Home » , » (X+Y)-Z= ΑΝΑΠΤΥΞΗ

(X+Y)-Z= ΑΝΑΠΤΥΞΗ



Γράφει ο Spatournos


Σκεφτόμενος την κατάσταση που εγώ βλέπω και βιώνω στην καθημερινότητα μου σκέφτηκα να το κάνω τύπο επειδή το μυαλό σου - αγαπητέ αναγνώστη και κάτοικε χουντοκρατούμενης χώρας - δουλεύει καλύτερα με αριθμούς και τύπους. Πριν από αυτό όμως ας δούμε μαζί κάποια δεδομένα δικά τους.  Ο υπουργός δημόσιας τάξης, έφερε στην βουλή τα επίσημα στοιχεία για τις αυτοκτονίες-απόπειρες από την αρχή της κρίσης, οι οποίες ανέρχονται σε 3.124. περισσότερες απώλειες δηλαδή από ότι προκαλεί ο εγκληματικός πόλεμος που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ στην Γάζα την αντίστοιχη περίοδο.

Κάθε μέρα που για πολλούς από εμάς περνά βασανίστηκα, απολύονται δύο χιλιάδες περίπου άνθρωποι.  Δύο χιλιάδες οικογένειες κάθε μέρα χάνουν εισοδήματα,  χάνουν δηλαδή την πρόσβαση τους σε βασικά αγαθά. Παιδιά πεινάνε και κρυώνουν στα σχολεία.
1000 σπίτια καθημερινά χάνουν το φώς τους. Κάθε μέρα που περνά 1000 οικογένειες επιστρέφουν στον μεσαίωνα.
Ο βασικός μισθός πλέον 586 μεικτά, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πιο είναι το πραγματικό μέγεθος του βασικού, αφού αυτοί που συνεχίζουν να παίρνουν αυτό τον βασικό μισθό φοβούνται να μιλήσουν μήπως και αυτοί μπουν σε κάποια από τις 2000 θέσεις της μέρας προς απόλυση.
Το χρέος αυτής της αποικίας για το Β' τρίμηνο του 2012, διαμορφώθηκε στο 150,3% από το 136,9 που ήταν το Α' τρίμηνο του ιδίου έτους. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το συνολικό χρέος της ευρωζώνης,  διαμορφώθηκε στο 90%  από 88,2% στα αντίστοιχα τρίμηνα. Ευτυχώς που ακόμα είμαστε στο ευρώ όμως και δεν πεινάμε.

Παίρνοντας λοιπόν τους πάραπάνω αριθμούς ως δεδομένο σκέφτηκα να σου παρουσιάσω και τρείς μεταβλητές που μπορεί να πρόσεξες και εσύ. 

Ο [Χ] 45 χρονών οικοδόμος, από μικρός σε αυτή την δουλειά, βέβαια τα ένσημα του δείχνουν ότι έχει δουλέψει πολύ λιγότερο. Τόσα χρόνια την έβγαζε, συντηρούσε μια τριμελή οικογένεια με αξιοπρέπεια. Τώρα είναι άνεργος δεν έχει συνήθως ούτε για το καθημερινό ψωμί.  Προσπαθεί να κάνει μεροκάματα εδώ και εκεί με ρίσκο να μην τα πληρωθεί.. Το σώμα του έχει καταστραφεί από την σκληρή αυτή δουλεία, βλέπεις δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο από το να είναι όλη μέρα εκτεθειμένος σε άπειρους κινδύνους. Την ώρα που εσύ διαβάζεις  αυτές της γραμμές εκείνος αγωνίζεται να ταΐσει την οικογένεια του για ακόμα μια μέρα. Όμως εσύ, εγώ και ο Χ περιμένουμε την ανάπτυξη.

Ο [Υ] 28 χρονών, κατάφερε να τελειώσει το πανεπιστήμιο του με πολλές θυσίες και πολλά έξοδα, κατάφερε να βρει μια δουλεία. Παίρνει 400 ευρώ από αυτά, τα 100 τα χαλάει σε βενζίνη για να μπορεί να πηγαίνει στην δουλεία του, έχει ένα δάνειο για το αυτοκίνητο το οποίο πείρε και πλειρώνει 150 ευρώ, έτσι του Υ του μένουν 150 ευρώ να φάει όλο τον μήνα, να βγει με την κοπέλα του, να πληρώσει το ενοίκιο της γκαρσονιέρας του, να βάλει πετρέλαιο και  να πληρώσει νερό και φώς. Μην με ρωτάς πως τα καταφέρνει, μέχρι όμως να το μάθουμε εσύ, εγώ και ο Υ περιμένουμε την ανάπτυξη. 

Ο [Ζ] 54 χρονών επιχειρηματίας, ένας καλός μικροαστός τόσα χρόνια δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα, σπούδασε δυο παιδία, έφτιαξε ένα όμορφο σπίτι, γενικότερα είχε δημιουργήσει έναν όμορφο μικρόκοσμο και συνεχώς ασχολούνταν με αυτόν. Τώρα τελευταία αντιμετώπιζε διάφορα οικονομικά προβλήματα, ντρεπόταν να μιλάει για αυτά ακόμα και στην οικογένεια του. Κάποια μέρα δεν τα κατάφερε, κάποιες επιταγές που είχε στην κατοχή του έσκασαν και αυτός βρέθηκε σε μεγάλα ζόρια. Από τότε, προσπαθούσε κάθε μέρα να τα βγάλει πέρα.  Όμως η εξέλιξη ήταν αμείλικτη, τον βρήκαν λίγες μέρες πριν με μια σφαίρα στο κρόταφο.  Έτσι, μόνο εσύ και εγώ. περιμένουμε τη ανάπτυξη.

Βάζοντας κάτω αυτές τις μεταβλητές -μπορείς να βάλεις και εσύ της δικές σου μεταβλητές το ίδιο αποτέλεσμα θα βγει. Καταστροφή-  η κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία, γνώμη μου μην περιμένουμε θαύματα, μην περιμένουμε σωτήρες, εσύ, εγώ και όσες μεταβλητές υπάρχουν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που ζούμε μπορούμε να γλυτώσουμε πολλούς Ζ.  Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας προσφέρουν, αυτό εννοούν κάθε φορά που σου μιλούν με αισιοδοξία  την εξαθλίωση και την καταστροφή σου ονειρεύονται, που θα πάει όμως; Κάποια στιγμή και τα δικά μας όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template