Home » » Απόπειρα δικαστικού πραξικοπήματος μέσω ΑΠΕ. Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΣτΕ τις «διευκρινίσεις του»

Απόπειρα δικαστικού πραξικοπήματος μέσω ΑΠΕ. Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΣτΕ τις «διευκρινίσεις του»

Οι «διευκρινίσεις» μεταδόθηκαν από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που ελέγχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, αργά το απόγευμα με προφανή στόχο να επηρεάσουν το περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων υπέρ της κυβερνητικής ερμηνείας της χθεσινής απόφασης αλλά και να προκαταλάβουν το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο τηλεγράφημα περί διευκρινίσεων αντέδρασε έντονα το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι παρόμοιες ενέργειες «προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας »
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα,ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε στο tvxs.gr
Η ερμηνεία δικαστικών αποφάσεων μπορεί να δοθεί μόνο με ένδικο μέσο.Άτυπες διευκρινίσεις, ούτε προβλέπονται, ούτε είναι δυνατό να δίδονται από τα δικαστήρια. Αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων είναι ο υπουργός ή άλλο διοικητικό όργανο κατά του οποίου απευθύνεται η απόφαση ή η προσωρινή διαταγή και βέβαια  σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης άλλων ένδικων βοηθημάτων από τον ενδιαφερόμενο.
Συνεπώς, οι φημολογούμενες διαρροές και διευκρινίσεις  από το ΣτΕ , είναι νομικά ανυπόστατες και δεοντολογικά απαράδεκτες.
Επί της ουσίας πάντως , η επιλογή συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων οι οποίοι θα απασχοληθούν έστω προσωρινά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, οφείλει να γίνει με σεβασμό στην αρχή της ισότητας των Ελλήνων ενώπιον του  νόμου (αρ.4 παρ.1) και στις απορρέουσες από αυτήν απαιτήσεις διαφάνειας και αντικειμενικότητας.
Κατά συνέπεια, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες διαφάνειας και αντικειμενικότητας επιλογής των "χρήσιμων¨ υπαλλήλων και διαχωρισμού τους από τους " άχρηστους", φρονώ ότι ο μοναδικός σύννομος  τρόπος για να συνεχιστεί η μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης , είναι να παραταθεί προσωρινά η εργασιακή σχέση του συνόλου του προσωπικού της ΕΡΤ που ασχολείται με την παραγωγή ή τη μετάδοση τέτοιων προγραμμάτων, έως την έκδοση οριστικών αποφάσεων.
Πηγή: tvxs.gr

Babushka
19-6-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template