Home » » Νέος αποκλεισμός της Τράπεζας της Ελλάδος Ηράκλειο Κρήτης

Νέος αποκλεισμός της Τράπεζας της Ελλάδος Ηράκλειο Κρήτης


Στα πλαίσια των αποφάσεων της μαζικότατης Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Ελευθερίας,συνεχίζονται οι δράσεις που αποφασίστηκαν στο χτεσινό συντονιστικό στην κατειλημμένη Περιφέρεια Κρήτης.
Καταρχήν η κατάληψη στην Περιφέρεια Κρήτης έληξε χτες το απόγευμα μετά από σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων στο συντονιστικό αφού ολοκληρώθηκε ο χτεσινός επιτυχημένος αποκλεισμός της Τράπεζας της Ελλάδας και η Α' ΔΟΥ Ηρακλείου.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε το συντονιστικο φορέων και ατόμων να αποχτήσει μια πιο σταθερή παρουσία εφόσον η δράση των τελευταίων ημερών κρίθηκε επιτυχημένη απο τους συμμετέχοντες.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος έξω απο την τράπεζα της Ελλάδος και συμμετέχει στον αποκλεισμό. Όλοι κάτω για να στηρίξουμε την δράση ...

Ακολουθεί το κείμενο που βγήκε ως δελτίο τύπου του συντονίστικού μετά την ολοκλήρωση της κατάληψης της Περιφέρειας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που η τρικομματική κυβέρνηση, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικασίες fast track, θέλησε να περάσει από τη Βουλή, φορείς και πολίτες του Ηρακλείου προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρεια Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάληψης οργανώσαμε ποικίλες δράσεις, όπως: αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος και της Α’ Δ.Ο.Υ., απεργιακές περιφρουρήσεις, συλλαλητήρια, λαϊκή συνέλευση, οι οποίες προέκυψαν από δημοκρατικές διαδικασίες, πλούσιο και γόνιμο διάλογο όλων όσων συμμετείχαν.
Στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου και συντονισμού των δράσεων μας φορείς, συλλογικότητες και πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές προσεγγίσεις, αλλά με κοινά προβλήματα, δημιουργήσαμε ανοιχτό συντονιστικό όργανο που βασίζεται σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
Στη σημερινή μας συνεδρίαση (το συντονιστικό) αποφασίσαμε τη λήξη της κατάληψης και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.
Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα του λαού με τις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις «στρίμωξαν» τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνέβαλαν στη φθορά των δυνάμεων της (153 από 179) και διαμόρφωσαν όρους μη εφαρμογής των μέτρων.
Επειδή ο αγώνας μας δε σταματάει με την ψήφιση των μέτρων,
Επειδή τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να εφαρμοστούν,
συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τις εξής κινητοποιήσεις:
Παρασκευή 09.11.2012, στις 7:00πμ, στη Λότζια για αποκλεισμό της ΤτΕ
Κυριακή 11.11.2012, στις 5:00μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλ. Ελευθερίας
Τετάρτη 14.11.2012 συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Απεργία
Όπλα μας σ’ αυτόν τον αγώνα είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή όλων μας με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μέτρων και της κυρίαρχης πολιτικής συνολικά.
Κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο, το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουμε σε ανοιχτές, συμμετοχικές διαδικασίες σε όλους τους χώρους δουλειάς και δράσης, με πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας.
Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού τη Δευτέρα 12.11.2012 στις 6:00μμ, στο ΕΚΗ.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο που συνεχίζουν την απεργία τους και την κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου.

08.11.2012
Το συντονιστικό φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών

https://athens.indymedia.org/
Babushka
9-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template