Home » , » Συγκέντρωση Αλληλεγγύης - Αμαξοστάσιο Σεπόλια Μετρό Τετάρτη 5 μμ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης - Αμαξοστάσιο Σεπόλια Μετρό Τετάρτη 5 μμΑΝΤΑΡΣΥΑ
Όλοι στην συγκέντρωση Αλληλεγγύης - Αμαξοστάσιο Σεπόλια Μετρό Τετάρτη 5 μμ
 ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ΚΑΤΩ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ / ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΣΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ.

Η κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς  ως παράνομη  δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης, να καταστείλει κάθε αγώνα που δεν εγκλωβίζεται στα όρια της ελεγχόμενης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, κάθε μάχης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζόμενων, απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της υπόκλισης στην Τρόικα και το κεφάλαιο, επιδιώκει να περιθωριοποιήσει τον δίκαιο απεργιακό αγώνα στις συγκοινωνίες, με πρόσχημα την "ταλαιπωρία των επιβατών". Για να προλάβει το τσουνάμι της κοινωνικής οργής  που θα σαρώσει την κυβέρνηση και την πολιτική της, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τη βια, το ψέμα και την υποκρισία.
Είναι οι ίδιοι που νομοθετούν ή "λιβανίζουν" τις πολιτικές που κόβουν δρομολόγια και γραμμές, που ακριβαίνουν τα εισιτήρια, που υποχρεώνουν εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών να στοιβάζεται σαν ζώο σε κακοσυντηρημένα, ανθυγιεινά  και επικίνδυνα λεωφορεία μέσα σε κρύο και σε ζέστη και σήμερα τολμούν να κατηγορούν τους απεργούς δήθεν για ταλαιπωρία.
Καλούμε το λαό της Αθήνας να σταθεί στο πλάι των απεργών. Να μην υποκύψει στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και την προπαγάνδα των καναλιών που επιχειρούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων με όπλο τους το ψέμα και την παραπλάνηση. Να απομονώσουν τους φασίστες που πρόθυμα συντονίζονται στην επίθεση ενάντια στους απεργούς και "στοχοποιούν"  αγωνιστές.
Μοναδικό τους στόχος έχουν να σπάσουν την απεργία που όχι μόνο αντιστέκεται στις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων του κλάδου, αλλά αντιτίθεται στις αυξήσεις των εισιτηρίων και το ξεπούλημα σε ιδιώτες. Κάθε σωματείο και  ομοσπονδία, όλο το εργατικό κίνημα πρέπει να συμβάλλει ενεργητικά στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων. Κάθε δύναμη της αριστεράς κρίνεται στο αν θα ενεργοποιηθεί δίπλα στους απεργούς για την ενίσχυση και γενίκευση του αγώνα, στο άνοιγμά του στην κοινωνία. Για να αποτραπεί κάθε σκέψη για επιστράτευση και ανοιχτή καταστολή του αγώνα.
Όλοι στα αμαξοστάσια και στους σταθμούς.
Να νικήσει  η απεργία στις συγκοινωνίες, να ανοίξει ο νέος γύρος αντιπαράθεσης για την ανατροπή της κυβέρνησης και την πολιτική των μνημονίων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ,  ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ


ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρόσφατες «απειλές» του Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με την στήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ φανερώνουν για μια ακόμη φορά τον ολισθηρό δρόμο της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή που οι μεταφορές σε όλα τα επίπεδα με την ακολουθούμενη πολιτική σταδιακά συρρικνώνονται και διαλύονται, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ασκείται σε δηλώσεις καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα με σκοπό να αποκρύψει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτές.
Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για αξιοπρεπή διαβίωση σε καιρούς κρίσης, σε συνδυασμό με ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο για τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες, που θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με σεβασμό στο περιβάλλον.

ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτή η κίνηση στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και των αγώνων όλων των εργαζομένων και προστίθεται στις δεκάδες άλλες αντίστοιχες αποφάσεις των τελευταίων ετών. Τα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογεί η συγκυβέρνηση πρέπει να συναντήσουν τη συνολική απόρριψη και τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή τους».
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν λοιπόν όροι και όρια στην απεργία». Ο Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο. Δήλωσε επίσης ότι έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να δει ποιες μεθόδους μετέρχονται όλοι αυτοί που πληρώνονται ενώ θεωρητικώς απεργούν» και πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αναφορά στη δικαιοσύνη και πως αν χρειαστεί θα υπάρξει και τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου». «Η κυβέρνηση τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές που προσβάλλουν την κοινωνία, δεν πρόκειται να τις δεχτεί», ανέφερε επιτιθέμενος στους απεργούς και την κινητοποίηση.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπ. Ανάπτυξης, σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις τους και αυξάνει το εισιτήριο. Απέναντί της πρέπει να βρει ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στις μεταφορές, των εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αυτοπασχολουμένων και αγροτών για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη διεκδίκηση ενιαίου κρατικού φορέα μεταφορών, που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Οι ανάγκες των εργαζομένων απαιτούν να μειωθεί το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους και να καταργηθεί για τους ανέργους, τους μαθητές - σπουδαστές, τα ΑμεΑ κ.ά., να γίνουν προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών και άλλων εργαζομένων για να τεθεί σε κίνηση όλος ο στόλος των οχημάτων».
Babushka
22-1-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template