Home » , » φτωχούγεννα

φτωχούγεννα

Σε παλιότερη κουβέντα που είχα με τον Νώε, μου είχε αναφέρει πως ο Χριστός δεν την γιορτάζει αυτήν την μέρα. Ο λόγος ήταν απλός, πως θα σου φαινόταν εσένα να γιορτάζαμε τα γενέθλια σου και μετά από τρις μήνες να σε σταυρώναμε. Σκέψου το λίγο, κάθε χρόνο το ίδιο, η χαρά για την γέννηση σου θα κρατούσε 2-3 μήνες, μετά θα κάναμε τα πάντα για να σου προσφέρουμε την τέλεια αναπαράσταση της σταύρωσης. Με το δίκιο του λοιπόν κρατάει αποστάσεις από αυτές τις μέρες! Βέβαια στις μέρες μας για άλλους λόγους δεν μπορούμε να γιορτάσουμε αυτές τις μέρες. Βλέπεις ο Σαμαράς και η υπόλοιπη πολιτική του συμμορία, ετοιμάζονται να μας σταυρώσουν σε 2 μήνες. Είναι λίγο σουρεαλιστικό το σκηνικό που δεξιοί, συντηρητικοί μα πάνω από όλα χριστιανοί δεν σέβονται τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Δηλαδή σου λέω πως όλοι αυτοί έχουν καταφέρει να κάνουν μίζερη και καταθλιπτική μια τόση όμορφη γιορτή της coca cola, όποιος κατάλαβε κατάλαβε!  

φτωχούγεννα

Γιατί η πείνα και η εξαθλίωση, είναι διαχρονικό φαινόμενο για τους λαούς...

Γράφει ο Spatournos

  



Για να μην μας παρασύρει όμως η βλακεία, να ξεκαθαρίσω κάτι που πιστεύω ότι και εσύ θα συμφωνήσεις. Αυτά τα Φτωχούγεννα δεν είναι τα πρώτα, πάντα υπήρχαν άνθρωποι που πίσω από τις χρωματιστές γιορτινές σακούλες των πολυκαταστημάτων που εσύ κουβαλούσες προσπαθούσαν να σου φωνάξουν βοήθεια. Βέβαια εσύ δεν τους έβλεπες γιατί κοιτούσες τα λαμπάκια και την κοιλία ενός κόκκινου γέρου. Και εδώ ένα παραλογισμό θέλω να καταθέσω και πάρε το όπως θες: πώς γίνεται με τεράστια ευκολία να θεωρείς γελοιότητα το ότι υπάρχει ένας χοντρός άγιος Βασίλης που πετά σε όλο τον κόσμο με ένα έλκηθρο και φέρνει δώρα, χαρίζει χαρά . και δεν επιβαρύνει και το περιβάλλον. Ενώ με απίστευτη ευκολία πιστεύεις πως τον κόσμο μας, εμάς, τα ζώα, την ζωή γενικά την έφτιαξε ένας επονομαζόμενος ΘΕΟΣ;;; το μυαλό σου άβυσσος !

Με βγάζεις συνεχώς από το θέμα, έτσι λοιπόν πάντα η ζωή των καταπιεσμένων ήταν εξαθλιωμένη, βεβαία αυτές τις γιορτινές μέρες αυτή η εξαθλίωση γίνονταν κατάθλιψη μέσω της σύγκρισης της ζωής του καταπιεσμένου φτωχού εργάτη με τον ψεύτικο μικρόκοσμο ενός μικροαστού.  Ήταν ένας απλός κλαημένος τρόπος να υπενθυμίζει στον καθένα σε πια τάξη βρίσκεται ώστε να μην καλλιεργούνται αυταπάτες. Όλες αυτές οι γιορτές ποτέ δεν είχαν ως χαρακτηριστικό την χαρά και την συλλογική αγαλλίαση όλων των ψυχών πάνω σε αυτό τον πλανήτη. ο καπιταλισμός χιάζεται τέτοια στημένα ταξικά χωρισμένα πανηγύρια ώστε να ξεσπά με μανία πάνω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι μικροαστοί για πρώτη φορά βλέπουν πως ούτε φωτάκια στο μπαλκόνι δεν μπορούν να βάλουν λόγο της ΔΕΗ. Αυτό το σκηνικό λοιπόν δημιουργεί μια σύγχυση στα μυαλά της μεσαίας τάξης, αναρωτιέται με βία μήπως είναι φτωχός, μήπως πια έχασε το προνόμιο να ανήκει στην μεσαία τάξη; Ναι, ακόμα δεν θέλει να πιστέψει το μέγεθος της φτωχοποίησης του. Ακόμα πιστεύει πως κάτι θα γίνει και όλα θα αλλάξουν .. Ούτε που το κατάλαβες πως εξαθλιώθηκες!

Η κατάθλιψη είναι προ των πηλών,  πρέπει όλοι μας να μιλήσομε στους γύρω μας, να ζητήσουμε βοήθεια από τον άλλο,  πρέπει να πιστέψουμε στους ανθρώπους, στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μπορούν να μας σώσουν οι προσευχές, πρέπει έμπρακτα να προσφέρουμε βοήθεια στους γύρω μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει η αλληλεγγύη και η βοήθεια εμπόρευμα για κανάλια και Super market.  Τα Χριστούγεννα θα περάσουν, το θέμα είναι για πόσο αυτή η κοινωνία θα καταπιέζεται χωρίς να βγάζει άχνα. Για πόσο θα ανέχεται την καταστολή, για πόσο θα ανέχεται την πείνα και την εξαθλίωση, για πόσο θα ανέχεται να σκοτώνονται τα όνειρα της. για πόσο ακόμα;;;

Αν με θεωρείς υπερβολικό, αν θεωρείς ότι η κοινωνία σου ευημερεί, αν θεωρείς πως ο φτωχός φταίει για την φτώχια του, αν θεωρείς πως όσοι έχουν λεφτά ήταν απλά έξυπνοι και έκαναν σωστές επιλογές, αν θεωρείς πως με ένα τζόκερ θα σωθείς τότε με εσένα δεν έχω τίποτα να πω εκτός από το απλό : αφού εσύ δεν θα αντισταθείς τότε μην τολμήσεις να σταθείς στο δρόμο μου, θα έχεις την ίδια τύχη με τους εξουσιαστές μου.  Ας προσπαθήσουμε να περάσουμε έστω και μια ώρα ξεγνοιασιάς, να πάρουμε δυνάμεις! 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template