Home » » Η Διοίκηση της ΕΡΤ απουσιάζει - Εμείς;

Η Διοίκηση της ΕΡΤ απουσιάζει - Εμείς;


Παρά την κρισιμότητα των στιγμών και τα προβλήματα που κρατούν την ΕΡΤ κλειστή και τους εργαζόμενους σε απόγνωση η Διοίκηση για μία ακόμη φορά μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει έξω από τα γραφεία του 4ου. Συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει και αποφεύγει προκλητικά το διάλογο με τους θεσμικούς συνομιλήτές της.
Το Δ.Σ και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών για συνάντηση σήμερα 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, αλλά δεν μπήκαν στον κόπο καν να απαντήσουν.

Αγαπητοί κύριοι της Διοίκησης αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι σκοπίμως ακολουθείτε παρελκυστική τακτική για την εξαγορά χρόνου. Καμία ουσιαστική απάντηση για το κρούσμα λογοκρισίας με την καρατόμηση "μέχρι νεωτέρας" των συναδέλφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.
Καμία επίσημη ενημέρωση για τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΡΤ, μόνο διαρροές που προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Υπάρχει τελικά μείωση 33 εκατομμύρια ευρώ στη μισθολογική δαπάνη, ή όχι; Θα μας αποκαλύψετε το σχέδιο σας, αν υπάρχει, για τους συναδέλφους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου; Έχετε αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις εξωτερικές και μικτές παραγωγές; Έχει περάσει από το νου σας να αξιοποιήσετε το υπάρχον δυναμικό (αορίστου και ορισμένου χρόνου) της ΕΡΤ για το παραγόμενο έργο; Ή μήπως έχετε έτοιμη την εύκολη λύση των δελτίων παροχής υπηρεσιών που ενδέχεται να διαχωρίσει τους συναδέλφους σε εργολάβους και πληβείους; Εξάλλου είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα των προσλήψεων με καθεστώς ειδικών θέσεων (ΠΕΘ) που κοστίζει ετησίως στην ΕΡΤ 1.050.000 ευρώ.

Αγαπητοί κύριοι της Διοίκησης αν με τη μέχρι τώρα στάση σας αγνοείτε τους εργαζόμενους είχατε την υποχρέωση να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιός τελικά θέλει την ΕΡΤ κλειστή, την ώρα που λαμβάνονται καθοριστικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Συνάδελφοι όλοι σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για τη συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.
Απαραίτητη είναι η συμμετοχή σας στην αυριανή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στις 12 το μεσημέρι, στο στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου.

Στις Γενικές Συνελεύσεις αποφασίζει η πλειοψηφία με διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες.
Μπορεί να διαφωνούμε, να υψωνουμε τους τόνους, μπορεί "αδελφέ μου να μη μάθαμε να κουβεντιάζουμε όμορφα ήσυχα κι απλά", που λέει κι ο ποιητής, όμως ΕΥΤΥΧΩΣ στην ΕΡΤ, δεν υπάρχει χώρος για φόβο και τρομοκρατία. 
 Η Συντονιστική επιτροπή Δημοσιογράφων ΕΡΤ 

http://dimosiografoiert.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7.html

Babushka
8-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template