Home » » Σε συγκρότηση «εθνικού συνασπισμού» συμφώνησε η αντιπολίτευση στη Συρία

Σε συγκρότηση «εθνικού συνασπισμού» συμφώνησε η αντιπολίτευση στη Συρία


syria_flag.jpg
Οι συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης υπέγραψαν απόψε στην Ντόχα του Κατάρ τη συμφωνία για τη συγκρότηση ενός "εθνικού συνασπισμού" στόχος του οποίου θα είναι να αγωνιστεί εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον σεΐχη Άχμαντ Μοάζ αλ-Χατίμπ, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Εθνικού Συνασπισμού, και τον Ζορζ Σάμπρα, τον επικεφαλής του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου, του μεγαλύτερου από τα κινήματα που μετέχουν στο νέο όργανο.

Το Κατάρ και η Άγκυρα χαιρέτισαν τη συμφωνία για την ένωση της αντιπολίτευσης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να τονίζει ότι οι διεθνείς υποστηρικτές της εξέγερσης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχουν κανένα λόγο να μην στηρίξουν το νέο όργανο.

"Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε αλλά το επόμενο βήμα είναι πιο σημαντικό", τόνισε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ μπιν Τζάσεμ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ανάδειξη του Μοάζ αλ Χατίμπ στην ηγεσία του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέντ Νταβούτογλου είπε από την πλευρά του ότι η αντιπολίτευση της Συρίας δεν είναι πλέον διχασμένη και χρειάζεται πλήρη υποστήριξη απ' όλους. "Οι φίλοι της Συρίας (...) θα πρέπει να στηρίξουν αυτή τη συμφωνία. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαολογία. Όλοι αυτοί που στήριξαν το δίκαιο αγώνα του συριακού λαού θα πρέπει να διακηρύξουν τη στήριξή τους σε αυτήν τη συμφωνία και να ενεργοποιηθούν περισσότερο", πρόσθεσε.

Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς χαρακτήρισε τη συμφωνία "μεγάλο βήμα" εκφράζοντας την "πλήρη υποστήριξη" της χώρας του στον εθνικό συναπισμό της αντιπολίτευσης. "Η συμφωνία αυτή συνιστά ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία ενοποίησης της συριακής αντιπολίτευσης. Η Γαλλία εκφράζει την πλήρη στήριξή της, ώστε αυτός ο συνασπισμός να μπορέσει να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ", ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός.

Ο Φαμπιούς διαβεβαίωσε επίσης ότι η Γαλλία θα εργαστεί προκειμένου το νέο όργανο να αναγνωριστεί διεθνώς "ως εκπρόσωπος των προσδοκιών του συριακού λαού", σύμφωνα και με τη δέσμευση που ανέλαβε τον Αύγουστο ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Babushka
12-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template