Home » » Σαν τον κλέφτη εισέβαλαν τα ΜΑΤ ξημερώματα στο αμαξοστάσιο

Σαν τον κλέφτη εισέβαλαν τα ΜΑΤ ξημερώματα στο αμαξοστάσιο



Επτά ολόκληρες διμοιρίες ειδικών δυνάμεων του ΜΑΤ και πλήθος βοηθητικού προσωπικού επιστράτευσε η αστυνομία στις 3.40 τα ξημερώματα για να εισβάλλει στο αμαξοστάσιο του Μετρό και να καταλάβει τις εγκαταστάσεις Η αστυνομία είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους δείχνοντας μια επιχειρησιακή ετοιμότητα εντελώς δυσανάλογη με τον εσωτερικό εχθρό.  Δεν έκαναν εισβολή στο άντρο του Μπιν Λάντεν αλλά σε αμαξοστάσιο του Μετρό.
Οι ομάδες περιφρούρησαν δεν είχαν φυσικά την οργανωτική δυνατότητα να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, η περιφρούρηση είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και η συμπαράσταση από τον κόσμο σε κάθε περίπτωση ήταν πιο ισχυρή από μεταλλικές αλυσίδες και οδοφράγματα.
Οι αστυνομικοί έσπασαν τις αλυσίδες της κεντρικής εισόδου και εισέβαλλαν στις εγκαταστάσεις με την παρουσία εισαγγελέα χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.  Οι αστυνομικοί είχαν εντολές να προχωρήσουν στην προσαγωγή μόνο των απεργών και όχι όσων είχαν σπεύσει να τους συμπαρασταθούν –εκτός αν αντισταθούν στην εντολή απομάκρυνσης.  Γύρω στους 100 εργαζομένους του Μετρό που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Παράλληλα η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους περιμετρικά του αμαξοστασίου ώστε να εμποδίσουν τον κόσμο που θα προσπαθούσε να προσεγγίσει τον χώρο.
Η αστυνομία δεν επέλεξε την προχωρημένη ώρα μόνο με επιχειρησιακά κριτήρια αλλά κυρίως με επικοινωνιακά.  Το νέο κάλεσμα από οργανώσεις και κινήσεις για συγκέντρωση αλληλεγγύης και ενίσχυσης της περιφρούρησης στο αμαξοστάσιο ήταν για τις 5.00 τα ξημερώματα και η αστυνομία επιθυμούσε να έχει καταλάβει τον χώρο πριν ξημερώσει και αφετέρου να «πιάσει στον ύπνο» και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Η  επικοινωνιακή διαχείριση της επέμβασης από την πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας θα ξεκινήσει από τα πρωινά μαγκαζίνο σε ραδιιόφωνο και τηλεόραση.
Η κατάληψη μπορεί να έληξε αλλά η απεργία συνεχίζεται και η πιο μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση και ενίσχυση της τώρα αρχίζει.

ΠΗΓΗ: MAO.GR
BABUSHKA.GR
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template