Home » » ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Υποχώρηση του Προέδρου Μόρσι μετά τις διαδηλώσεις

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Υποχώρηση του Προέδρου Μόρσι μετά τις διαδηλώσεις


Να τροποποιηθεί το διάταγμα που του δίνει διευρυμένες εξουσίες, ζήτησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Χισάμ Καντίλ.
Όπως δήλωσε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μέχουερ, ο Μόρσι ανέθεσε σε έξι προσωπικότητες, «να τροποποιήσουν τη συνταγματική διακήρυξη», κάτι που όπως είπε, μπορεί να ολοκληρωθεί απόψε ή αύριο το πρωί.
Ο πρόεδρος ζήτησε επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καντίλ , «να βρεθεί μια νομική λύση που να επιτρέπει την αναβολή του δημοψηφίσματος» που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου για το νέο Σύνταγμα, το οποίο επίσης επικρίνεται έντονα από την αντιπολίτευση.
Λίγο πριν από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αιγύπτου, ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης (FSN), είχε ζητήσει τη συνέχιση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μόρσι.
«Ο αιγυπτιακός λαός προσανατολίζεται προς μια γενική απεργία», υποστήριξε το FSN σε ανακοίνωσή του.
Έκκληση του στρατού για διεξαγωγή διαλόγου
Εκκληση στις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου απηύθυνε ο στρατός της Αιγύπτου, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε ένα «σκοτεινό τούνελ».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού και μεταδόθηκε από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση δεν έκανε καμία αναφορά στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, επεσήμανε πάντως ότι η λύση στην πολιτική κρίση δεν θα πρέπει να είναι αντίθετη «στη νομιμότητα και τους κανόνες της δημοκρατίας».
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι καθήκον του στρατού είναι να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα και να διασφαλίζει τους ζωτικής σημασίας κρατικούς θεσμούς.
«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν συνείδηση της ευθύνης τους να προφυλάξουν τα υψηλά συμφέροντα της χώρας και να διασφαλίσουν και να προστατεύσουν ζωτικής σημασίας στόχους, δημόσιους θεσμούς και τα συμφέροντα των αθώων πολιτών», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
Λίγη ώρα αργότερα πηγή των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων διευκρίνιζε ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο αιγυπτιακός στρατός δεν σημαίνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή.
http://www.naftemporiki.gr/
Babushka
9-11-2012

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template