Home » » Τα σύνορα είναι ανοιχτά

Τα σύνορα είναι ανοιχτά


Γράφει ο Μαχητικός 


Και αυτιά και μάτια ερμητικά κλειστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της φάσης της ζωής μας, αν υπήρχε τέτοια δυνατότητα φυσικά. Να δίνει τίτλο σε κάθε στιγμή αυτού που λέμε, και λένε, ζωή.


Το διαδίκτυο ήταν το μεγαλούργημα που μας έφερε μπροστάρηδες σε κάθε γωνιά αυτού του έρμου του κόσμου, ακόμα και αν στις τσέπες μας έχουμε παρά μόνο μερικά ψιλά. Το διαβατήριο που, μετά τα βιβλία, ταξίδευε το νου μας μέσα από εικόνες, αναγνώσματα και ακούσματα.


Ο λόγος και η αιτία – διαδίκτυο - που πλέον τίποτα δε μένει κρυφό και παρέα με τα κοινωνικά δίκτυα, που από ότι λένε απομακρύνουν τους ανθρώπους παρά τους φέρνουν κοντά, διαλαλούν από οθόνη σε οθόνη ακόμα και την πιο απίθανη και κρυφή στιγμή του οποιοδήποτε. Κάτι σαν την παράδοση ας πούμε που από στόμα σε στόμα έμεινε ολοζώντανη μπροστά μας και παίρνει σάρκα και οστά ακόμα και στις μέρες μας.


Το διαδίκτυο ήταν λοιπόν ο λόγος που μάθαμε τι γίνεται στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Τον κακό χαμό που ξεκίνησε από την διαμαρτυρία για την καταστροφή ενός πάρκου, την επανάσταση που γεννήθηκε μέσα από την αφόρητη καταπίεση μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Μέσα από τις αναρτήσεις αμέτρητων, ανώνυμων αλλά και πλείστων επώνυμων, χρηστών του twitter διέρρευσαν οι εικόνες της μάχης που στήθηκε στο πάρκο Γκεζί και στην Πλατεία Ταξίμ έπειτα.

Το twitter ήταν ο λόγος που η επανάσταση αυτή σαν ντόμινο έριξε σε όλες τις πόλεις τις όποιες αντιστάσεις και φοβίες είχε ο καταπιεσμένος κόσμος και τον έστειλε ακριβώς απέναντι από τους πάνοπλους, και με άδεια οπλοχρησίας, αστυνομικών.


Τίποτα και κανένας δε μπορούσε να διαψεύσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβαιναν διαρκώς από τους χρήστες και έκαναν τη γύρα όλου του πλανήτη. Έπεσαν οι μάσκες και η «ομερτά» που είχε επιβληθεί από το κράτος στα ΜΜΕ κυριολεκτικά κατέρρευσε σαν πύργος φτιαγμένος από τραπουλόχαρτα. Ο κόσμος είδε την αλήθεια, το πραγματικό προσωπείο του σουλτάνου που ήθελε να έχει τον πρώτο και μοναδικό λόγο ακόμα και στη σκέψη του τελευταίου πολίτης της χώρας που κυβερνά.


Και όσο στην απέναντι όχθη του Αιγαίου ξεχωρίζουν να στέκονται περήφανα τα αδέσποτα, μέσα στους καπνούς και τις στάχτες της επανάστασης τους. Στην από εδώ όχθη ο φόβος δείχνει να έχει κυριεύσει για τα καλά τις αδέσποτες ψυχές που ακόμα ψάχνονται πως και που θα διοχετεύσουν την επαναστατημένη προσωπικότητα τους.


Διάσπαρτες ατομικές εξεγέρσεις που προς το παρόν περιορίζονται σε διαμαρτυρίες μέσω του διαδικτύου και από κάποιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πολύ λίγες πορείες αλληλεγγύης. Μια μάζα που περιμένει την ψυχή της να χτυπήσει, να επαναστατήσει, να το πάρει απόφαση και να βγει έξω στο δρόμο όπως ακριβώς της πρέπει. Περήφανα και λεβέντικα, όπως αρμόζει στις εξεγερμένες ψυχές, όχι στα φοβισμένα μάτια που μοιάζουν με μικροσκοπικές σκιές που κρύβονται στα πιο δύσβατα μονοπάτια.


Δεν είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ που φέρνει αυτές τις σκέψεις στο μυαλό, είναι το μούδιασμα που κατάφερε αυτή η αυταρχική διακυβέρνηση των ζωών μας, η αποχαύνωση που έχει δείξει ότι κερδίζει κατά κράτος όλες τις μάχες καρδιάς και νου. Μια περίεργη λογική που πείθει και τον πιο άπιστο ότι η κοινωνία που μαρτυρά και υποφέρει, γουστάρει και ηδονίζεται με τις όλο και πιο άσχημες εξελίξεις στις ζωές της. Μια σαδιστική κοινωνία που απλά έχει μάθει να φοβάται στον ξύπνιο και να μιζεριάζει στον ύπνο της.


Αυτό είναι που πρέπει να σπάσουμε και αλήθεια οι κυρίαρχοι του συστημικού παιχνιδιού αυτού, κάνουν ότι μπορούν για να προκαλέσουν την μεγάλη έκρηξη που θα φέρει την ολική επαναφορά της ανθρωπιάς και της μετάλλαξης των καταπιεζόμενων αμνών στους πιο αιμοδιψείς λύκους.


Ας παραδειγματιστούμε και ας μη το βάλουμε κάτω, αυτοί παίζουν με τις ζωές μας και μάλιστα δείχνουν να το απολαμβάνουν αρκετά. Για αυτό και εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και πως θα το κερδίσουμε. Η ελευθερία θα εμφανιστεί ξανά στον τόπο μας, ακόμη και αν εμείς δεν καταφέρουμε να ξημερώσουμε ζωντανοί για να την απολαύσουμε.


Αλληλεγγύη σε όλα τα παιδιά της γης που αγωνίζονται, κανένας δε μπορεί να μας φιμώσει, τα σύνορα είναι ανοιχτά και έχουμε τα εργαλεία να δείξουμε σε όλους την μοναδική αλήθεια. Δε θα φοβηθούμε από τις φασιστικές μεθόδους τους, η χούντα τους δε θα περάσει, ούτε αυτή τη φορά.


Κουφάλες…..ερχόμαστε….


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template