Home » » ΒΕΡΟΙΑ- Συνέλευση Κατάληψης προς δήμαρχο: Είστε με τους κομπλεξικούς και τους ακροδεξιούς

ΒΕΡΟΙΑ- Συνέλευση Κατάληψης προς δήμαρχο: Είστε με τους κομπλεξικούς και τους ακροδεξιούς

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη κατάληψη στη Βέροια και την προσαγωγή  8 ατόμων που εκείνη τη στιγμή ήταν μέσα στο κτήριο που είναι ιδιοκτησία του δήμου έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου στη Βέροια.
Εκεί, κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση της Συνέλευσης που είναι κόλαφος για τη Δήμαρχο Χαρ. Ουσουλτζόγλου.
Η ανακοίνωση είναι:


Είμαστε μια...
ομάδα πολιτών της πόλης της Βέροιας που θελήσαμε να αξιποιήσουμε ένα εγκατελειμμένο κτήριο που σάπιζε από την αδιαφορία και που είχε καταντήσει εστία μόλυνσης για την δημόσια υγεία. Να το μετατρέψουμε αυτό και τον προαύλιο χώρο του σε ένα ζωντανό χώρο που θα φιλοξενήσει αγωνίες και όνειρα ελευθερίας. Ένα κτήριο ανοιχτό για κάθε άνρθωπο που θέλει να παλέψει για την ελευθερία από την σκλαβιά της κατανάλωσης, της εξάρτησης από τα ιδεώδη της απομόνωσης και της φτηνής διασκέδασης, και να προάγουμε την αυτοδιαχείριση και αυτοοργάνωση. Δεν θέλησε κανείς να κυριεύσει αυτόν τον χώρο, αλλά μόνο να τον χρησιμοποιήσουμε με κόπο και διάθεση για μια ελευθερία που κανείς δεν μπορεί να ενοχοποιήσει.

Όμως η δήμαρχος της πόλης Χαρούλα Ουσουλτζόγλου πήρε την απόφαση να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κάθε εμπλεκομένου για την ενέργεια αυτή. Η δήμαρχος της π όλης θα γραφτεί στην ιστορία ότι την ενόχλησαν άνθρωποι ελεύθεροι που παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Θα παραμείνει στη μνήμη ως αυτή που ενώ έχει εκατοντάδες προβλήματα ουσίας, που στη θητεία της θα καταστραφούν άνθρωποι και υποδομές προσπαθεί να δείξει την δύναμη της καταστολής της σε συμπολίτες της που το μόνο που θέλουν είναι να προσφέρουν ένα ελεύθερο ακηδεμόνευτο κοινωνικό χώρο.

Λυπούμαστε κ. Ουσουλτζόγλου, αλλά οι δικές μας πράξεις τιμούν και δεν μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι, αντίθετα με σας.

Λυπούμαστε που δεν γινόμαστε λακέδες κάθε φασίστα και σηκώνουμε ανάστημα σε μια εποχή που είναι πράγματι άγνωστη λέξη η αξιοπρέπεια. Εσείς μάλλον έχετε πάρει ήδη απόφαση με ποιο στρατόπεδο συμμαχείτε. Είσαστε με την συντήρηση και τους κομπλεξικούς, με τους ανθρώπους που ενοχλούνται πάντα με ότι οι άλλοι δημιουργούν. Είσαστε ένα φερέφωνο της άκρας δεξιάς που προσπαθεί είμε με κυβερνητικό προσωπείο είτε με παρακρατικές μεθόδους να φοβίσει και να καταστείλει κάθε φωνή ελευθερίας. Οποιαδήποτε φωνή αντιτίθεται στη μιζέρια της καθημερινότητας.

Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των καταληψιών, δηλώνουμε ρητά ότι οι εργασίες και οι ανοικοδόμηση του κτηρίου στην οδό Αφροδίτης θα συνεχιστούν κανονικά, όχι σε πείσμα όλων αυτών που μας αντιμάχονται, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι το εγχείρημά μας είναι ένα σημείο ζωής μέσα στην πόλη της αδιαφορίας και της φτηνής διασκέδασης. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι από τη λετουργία αυτής της κατάληψης ο χώρος θα είναι ανοιχτός να φιλοξενήσει εκδηλώσεις που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν θα υποστηρίζονται απο εμπορικούς σπόνσορες και δεν θα έχει ρατσιστικό, σεξιστικό, εθνικιστικό, κομματικό και γενικότερα εξουσιαστικό περιεχόμενο.

Θέλουμε να καταστήσουμε ξεκάθαρο ότι όποιος αναλάβει την εκκένωση του χώρου αυτού, θα πρέπει να λερώσει τα χέρια του και να σηκώσει το πολιτικό βάρος όσων επακολουθήσουν και η κυρία Ουσουλτζόγλου θα είναι υπεύθυνη για κάθε συνέπεια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απαρνηθούμε το συλλογικό πνεύμα και τα εγχειρήματα που έχουμε για όλους τους ελευθεριακούς κοινωνικοπολιτικούς χώρους. Γιατί μονάχα κοιτώντας πίσω και σκεπτόμενοι μπροστά, διεκδικούμε ένα χώρο έκφρασης του λόγου και της σκέψης μας.

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

Συνέλευση Ελεύθερου χώρου Αφροδίτης 8
http://xronika05.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3942.html?spref=tw
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template