την Κυβέρνηση του. Έτσι η απειλή της « Βουλγαροποίησης» πλέον είναι με το μέρος των λαών που υποφέρουν από την άθλια πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, είναι η απειλή μας και τα ταυτόχρονα ο εφιάλτης των Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και όλων των συνεργατών τους.

Φυσικά η επίθεση των επενδύσεων είναι βέβαιο πως θα κορυφωθεί και η προπαγάνδα θα οργιάσει, (βλέπε « Επένδυση» Μπόμπολα στις Σκουριές) αλλά επιτέλους βλέπουμε ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν τα ορμητήρια των Ευρωσφαγέων, αν αγωνιστούν μαζικά και έρθουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των ιδιωτών.  Από αυτή τη σκοπιά, ναι, βλέπουμε τα πρώτα σχετικά σημάδια ανάκαμψης…

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template