Home » » Απειλεί με εισβολή στο Πολυτεχνείο η ΕΛ.ΑΣ

Απειλεί με εισβολή στο Πολυτεχνείο η ΕΛ.ΑΣ

Σε ανοιχτή απειλή προς τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με αφορμή το σενάριο παραχώρησης χώρου εντός του Πολυτεχνείου για να εκπέμψει από εκεί η ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισαν οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ, το κτίριο θα αποκλειστεί και ακολούθως θα υπάρξει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων. Η απειλή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχει πυροδοτήσει δριμύτατες αντιδράσεις, ενόψει και του επικείμενου εορτασμού για τα 40 χρόνια από το Πολυτεχνείο του 1973.
Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε πως δεν μπορεί πλέον να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος νίπτοντας τας χείρας του.
Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έτοιμο πρωτοσέλιδο από μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, η οποία θα προϋπάντιζε μια τέτοια εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, με τον τίτλο: «Εκτός Ελέγχου το Πολυτεχνείο».Πηγή:koutipandoras


ΠΟΣΠΕΡΤ: «Μετά 40 χρόνια, το ίδιο φασιστικό πρόσωπο από  τους κυβερνώντες»
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11/2013
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Μετά 40 χρόνια, το ίδιο φασιστικό πρόσωπο από  τους… κυβερνώντες. Απείλησαν την  πανεπιστημιακή κοινότητα και τις  πρυτανικές αρχές για κατάληψη του  Πολυτεχνείου από τα ΜΑΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν εξέπεμπε ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ από τις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ. Τι  πραγματικά φοβήθηκαν; Την αλήθεια που εκπέμπουμε εδώ και 5 μήνες; Την κατακραυγή του λαού ενάντια στις φασιστικές μεθόδους που ακολουθούν για να επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές;
Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
Η στήριξη και η αλληλεγγύη του κόσμου στην Ελλάδα, στη διασπορά και στην παγκόσμια κοινότητα, μας  δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και  θα συνεχίσουμε.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας  της κυβέρνησης, που θέλει με κάθε αντιδημοκρατικό και παράνομο τρόπο, παρά τις αντιδράσεις των πολιτών, να εγκαθιδρύσει το έκτρωμα Δ.Τ. – ΝΕΡΙΤ, προχώρησαν σε νέα πρόκληση. Σήμερα, για άλλη μια φορά μετά το Σάββατο και τη γενική κατακραυγή, εισήλθαν μερικοί από τους ηθικούς αυτουργούς του «μαύρου» της ΕΡΤ  (Γκ. Μάναλης, Αρ. Κοντιζάς, Β. Αλεξόπουλος, Η. Φαραντόπουλος, Χρ. Δούκας, Γ. Βουγιουκλάκης, Α. Πιττής, Κ. Μητρόπουλος και Π. Καραντίας) μαζί με υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που επέβαιναν σε τζιπ με ρουμανικές πινακίδες.
Καταγγέλλουμε τους «τυφλοπόντικες» που μπήκαν από την πίσω πόρτα, κλεφτά, με μπουφάν παραλλαγής στα χρώματα της αστυνομίας! όπως και προχθές, υπό την ανοχή των εισαγγελικών αρχών και της αστυνομίας.
Αποκαλύπτονται  όλοι! Θεσμοί  και αξίες, στην προκρούστια κλίνη.
Έχουν ευθύνη όλοι, όταν αφήνουν τους πραγματικούς εργαζόμενους και χρεωμένους με τα μηχανήματα έξω  από το Ραδιομέγαρο, παρά τα εξώδικα  που έχουμε κάνει προς την κυβέρνηση  και όλες τις αρμόδιες αρχές.
Πού ακούστηκε  οι νόμιμοι εργαζόμενοι να είναι  απ’ έξω και να τους απαγορεύουν την είσοδο τα ΜΑΤ, παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς καμία εντολή εισαγγελέα;
Η ιστορία θα γράψει για όλους. Άλλους σαν Εφιάλτες, που θα παραμείνουν στη χλεύη της κοινωνίας και άλλους ως αγωνιστές της αξιοπρέπειας και των εργατικών δικαιωμάτων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Σεβασμό στη Δημοκρατία και στους θεσμούς.
  • Η ΕΡΤ να  επαναλειτουργήσεινα ξαναγίνει δημόσια και όχι κρατική καινα αποδοθούν οι εγκαταστάσεις της στους εργαζόμενους που ξέρουννα παράγουν ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα προς όφελος του ελληνικούλαού.
  • Εδώ και τώρα την εργασία μαςγιατί ποτέ δεν απολυθήκαμε.
  • Ελεύθερη πληροφόρηση και διακίνηση των ιδεών.
  • Δημόσια τηλεόραση που αξίζει στον Έλληνα πολίτη και όπως εμείς τηνπροσφέραμε τους τελευταίους πέντε μήνες.
  • Εργασιακές συνθήκες Ευρώπης και όχι Κίνας.
  • Να φύγουν οι μνημονιακές πολιτικές μαζί με την υποταγμένηκυβέρνηση που τις εφαρμόζει.
Η κυβέρνηση  και τα φερέφωνά της θα παίρνουν καθημερινά απαντήσεις.
    • Όλοι την Πέμπτη 14 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο στις 12 τομεσημέρι στα Προπύλαια και στις 7 το απόγευμα στησυναυλία στο ΕΜΠ.
    • Στις 17 Νοέμβρη όλοι στο συλλαλητήριο αντίστασης καιμνήμης.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template