Home » , » Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ



Γράφει ο Dr. Όου



Η γηραιά ήπειρος πάντα παρουσιαζόταν ως ένα σπίτι τον λαών, κατά την πάροδο της ιστορίας, πολλοί λαοί έγιναν κάτοικοι ή ιδιοκτήτες  περιοχών με αποτέλεσμα να μπορούμε να θεωρήσουμε τον ευρωπαϊκό - σήμερα χώρο ως  ένα μέρος που φιλοξενεί σε ένα πολύ μικρό κομμάτι διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμούς, γλώσσες, ήθη- έθιμα και κυρίως για κάποιους έθνη. Σε αυτόν τον πολυπολιτισμικό χώρο όπως είναι λογικό (για κάποιους) αναπτύχθηκαν έχθρες με τις ανάλογες ιστορικές εξελίξεις, η ιστορία όμως έχει την κακή συνήθεια να επαναλαμβάνετε, ίσως μερικές φορές με λίγο αλλαγμένο προσωπείο αλλά πάντα με τον ίδιο τρόπο, αλλάζει μόνο η χρονολογία, η τεχνολογία και ο τρόπος αντιμετώπισης του εκάστοτε ζητήματος από το νεανικό κίνημα της περιόδου αυτής.

Στην σημερινή εποχή η Ευρώπη από  το σπίτι των λαών έχει μετατραπεί σε ένα αφιλόξενο σφαγείο των εκμεταλλευτών, πάντα οι μεγάλες δυνάμεις προσπαθούσαν να καθορίσουν την τύχη των της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου, χάρη σε αυτή την παρέμβαση και «απελευθερωτικών» - « αντιτρομοκρατικών» πολέμων που κατά καιρούς κάνουν.  Φυσικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία μεγάλων οικονομικών και πολεμικών κυμάτων προσφύγων. Για μπορέσουν να αντιμετωπίσουν  την εισροή των κυμάτων αυτών στην κεντρική «πολιτισμένη» Ευρώπη αναγκάζουν τους πολιτικούς που έχουν ως υποχείρια να δεχθούν την παραμονής των προσφύγων στις χώρες τους αδιαφορώντας για το μέλλον των προσφύγων, έτσι χέρι χέρι με την παραπληροφόρηση και τον φανατισμό που δημιουργούν τα ΜΜΕ προωθείται ως μείζον πρόβλημα το μεταναστευτικό αποπροσανατολίζοντας τις λαϊκές μάζες από τα κύρια κοινωνικοπολιτικά προβλήματα.   

Η παραπληροφόρηση αυτή συνδυασμό με την τρομοκρατία που ασκείται καθημερινά δίνουν την σκυτάλη στην ραγδαία αύξηση των ποσοστών των ακροδεξιών φασιστικών παρακρατικών οργανώσεων που θέλουν να ονομάζονται κόμματα. Μην ξεχνάμε πως μεγάλο ποσοστό της εκλογικής τους δύναμης προέρχονται από τις δυνάμεις καταστολής που προσπαθούν να φιμώσουν το λαϊκό κίνημα και από στρατιωτικούς που ουκ ολίγοι από αυτούς έχουν υπηρετήσει σε εμπόλεμες ζώνες  βοηθώντας τις μεγάλες δυνάμεις στο επεκτατικό καταστροφικό τους έργο, με λίγα λόγια δεν είναι λίγοι οι υποστηρικτές αυτών των «κομμάτων» που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα και έχουν δολοφονήσει στο πεδίο της μάχης συγγενείς και φίλους αυτών που οι ίδιοι έκανα μετανάστες.
Οι δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα  μετά την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής έχουν γίνει καθημερινές, το θράσος και το μίσος τους δεν έχει τελειωμό, δεν δίστασαν να δηλώσουν πως θα χτυπήσουν παιδιά μεταναστών ακόμα και σε παιδικούς σταθμούς. Το θρασύδειλο ομοφοβικό τέρας  που ακούει στο όνομα Παναγιώταρος δεν δίστασε σε συνέντευξη του BBC να δηλώσει πως ‘ Έχουμε εμφύλιο και το 60% της ΕΛΑΣ είναι μαζί μας’’.

Πέρα από την Ελλάδα η αύξηση της δύναμης των ακροδεξιών οργανώσεων συναντάμε στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στη Γαλλία, ακόμα και στις χώρες της πρώην μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης. Η ξενοφοβία χτυπάει την πόρτα ακόμα και των μεγάλων πολυπολιτισμικών χωρών όταν ο καπιταλισμός αυξάνει την ανεργία και τις απολύσεις, όταν το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους  και όταν οι δουλέμποροι πλουτίζουν σε βάρος των αδύναμων και των καταπιεσμένων.
Η οργάνωση και η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο των λαών, οι διαφορές στο χρώμα και στο έθνος δεν έχουν σημασία ούτε νόημα γιατί πάνω απ όλα είμαστε άνθρωποι.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Οπότε ΝΑΙ κύριε (που λέει ο λόγος) Παναγιώταρε, έχουμε πόλεμο. Αλλά όχι εμφύλιο όπως συμφέρει εσάς αλλά Παγκόσμιο και οι πλευρές είναι μόνο δύο ή με τους εργάτες ή με τα αφεντικά. Η Χρυσή Αυγή και η εκάστοτε ακροδεξιά ναζιστική οργάνωση ανα τον κόσμο κάνει την βρώμικη δουλειά του συστήματος  και αποτελεί το μακρύ χέρι του νόμου, είναι απλά το πιστό σκυλί των αφεντικών. Η απάντηση των ενωμένων λαών θα δοθεί στους δρόμους.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template