Home » » κυβέρνηση επιτάσσει τους απεργούς – «Ελάτε να μας πάρετε», λέει το σωματείο

κυβέρνηση επιτάσσει τους απεργούς – «Ελάτε να μας πάρετε», λέει το σωματείο


Οι εργαζόμενοι του μετρό διεκδικούν το στοιχειώδες σε όλο τον δυτικό κόσμο: συλλογική σύμβαση εργασίας – Xατζηδάκης: «Προχωράμε στο μέτρο της επίταξης. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορούν να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων. (σ.σ.: σε ερώτηση για απολύσεις) Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο»

«Ας έρθουν να μας πάρουν, εμείς ταμπουρωνόμαστε εδώ, θα αντισταθούμε" δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό.

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» δήλωσε ο Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς»

«Ελάτε να μας πάρετε» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Σωματείου Αντώνη Σταματόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

«Η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών θα γίνει νέα συνέλευση των εργαζομένων στα Σεπόλια, ενώ αναμένεται η αντίδραση και των εργαζομένων στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΚΚΕ: Να παραμείνουν όρθιοι οι απεργοί!
Σε ανακοίνωση για την επίταξη των απεργών του μετρό, το ΚΚΕ τονίζει:
“Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία”.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr
BABUSHKA.GR
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template