Home » » Βασανιστήριο με Tazer σε συλληφθέντα της αντιφασιστικής μοτοπορείας

Βασανιστήριο με Tazer σε συλληφθέντα της αντιφασιστικής μοτοπορείας





Σε βασανισμό με όπλο ηλεκτροσόκ "Τazer" υποβλήθηκε από αστυνομικούς τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Το Tazer, από τη χρήση του οποίου έχουν πεθάνει 500 άνθρωποι στις ΗΠΑ από το 2001, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστεία, θεωρείται μέθοδος βασανιστηρίων από τον ΟΗΕ, ενώ τους κινδύνους θανάτου από τη χρήση του έχει επισημάνει και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ).

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των 15 αντιφασιστών, η αστυνομία επεφύλαξε σκληρή μεταχείριση και στους χθεσινούς συλληφθέντες. Οι αστυνομικοί ολόκληρο το χθεσινό βράδυ κακοποιούσαν και εξευτέλιζαν τους 4 συλληφθέντες (3 αγόρια και 1 κορίτσι), χτυπώντας τους πολύ άσχημα, φτύνοντάς τους και σκίζοντας τους τα ρούχα.



Την ίδια ακριβώς μεταχείριση έχουν και οι 15 συλληφθέντες αντιφασίστες. Χαρακτηριστικό γεγονός ότι ένας εκ των 15, με μυωπία 6 βαθμών, φορούσε γυαλιά, τα οποία του αφαίρεσαν οι αστυνομικοί και δεν του τα δίνουν πίσω. Tους συλληφθέντες ουσιαστικά φροντίζουν οι κρατούμενοι μετανάστες, που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι τους έδωσαν χθες κουβέρτες για να κοιμηθούν, ενώ μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι δεν τους είχε ακόμα εξετάσει ιατροδικαστής.



Πηγή: ΑΥΓΗ
http://www.left.gr/article.php?id=8777 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template