Home » » S&P: Η Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει πάλι

S&P: Η Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει πάλι

77.jpegH Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει και πάλι, όπως αντανακλάται από το τριπλό C στη βαθμολογία του οίκου αξιολόγησης, υποστηρίζει ο Μόριτζ Κρέμερ, αναλυτής της Standard & Poors για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Οπως γράφει η Wall Street Journal, σύμφωνα με τον κ. Κρέμερ, «ο κίνδυνος της πτώχευσης των οικονομιών της Ευρωζώνης που έρχονται αντιμέτωπες με την αναδιάρθρωση, δηλαδή της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, είναι αρκετά χαμηλός».
Ωστόσο εξακολουθεί να δημιουργεί προβληματισμό το πώς θα επιτευχθεί συμφωνία για την επίλυση των προβλημάτων της ζώνης του ευρώ.
«Μπορεί να είμαστε κοντά στον πάτο. Το αν είμαστε κοντά ή αν είμαστε ήδη στον πάτο θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές αποφάσεις, θα εξαρτηθεί από τη συνοχή των πολιτικών, όχι μόνο σε μεμονωμένες χώρες, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» υπογράμμισε ο κ. Κρέμερ.
Σημείωσε επίσης, ότι οι κίνδυνοι για την εφαρμογή της πολιτικής συχνά αυξάνονται όταν οι συνθήκες φαίνεται να βελτιώνονται.
Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει χαρακτηρίσει με αρνητικό outlook (δυσμενείς προοπτικές) τις οικονομίες των 15 από τις 17 χώρες της ευρωζώνης.
Πηγή:http://www.alterthess.gr/
Babushka
18-10-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template