Home » » Ισχνή πλειοψηφία και οργή του κόσμου είδαν τα ξένα ΜΜΕ

Ισχνή πλειοψηφία και οργή του κόσμου είδαν τα ξένα ΜΜΕ



22301_10151089083892657_1915958142_n.jpg
«Οργή στην Αθήνα ενώ  τα μέτρα λιτότητας ψηφίζονται είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian για τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Αθήνα έξω από την Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι  κατά τη διάρκεια  των διαδηλώσεων χρησιμοποιήθηκαν βόμβες πετρελαίου,δακρυγόνα και αύρες νερού  την ίδια ώρα που οριακα περνούσαν  οι  νέες περικοπές.
«Ήρθε μετά από μια νύχτα βροχής, δακρυγόνων και συγκρούσεων. Αλλά μετά από τέσσερις μήνες  συνεχών διαπραγματεύσεων και ενός ελικοειδούς κοινοβουλευτικού ντιμπέιτ, το ελληνικό κοινοβούλιο τελικά ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη το βράδυ ότι πέρασε το δρακόντειο πακέτο μέτρων λιτότητας που χρειαζόταν για να διατηρηθεί η πιο αδύναμη οικονομία της Ευρώπης στη ζωή» αναφέρει η Helena Smith σχολιάζοντας παράλληλα ότι η ψηφοφορία αυτή θα μείνει στην ιστορία ως ίσως η πιο ηλεκτρισμένη στην ιστορία της τριετούς ελληνική κρίση χρέους
«Αφού αναστάλθηκε προσωρινά, η συζήτηση για τα νέα μέτρα λιτότητας στην Βουλή των Ελλήνων, τέλος, κατέληξε. Οι βουλευτές υιοθέτησαν την Τετάρτη 7, Νοεμβρίου  λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ένα νέο σχέδιο λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Le monde.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίχθηκε από μια μικρή πλειοψηφία των βουλευτών (153), ενώ θεωρητικά η πλειοψηφία της κυβέρνησής του είναι 176 βουλευτές σχολιάζει ακόμα η γαλλική εφημερίδα  τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, περισσότεροι από 70.000 διαδηλωτές  που συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο ύψωσαν  την φωνή τους περισσότερο από ποτέ.
Το γεγονός ότι τα μέτρα πέρασαν από μια ισχνή πλειοψηφία βουλευτών παρατηρεί και το BBC στο δημοσίευμά του σχολιάζοντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι επιφύλαξης σχετικά με το ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε επιστρέφοντας τα χαμογέλα στα πρόσωπα των Ελλήνων. Το δημοσίευμα του BBC σχολιάζει  ότι η Ελλάδα οδεύει προς το έκτος έτος της ύφεσης, τα τελευταία μέτρα τα οποία θα περικόψουν μισθούν και συντάξεις, θα αποδυναμώσουν την ελληνική οικονομία ακόμη περισσότερο, ο κυβερνητικό συνασπισμός είναι αδύναπος και έχει φθαρεί. Τονίζεται ακόμη  η εφαρμογή των μέτρων θα είναι δύσκολη και οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν. Τα επίπεδα του χρέους της χώρας δεν είναι βιώσιμα. Το χρέος αναμένεται να φθάσει στο 190% του ΑΕΠ το επόμενο έτος. Ο στόχος που έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ 120% μέχρι το 2020 είναι ανέφικτος. Η Ελλάδα θα χρειαστεί κάποιο είδος αναχρηματοδότησης που θα δοκιμάσει και τους Γερμανούς φορολογούμενο για άλλη μια φορά αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα του BBC.
«Στο τέλος πέρασαν τα μέτρα που ήθελε η τρόικα. Ένα αντάρτικο πόλεων με συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία και μια  εβδομάδα απεργιών σε  όλους τους τομείς που παρέλησαν την χώρα δεν σταμάτησε το κοινοβούλιο από το να απελευθερώσει με μια ισχνή πλειοψηφία βουλευτών μια σειρά μέτρων που σημαίνουν δάκρυα και άιμα για τους Έλληνες,μέτρα που θεωρούνται από τους διεθνείς δανειστές αναγκαία για να δοθεί στην Ελλάδα η δόση των 35 δις” είναι το σχόλιο της Ιταλικής L`Unita για την χθεσινή ψήφιση των μέτρων.
Θετική στάση στο αποτέλεσμα της χθεσινή ψηφοφορίας κρατούν οι γερμανικές εφημερίδες με παράδειγμα  την Frankfurt Allgemeine Zeitung που κάνει λόγο για «ένα αποφασιστικό βήμα προς μια νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων των διεθνών πιστωτών» σχολιάζοντας παράλληλα την οριακή πλειοψηφία με την οποία πέρασε το νέο πρόγραμμα περικοπών. 
http://alterthess.gr/
Babushka
8-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template