Home » » Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή - Απάντηση της προέδρου Κρ. Κίρχνερ

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή - Απάντηση της προέδρου Κρ. Κίρχνερ


Ογκώδεις διαδηλώσεις και χθες στην Αργεντινή, που στρέφονται κατά της προέδρου της χώρας, Κριστίνα Κίρχνερ.

Οι διαδηλωτές, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, λένε πως αντιτίθενται στην υψηλή εγκληματικότητα, τη διαφθορά, τους περιορισμούς στην αγορά συναλλάγματος, και ζητούν περισσότερη «δημοκρατία». Ανάμεσά στους υποστηρικτές των διαδηλώσεων είναι και ο δήμαρχος του Μπουένος Αϊρες, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, Mαουρίτσιο Μάκρι. Διαδήλωση χθες, με συμμετοχή περίπου 300 ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε και στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

Se trata de la segunda gran protesta contra el Gobierno convocada desde las redes sociales.  Foto: DyN
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τον υψηλό πληθωρισμό που επίσημα βρίσκεται στο 12%, αλλα ανεπίσημες πηγές τον ανεβάζουν ως και το διπλάσιο. Η Αργεντινή ωστόσο έχει ένα υψηλό ποσοστό (8%) ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, που αναμένεται ωστόσο να πέσει φέτος στο 4%. Επιπλέον, το ΔΝΤ (με το πολύ άσχημο ιστορικό παρουσίας στη χώρα) απειλεί τη χώρα με κυρώσεις αν δεν υποβάλλει «έγκυρα» στατιστικά στοιχεία εντός 3 μηνών.
Se trata de la segunda gran protesta contra el Gobierno convocada desde las redes sociales.  Foto: DyN


Την αντίδραση των διαδηλωτών συναντά και η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που μειώνει το ηλικιακό όριο για άσκηση του δικαιώματος ψήφου από τα 18 στα 16 χρόνια, καθώς θεωρούν ότι η αλλαγή αυτή έγινε για να ευνοήσει την Κίρχνερ -που επανεκλέχτηκε πρόεδρος πέρσι, με 54,1%, αλλά η δημοτικότητά της βαίνει μειούμενη- στις ενδιάμεσές εκλογές που θα διεξαχθούν σε περίπου 1 χρόνο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Στις απαιτήσεις για «περισσότερη δημοκρατία» που προβάλλουν οι οργανωτές των διαδηλώσεων, απάντησε την Πέμπτη το πρωί, μεσω της σελίδας της στο Facebook, η πρόεδρος Κρ. Κίρχνερ, γράφοντας ότι η Αργεντινή είναι μια δημοκρατία, όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους. «Οπότε, το μόνο που ζητώ από κάθε αργεντίνο, και ιδίως τους ηγέτες τους, είναι να αφήσουν τον καθένα να λέει αυτό που ακριβώς πιστεύει και τι θέλει για τη χώρα, με ειλικρίνεια. Κανείς δεν θα υποστεί προσβολές ούτε θα δεχτεί επίθεση», πρόσθεσε  η Κριστίνα Κίρχνερ, «Οπότε, αν υπάρχουν ομάδες που ζητούν συγκεκριμένα πράγματα, πρέπει να βγουν μπροστά και να μιλήσουν καθαρά. Και, παρακαλώ, κανείς δεν πρέπει να προσποιείται ότι έχω έρθει σε αντίθεση με τις ίδιες μου τις πολιτικές, τις οποίες υπερασπίζομαι από 16 χρονών, τις πολιτικές στις οποίες πιστεύουμε κι εγώ και η χώρα». 

left.gr
Babushka
9-11-2012
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template