Home » » Το ιστιοφόρο Estelle εν πλω για τη Γάζα

Το ιστιοφόρο Estelle εν πλω για τη Γάζα


Το ιστιοφόρο Estelle, πλοίο με ιστορία 90 ετών, ολοκληρώνοντας τον περίπλου της Ευρώπης σε ένα ταξίδι που κράτησε δύο μήνες, απέπλευσε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου από το λιμάνι της Νάπολη στην Ιταλία με προορισμό την θάλασσα της Παλαιστίνης. Πριν λίγες ώρες, σε μια δράση που έλαβε χώρα νότια της Κρήτης, επιπρόσθετοι επιβάτες ανέβηκαν στο πλοίο το οποίο πλέον κατευθύνεται στην Γάζα. Ανάμεσα στους επιβάτες, μέλη εθνικών κοινοβουλίων από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Επιπρόσθετα συμμετέχουν ακτιβιστές από την Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νορβηγία και την Ισπανία.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 Οκτώβρη, το Φινλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε το Estelle πως, καθώς αυτό έχει Φινλανδική σημαία, το Ισραήλ απέστειλε  προειδοποίηση ότι "σε περίπτωση που το SV Estelle επιδιώξει να σπάσει αποκλεισμό στη θάλασσα της Γάζας (20 ναυτικά μίλια) το Ισραήλ θα παρέμβει κάνοντας χρήση βίας". Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες του Estelle κάνουν εκπαίδευση σε μη βίαιες μεθόδους αντιμετώπισης μιας πιθανής παράνομης και βίαιης επίθεσης του Ισραήλ στο σκάφος.
Το Estelle αναμένεται να φτάσει στην Γάζα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Στο twitter ήδη χρησιμοποιούνται τα hashtags #svEstelle και #flotilla για την ενημέρωση γύρω από την αποστολή. Την Παρασκευή 19 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι, η πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" δίνει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της παλιάς Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σχετικά με το Estelle και το φετινό εγχείρημα. Τέλος, σημειώνεται πως ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκεται ο Πότμος (@potmos), μέλος της ομάδας διαχείρισης του OmniaTV.

http://omniatv.com/blog/2446-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF-estelle-%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CF%89-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B1

Το φορτίο που φορτώθηκε στα διάφορα λιμάνια της διαδρομής, αποτελείται από υλικό απαραίτητο για την επιβίωση, καθώς και αντικείμενα που δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, το Estelle μεταφέρει:


  • 2 ελαιόδενδρα

  • 41 τόνους τσιμέντο

  • αναπηρικά καροτσάκια

  • ιατρικό εξοπλισμό

  • παιδικά βιβλία

  • παιχνίδια

  • 300 μπάλες ποδοσφαίου

  • μουσικά όργανα

  • θεατρικό εξοπλισμό (κυρίως εξοπλισμό φωτισμού)

Επίσης μεταφέρει μια άγκυρα καθώς και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (VHF Radio) που είναι απαραίτητα για την κατασκευή της Κιβωτού της Γάζας (Gaza's Ark – πληροφορίες στο www.gazaark.org). Ωστόσο το πιο σημαντικό φορτίο πάνω στο Estelle είναι η αλληλεγγύη του κόσμου που το επισκέφθηκε, της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζει το εγχείρημα και απαιτεί να σπάσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας.
 Babushka
17-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template