Home » » ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ, μαζί με το στικάκι που φέρεται να περιέχει ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
Στο διαβιβαστικό που έφτασε μαζί με τη δικογραφία δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα Υπουργών, αναφέρεται όμως ότι πρέπει να διερευνηθούν «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω cd».


Αναλυτικά το διαβιβαστικό αναφέρει ότι «η ποινική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών cd με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, το οποίο φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του».

«Χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω cd» καταλήγει το διαβιβαστικό.



Πηγή:  iefimerida.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template