Home » , » Υπό κατάληψη το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης δικτύου ΕΚΠΑ- Συνεχίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Υπό κατάληψη το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης δικτύου ΕΚΠΑ- Συνεχίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία


ekpa.jpg
Υπό κατάληψη τελεί από χθες το κτίριο του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης δικτύου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Σε σχετικό δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου, αναφέρονται τα εξής:
"Σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, φοιτητές, εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ του Ε.Κ.Π.Α. προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης δικτύου, υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων και φορέων (ανάμεσα τους όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ε.Κ.Π.Α.), μπλοκάροντας τις ηλεκτρονικές εκλογές για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος.
Τα Συμβούλια Διοίκησης θα έρθουν να εφαρμόσουν το σύνολο του νόμου Διαμαντοπούλου με αποτέλεσμα τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, την κατάργηση των δωρεάν φοιτητικών παροχών (σίτιση-στέγαση-βιβλία) και το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια ενός χρόνου αγώνων του φοιτητικού κινήματος για την ανατροπή και τη μη εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου. Ενός αγώνα ενάντια στη περαιτέρω επιχειρηματικοποίηση και αυταρχικοποίηση του πανεπιστημίου, καθώς και τη πλήρη κατάλυση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του. Ενός αγώνα που δεν “καταλήγει ή υιοθετεί αντιδημοκρατικές πρακτικές” όπως έσπευσαν να “παπαγαλίσουν” τα ΜΜΕ και μια μερίδα αντιδραστικών καθηγητών που βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Αντίθετα αποτελεί απάντηση σε αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν τη βάρβαρη αναδιαρθρωτική πολιτική στο πανεπιστήμιο.

Η στοχοποίηση, η κατασυκοφάντηση και οι διώξεις, όπως στην περίπτωση του πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!

•        Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
•        Καλούμε κάθε φοιτητή, κάθε εργαζόμενο και μέλος ΔΕΠ σε συνέλευση στο κτήριο της πληροφορικής την Τρίτη 13/11 στις 17:00 για τη συνέχιση και οργάνωση του αγώνα μας.
•        Απαιτούμε την οριστική ακύρωση των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης.


Υ/Γ: Το υπό κατάληψη κτίριο επισκέφτηκε τεχνικός απεσταλμένος από τη Πρυτανεία του Ε.Κ.Π.Α. .ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δεν έχει προκληθεί καμία ζημιά στις εγκαταστάσεις. Αυτά για όσους βιάστηκαν να “ανησυχήσουν” για τη δημόσια πανεπιστημιακή περιούσια..."Παράλληλα, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η ηλεκτρονική ψηφοφορία  για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Ευγ. Μπουρνόβα επισήμανε τα εξής:
«Η ψηφοφορία συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, όπως, επίσης, και η κατάληψη από μικρή ομάδα φοιτητών και καθηγητών που έχει καταλάβει την αίθουσα, στην οποία στεγάζεται το δίκτυο του Πανεπιστημίου, το οποίο έχει απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, τα μέλη ΔΕΠ, με την παράταση που δόθηκε ως τις 6 το απόγευμα και που αν χρειασθεί θα ανανεωθεί, συνεχίζουν την ψηφοφορία, απ΄όπου και αν βρίσκονται. Η εφορευτική επιτροπή είναι αρμόδια για κάθε ερώτημα και βοήθεια σχετικά με την ψηφοφορία.
Το μόνο που παρεμποδίζεται ουσιαστικά δεν είναι η ψηφοφορία, αλλά το ερευνητικό και το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων από την κατάληψη ολιγάριθμης ομάδας φοιτητών και νεαρών ατόμων, με την «συμπαράσταση», ολιγάριθμης επίσης, ομάδας διδασκόντων.
Απομένει πλέον στην πανεπιστημιακή κοινότητα να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες και στις πρυτανικές αρχές ν' αναζητήσουν και να αποδώσουν τις ευθύνες σε εκείνους που πρωτοστατούν σε μία ακόμη έκνομη ενέργεια, εις βάρος του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Babushka
13-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template