Home » » ΙΣΡΑΗΛ: ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΙΣΡΑΗΛ: ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ




ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΕ «ΚΡΑΤΟΣ ΜΗ ΜΕΛΟΣ» ΤΟΥ ΟΗΕ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ.


Την ίδια στιγμή, υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν οι Παλαιστίνιοι στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά την επιστροφή του στη Ραμάλα, από τη Νέα Υόρκη όπου παρευρέθηκε στην κρίσιμη συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Έχουμε πλέον κράτος», είπε ο Αμπάς σε χιλιάδες Παλαιστίνιους. «Σηκώστε τα κεφάλια σας ψηλά επειδή είστε Παλαιστίνιοι. Κάποια στιγμή ένας Παλαιστίνιος θα υψώσει την παλαιστινιακή σημαία στην Ιερουσαλήμ, την αιώνια πρωτεύουσα του κράτους», υποσχέθηκε.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό κτήριο, κρατώντας πανό και ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες.

Κατά την ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 138 χώρες τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος για αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος παρατηρητή, 9 ψήφισαν κατά και 41 απείχαν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στους υπουργούς ότι η παλαιστινιακή έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη αποτελεί μια «κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template