Home » » Ομόφωνο ψήφισμα της ΚΠΕ του Συνασπισμού για το Εστέλ

Ομόφωνο ψήφισμα της ΚΠΕ του Συνασπισμού για το Εστέλ

Με ομόφωνο ψήφισμά της η ΚΠΕ του ΣΥΝ που συνεδριάζει σήμερα τονίζει: «Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επιλογή της σημερινής Ισραηλινής κυβέρνησης να παραβιάσει κατάφορα για μια ακόμα φορά το διεθνές δίκαιο με την επιχείρηση κατάληψης σκάφους σε διεθνή ύδατα και την απαγόρευση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να καταγγείλει την παράνομη επίθεση στο πλοίο Estelle και να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών του».


Ολόκληρο το ψήφισμα:

«Το ιστιοφόρο “Estelle” μεταφέρει ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης στην αποκλεισμένη Γάζα και τον λαό της. Στο πλοίο επιβαίνουν δύο Έλληνες βουλευτές μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (Ευ. Διαμαντόπουλος, Δ. Κοδέλας), ανάμεσα σε άλλες διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες, βουλευτές, δημάρχους και ακτιβιστές της ειρήνης. Το πλοίο αναχαιτίστηκε από ισραηλινά πολεμικά πλοία και τώρα οδηγείτε στο λιμάνι του Ashdot.


Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επιλογή της σημερινής Ισραηλινής κυβέρνησης να παραβιάσει κατάφορα για μια ακόμα φορά το διεθνές δίκαιο με την επιχείρηση κατάληψης σκάφους σε διεθνή ύδατα και την απαγόρευση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.


Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να καταγγείλει την παράνομη επίθεση στο πλοίο Estelle και να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών του.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ενέργειες σε πολιτικό, κινηματικό, κοινοβουλευτικό και ευρωκοινοβουλευτικό επίπεδο τον αγώνα μέχρι την αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, με στόχο η ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και η αλληλεγγύη να είναι οι τελικοί νικητές σε όλους τους λαούς της περιοχής».
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template