Home » » Εισαγγελική παρέμβαση για τη δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών στο διαδίκτυο

Εισαγγελική παρέμβαση για τη δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών στο διαδίκτυο

Προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τυχόν διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων αστυνομικών με πολιτικά, που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα left.gr μετά την ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε αστυνομικούς με πολιτικά που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τρίτης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου. 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, ο οποίος κατήγγειλε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντιποίηση αρχής και για αποκάλυψη στο διαδίκτυο φωτογραφιών αστυνομικών. Οι βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να ζητούσαν τα στοιχεία από αστυνομικούς αιτιολογώντας αυτή τους την ενέργεια ως προσπάθεια να σταματήσουν οι προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών. 

Η επιχείρηση αυτή μαζί με δηλώσεις των βουλευτών αλλά και φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (www.left.gr) που συνοδεύεται από βίντεο με τίτλο «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα». Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο κάνει λόγο για πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, για υποκατάσταση των αρμόδιων αρχών και για φασίζουσα νοοτροπία του άλλου άκρου. 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, υποστήριζαν ότι έγινε μια απλή συζήτηση με τους αστυνομικούς, ώστε να σταματήσουν τις προληπτικές προσαγωγές, ενώ για τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν λένε ότι και η Αστυνομία δημοσιοποιεί φωτογραφίες συλληφθέντων και ιερόδουλων. Για την υπόθεση αυτή, πάντως, διατάχθηκε προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία τονίζει ότι οι αστυνομικοί εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας.



Πηγή:www.capital.gr


Babushka
8-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template