Home » , » Τα Πέριξ…

Τα Πέριξ…



Περί μειοψηφιών
Η πλειοψηφία του  κόσμου αποτελείται από « μειοψηφία »
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες ,δημόσιοι υπάλληλοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, φτωχοί ,έγχρωμοι ,ομοφυλόφιλοι, γυναίκες, γέροι, ανάπηροι ,ξένοι..

Το μοίρασμα του κόσμου και του πλούτου δεν αποκλείει τελικά τις μειοψηφίες, αλλά την πλειοψηφία.

Περι κοινωνικής ευθύνης έναντι στα ΜΜΕ
Το μαζικό κοινό ανέχεται μέτρια σκηνοθετημένες παραγωγές,έστω και αν είναι κενές περιεχομένου. Τα ΜΜΕ,  πέρα από τις δικιές τους ξεχωριστές προσπάθειες για χειραγώγηση των μαζών ,δέχονται απίστευτες πιέσεις για να ικανοποιήσουν τις προτιμήσεις της  πλειοψηφίας του κόσμου μετριότητα κυριαρχεί στις απαιτήσεις  της κοινωνίας προς τα μέσα για ελαφρά προγράμματα που δεν ζητάνε σκέψη και κριτική. Μια γενική μετριοκρατία ,λοιπών κυριαρχεί στις σχέσεις και τις αλληλοεπιδράσεις πολιτικής μετριότητας , μετριότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων και της μετριότητας του κοινού. Είναι ακαταμάχητη η πίεση της μάζας για ισοπέδωση της ατομικής και δημόσιας ζωής. Τα μικροσυμφέροντα και το ακαλλιέργητο γούστο του μέσου ανθρώπου καταβροχθίζουν την ποιότητα , την αισθητική, την ίδια την ζωή, όπου τυχαίνει να εμφανίζονται . Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με ένα θλιβερό μέσο όρο πολιτών, που καθορίζει  την πολιτική των μέσων και την ίδια την πολιτική.-

Περί κομματικής πειθαρχίας
Οι κομματικές αποφάσεις και προτάσεις δεν είναι εξίσου δεσμευτικές για ολόκληρη την κομματική πειθαρχία και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά, στα πλαίσια της  πολιτικής διαδικασίας, όπου αποφάσεις και δεσμεύσεις παραβιάζονται, αλλάζουν ή καταργούνται , ανάλογα τις συγκυρίες ,όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους νόμους. που καθημερινά άλλοι καταργούνται και άλλοι θεσπίζονται.
Και ενώ οι ηγεσίες των κομμάτων επιβάλλουν κυρώσεις στα μέλη τους για τη μη εφαρμογή των αποφάσεών τους, οι ίδιες οι ηγεσίες, έχουν το προνόμιο και τη δυνατότητα τη μη εφαρμογής τους, της αλλαγής ή της κατάργησής τους.
 Κατά τα άλλα όλοι επικαλούνται τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων τους 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template