Home » » 30η ημέρα απεργίας πείνας του προφυλακισμένου για δυόμισι χρόνια, Κώστα Σακκά.

30η ημέρα απεργίας πείνας του προφυλακισμένου για δυόμισι χρόνια, Κώστα Σακκά.


 Ελλάδα Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του. Απάνθρωπη πρόταση για να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισής του κατέθεσε ο εισαγγελέας.  

  Κρίσιμη χαρακτηρίζεται πλέον από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του αναρχικού Κώστα Σακκά, που έφτασε τις 30 ημέρες απεργίας πείνας. Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι συνήγοροι του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νεαρού κρατούμενου, που έχει ξεπεράσει τα δυόμιση χρόνια προφυλάκισης χωρίς να έχει δικαστεί, ο Κ. Σακκάς κινδυνεύει πλέον ανά πάσα στιγμή να πάθει ανακοπή καρδιάς. Ήδη παρουσιάζεται ολική απορρύθμιση του οργανισμού, ενώ ο απεργός πείνας εμφανίζει υπογλυκαιμία, ζαλάδες και υπόταση και είναι εντελώς εξασθενημένος.

Ο εισαγγελέας, πάντως, εμφανίστηκε αδιάφορος για την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου και με εισήγησή του ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα των συνηγόρων του για άμεση αποφυλάκισή του. Την τελική απόφαση πάντως θα λάβει το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών που συνεδριάζει σήμερα.

Στο μεταξύ, κι ενώ διογκώνεται το κίνημα συμπαράστασης στο πρόσωπο του Κ. Σακκά, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων διοργανώνει μοτοπορεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 7 μ.μ.

πηγή: Αυγή 

Babushka
3-7-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template