Home » » Περί ποιότητος….!!!!!

Περί ποιότητος….!!!!!

Σε αναμονή για το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τα ιδιωτικά κανάλια των εκδοτών και εργολάβων, τα οποία ανέλαβαν την ενημέρωση και ψυχαγωγία μας εξ ολοκλήρου, μετά το δωράκι που τους έκανε η τριμερής παρέα που παριστάνει την κυβέρνηση.

Μια αναμονή που θα κρατήσει αρκετό καιρό, καθώς τα μεγάλα και σύγχρονα ιδιωτικά κανάλια του «infotainment» δε προλαβαίνουν να χωρέσουν στο πρόγραμμα τους κάτι τέτοιο για τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη.

Που να βρεθεί χρόνος αλλά και χρήμα να δημιουργηθεί βλέπεις ένα αφιέρωμα, μια συναυλία αδερφέ, για το βράδυ του Σαββάτου. Το πρόγραμμα έκλεισε με τις επαναλήψεις ταινιών και σειρών περασμένων δεκαετιών, αμφιβόλου ποιότητος αλλά και γούστου.

Βέβαια το κανάλι των απεργοσπαστών κατάφερε να ξεκλέψει λίγο τηλεοπτικό χρόνο για να χωρέσει τον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ, υφαρπάζοντας τα δικαιώματα ουσιαστικά από το ετσιθελικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Για το καλό του φίλαθλου κοινού δηλαδή, όχι τίποτα προσωπικά συμφέροντα του καναλιού, λέγε με έσοδα από διαφημίσεις.

Και ανέφερα ότι έγινε υφαρπαγή από την ΕΡΤ καθώς η κρατική τηλεόραση στην ουσία στήριξε και βοήθησε να υλοποιηθεί το πρωτάθλημα μπάσκετ, καθώς αγόρασε τα υποτιμημένα τηλεοπτικά δικαιώματα του προϊόντος και με τα λεφτά που έδωσε, κράτησε τις ομάδες όρθιες να τελειώσουν τη χρονιά. Και το ιδιωτικό κανάλι χωρίς να δώσει το παραμικρό στο άθλημα, πήρε το μεγαλύτερο κέρδος.

Όπως πήρε και ακόμη μια διοργάνωση που είχε εξασφαλίσει το κρατικό κανάλι, ουσιαστικά, χτυπώντας τις τιμές και βγάζοντας μεγαλύτερο κέρδος καθώς το προϊόν βρέθηκε στα αζήτητα, αν και πληρωμένο από την κρατική συχνότητα. Να τα λέμε αυτά.

Την ώρα που η Πλατεία Ταξίμ στην απέναντι όχθη φλέγεται και αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό έδωσε 24 ώρες προθεσμία στους διαμαρτυρόμενους πολίτες να εκκενώσουν το δημόσιο χώρο με το έτσι θέλω. Απειλώντας με εισβολή ειδικών δυνάμεων, όχι συλλήψεων αλλά αντιποίνων από τα όργανα επιβολής της κρατικής τάξης.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται και στους δύο γειτονικούς λαούς είναι τα ίδια. Σκληρά μέτρα που πιέζουν τον πολίτη, τον κάνουν να ασφυκτιά και να οδηγείται σε πολλαπλά αδιέξοδα με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο αυταρχισμός που δείχνει και η από εδώ κρατική μηχανή είναι ίδιος με την συμπεριφορά της απέναντι κρατικής μηχανής.

Δεν είναι μόνο το κλείσιμο της ΕΡΤ, και ο τρόπος που εφαρμόστηκε, αλλά ότι όλα αυτά κάποτε πρέπει να σταματήσουν. Να μπει ένα τέλος σε αυτό το παιχνίδι που γίνεται με εκατομμύρια ζωές, δε μπορείς να αποφασίζουν άλλοι για το πώς και πόσο θα ζήσει ένας λαός. Δε μπορούν να μπουν γραμμές και περιθώρια στην μοίρα, στο κισμέτ, ενός ανθρώπου. Στην τελική, δε θα πληρώσουμε όλοι εμείς για τα σφάλματα των τραπεζών και τους λανθασμένους χειρισμούς των πολιτικών της εκάστοτε χώρας.

Σε μια χώρα που οι απεργοσπάστες φυλάσσονται από της κρατική αστυνομία. Οι εφημερίδες τυπώνονται στα κρυφά και σκοτεινά, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή δημοσιογράφων αλλά κειμενογράφων που πληρώνονται φασόν με το κομμάτι, τότε όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε πολλά παρά μόνο λίγα αλλά σημαντικά. Να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον το χρειάζεται, σύντομα θα χρειαστούμε κάποιον άλλον να σταθεί στο πλευρό μας και να μας γνέψει αγωνιστικά πως είναι εδώ. Να μη σκύψουμε το κεφάλι και να μη δώσουμε το δικαίωμα να μας σπάσουν τον τσαμπουκά και την αξιοπρέπεια μας. τα ψίχουλα που πετάνε για να δελεάσουν το πεινασμένο μας στομάχι πρέπει να θεωρούνται προσβολή στον πληγωμένο μας εγωισμό και όχι βάλσαμο στη μαύρη μας τη μοίρα.

Μέχρι τότε, τα λέμε στους δρόμους και όπου αλλού χρειαστεί. Τα αδέσποτα σκυλιά ήταν πάντα σε δρόμους και πλατείες, χωρίς πατρίδες, χωρίς σημαίες και χωρίς πίστη σε κανέναν πολιτικό και έμπορο ψεύτικων ελπίδων. Όσο έχει  ο ένας τον άλλο, θα αντέχουμε και θα στεκόμαστε κόντρα σε όλους και σε όλα.

Για το Μάνο, ας είναι καλά η ΕΡΤ που μας χάρισε μερικές αναμνήσεις από τα παλιά και μια συναυλία με τα τραγούδια του. Τουλάχιστον οι απεργοί εργαζόμενοι σε αυτή έδωσαν απαντήσεις περί ποιότητος και στο που πήγαιναν τα λεφτά του κράτους.

Συνεχίζουμε…..

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template