Home » » Βιαιοπραγίες του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Πεντελικόν κατά εργαζομένων

Βιαιοπραγίες του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Πεντελικόν κατά εργαζομένων

Κυριακή 21/10/2012, κινητοποίηση των εργαζόμενων του ξενοδοχείου “Πεντελικόν” που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 8/2, μαζί με το συνδικάτο Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.
Ο ιδιοκτήτης Χ. Βάρδης βιαιοπραγεί 3 φορές κατά εργαζομένων και μελών του Συνδικάτου.
Και χρωστάμε, και δέρνουμε, είναι φαίνεται τα πιστεύω του.
Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του ξενοδοχείου Πεντελικόν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, 4η μέσα στην εβδομάδα (δείτε εδώ τις προηγούμενες). Με την είσοδο των εργαζόμενων στο ξενοδοχείο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Χ. Βάρδης έδειξε αμέσως τις διαθέσεις του, βιαιοπραγώντας, απολύτως απρόκλητα, απέναντι σε γυναίκα εργαζόμενη αρχικά, κατά του Γραμματέα του Συνδικάτου Νίκου Τάκα αμέσως μετά, και κατά άλλου εργαζόμενου στη συνέχεια. Και χρωστάμε και δέρνουμε είναι φαίνεται η φιλοσοφία του κυρίου.
Οι εργαζόμενοι κάλεσαν την αστυνομία, ενώ ο κος Βάρδης κρυβόταν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Οι εργαζόμενοι εξιστόρησαν το περιστατικό στον διοικητή του τμήματος Κηφισιάς, επιφυλασσόμενοι για τα περαιτέρω.
Οι κινητοποιήσεις στο ξενοδοχείο θα συνεχισθούν με νέα ένταση.
Ταυτόχρονα, την Τετάρτη 24/10 θα τεθεί σχετικό ψήφισμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς, το οποίο έδωσαν οι εργαζόμενοι σε συνάντησή τους με το δήμαρχο. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συμπαρασταθεί με όλα τα μέσα στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, όπως και σε όλους τους απλήρωτους, απολυμένους και άνεργους της περιοχής.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 8/2/2012, ακριβώς γιατί τους χρώσταγε μισθούς μηνών, και μόνον όταν είδαν ότι κάθε άλλη προσπάθειά τους πήγαινε χαμένη. Το ίδιο το χρέος ούτε ο ίδιος δεν το αρνήθηκε (πως θα μπορούσε άλλωστε να αποδείξει ότι τους πλήρωσε όταν δεν το έχει κάνει), αλλά δεν το αρνείται ούτε και στο βίντεο που αναρτήσαμε (το “έλα να σε πληρώσω”, όσο και ψεύτικο και αν είναι, δηλώνει αποδοχή του ότι χρωστάει). Από που είναι τα οφειλόμενα; Από δεδουλευμένα και από την επίσχεση. Διευκρινίζουμε επίσης και την έννοια της “Επίσχεσης Εργασίας”, νομική έννοια προστασίας του εργαζόμενου (που δεν έχει ακόμα καταργηθεί από τα μνημόνια όπως αρκετοί θα ήθελαν):
Τι σημαίνει άσκηση επίσχεσης εργασίας;
Εάν ο εργοδότης καθυστερεί να καταβάλλει τις αποδοχές που οφείλει στο μισθωτό του σημαντικό χρόνο, τότε αυτός έχει δικαίωμα να προβεί σε επίσχεση της εργασίας του. Δηλαδή δικαιούται να δηλώσει στον εργοδότη ότι διακόπτει την εργασία του, μέχρις ότου να καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές του. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ο εργοδότης βρίσκεται σε κατάσταση υπερημερίας, με όλες τις απορρέουσες γι αυτόν απέναντι στο μισθωτό υποχρεώσεις, δηλαδή να του καταβάλει τις αποδοχές και για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επίσχεση της εργασίας του. Το χρόνο της υπερημερίας του εργοδότη, ο μισθωτός όχι μόνο δεν υποχρεούται να προσφέρει εργασία, αλλά δικαιούται και να απασχοληθεί αλλού για να καλύψει τις βασικές βιοτικές ανάγκες.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template