Home » » Δηλώσεις στήριξης των απεργών, απο σωματία, φορείς και κόμματα

Δηλώσεις στήριξης των απεργών, απο σωματία, φορείς και κόμματα





Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μετά την κοινή σύσκεψη με τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, που πραγματοποιήθηκε την 22/1/2013 στα γραφεία της Π.Ο.Σ., καταγγέλλει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Μ.
Η κατ’ εξακολούθηση τις τελευταίες ημέρες κατασυκοφάντηση των συναδέλφων με κάλπικα και νοθευμένα στοιχεία που διοχετεύουν από τα ΜΜΕ, είναι ανάλγητη και αλαζονική. Οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο και στα Μ.Μ.Μ. αγωνίζονται για τη συνέχιση του κοινωνικού ρόλου που προσφέρουν στο επιβατικό κοινό.
-Αγωνίζονται να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών της χώρας.
-Αγωνίζονται για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων, για σύγχρονες μεταφορές στην υπηρεσία του πολίτη.
-Αγωνίζονται για την υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.
Η κοινή σύσκεψη συντόνισε και κατέληξε στην κοινή απόφαση για:
1) 4ωρη Πανελλαδική – Πανσιδηροδρομική στάση εργασίας στις 29/1/2013 ημέρα Τρίτη και από 12.00΄- 16.00.
2) 24ωρη Πανελλαδική – Πανσιδηροδρομική απεργία στις 31/1/2013 ημέρα Πέμπτη.
Η Π.Ο.Σ. καλεί όλους τους Σιδηροδρομικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στην ΚΑΡΟΛΟΥ 1-3, την Τρίτη 29/1/2013 ώρα και την Πέμπτη 31/1/2013 ώρα 10.00΄.


Στο πλευρό των απεργών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς στα ΜΜΜ του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ολόκληρο το ψήφισμα

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μάχονται για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων τους.

Δηλώνει τη διάθεσή του να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που η τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ, έχει κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, και δεν είναι «προνόμιο» που δόθηκε από τους κυβερνώντες.

Καταγγέλλει την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, όπως άλλωστε έγινε και με τις δικές μας κινητοποιήσεις, ώστε πιο εύκολα να ολοκληρώσει την σκληρή πολιτική της  λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα μας και οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι και δικός μας αγώνας για το δικαίωμα στην δουλειά, στην αξιοπρέπεια των αμοιβών, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παροχή φτηνών και ποιοτικών συγκοινωνιών και την αποτροπή του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτροπής από την κυβέρνηση (επιστράτευση, απολύσεις, κ.λπ.) στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. η αλληλεγγύη και η δυναμική παρουσία μας θα είναι δεδομένη.



Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου
 
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.
Είναι αγώνας:
-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών»
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους.
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
-Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
-Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.
-Ολοι στην συγκέντρωση της Τετάρτη το απόγευμα στις 5 στο μετρό και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.
Κανένας Μόνος του!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!


Την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα

Την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τη "σιδερένια φτέρνα" του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Μετρό και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην υποκύψουν στην επίταξη, στην επιχείρηση της καταστολής και τρομοκράτησης.

Να μη φοβηθούν. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική να προχωρήσουν αύριο στην κήρυξη 24ωρης απεργίας και σε κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να προγραμματίσουν άμεσα Παναττική κινητοποίηση ενάντια στην επίταξη. Τις Οργανώσεις της εργατικής τάξης, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία άμεσα και πολύμορφα, όχι μόνο να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την απόφαση για επίταξη, αλλά και να εκφράσουν με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στο Μετρό και όλων των άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη στάση της κυβέρνησης και την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Οι αγώνες των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. δεν αποτελούν ταλαιπωρία για τους εργαζομένους και ούτε βάζουν εμπόδια στην οικονομική τους ανάπτυξη έτσι όπως θέλουν να μας πείσουν. Εξάλλου γι αυτούς οικονομική ανάπτυξη σημαίνει από την μια εργαζόμενους για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη υπερκέρδη για τα μονοπώλια.

Σε εμάς τους εργαζόμενους "ταλαιπωρία" αποτελεί η αντιλαϊκή πολιτική. Μας ταλαιπωρεί η πολιτική που θέλει τα μέσα μαζικής μεταφοράς "χρυσωρυχεία" για τις πολυεθνικές. Η απόφαση της συγκυβέρνησης αποσκοπεί στην πραγματικότητα στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος όλων των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, είναι αξεχώριστο στοιχείο της ενιαίας επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό».

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τη συμπεριφορά της τρικομματικής κυβέρνησης που προχώρησε στην επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, δείχνοντας για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της και την επιθετικότητα της απέναντι σε όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τη "ταλαιπωρία" του επιβατικού κοινού εξαντλείται σε τέτοιου είδους αποφάσεις, ενώ το ίδιο αυτό κοινό το καταληστεύει καθημερινά με τις πολιτικές του. Οι μεθοδεύσεις αυτές πρέπει να βρουν ενωμένους τους εργαζόμενους και με τον αγώνα τους να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων του Μετρό».

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο «καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης, να επιτάξει τους απεργούς εργαζόμενους στο Μετρό. Όλο και πιο ξεκάθαρα η τρικομματική κυβέρνηση δείχνει κάθε μέρα το αποκρουστικό, αυταρχικό πρόσωπό της. Η απόφαση για επίταξη είναι απόφαση που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων».

Την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό καταγγέλλουν, επίσης η ΠΝΟ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΠ-ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ.



Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ

Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.



ΚΚΕ: Ωμός αυταρχισμός η επιστράτευση των απεργών του Μετρό


Σε ανακοίνωσή του για την πολιτική επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

Ο λαός να καταδικάσει την κυβέρνηση.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».



ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ! Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν θα περάσει, οι απεργοί στο μετρό θα νικήσουν

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έδειξε το κυνικό αντιδραστικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του μετρό. Στόχος είναι να καταστήσει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και τις δημόσιες συγκοινωνίες διαλυμένες για να ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Κυβερνούν πια με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, από τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στους ΟΤΑ μέχρι την επίταξη στις συγκοινωνίες.

Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια! Ο καθένας θα διαλέξει στρατόπεδο!

Είτε θα περάσουν τα αντεργατικά τανκς του μνημονίου, είτε θα νικήσουν οι απεργοί του μετρό και των συγκοινωνιών και θα μπούμε σε τροχιά ανατροπής της φασίζουσας επίθεσης της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Η νίκη των απεργών στις συγκοινωνίες θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων!

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν στον αγώνα του Μετρό το δικό τους καθήκον για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Κανένας δέν είναι ο απρόσωπος "επιβάτης"  που κολακεύουν υποκριτικά τα ΜΜΕ και οι κολαούζοι της τρόικας. Δεν ξεχνούμε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό, από τις διαδηλώσεις μέχρι την «άνοιξη» της Πλατείας Συντάγματος, στάθηκαν στο πλάι του λαού και της νεολαίας. Δεν θα τους αφήσουμε εμείς τώρα χωρίς την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. 

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η κλιμάκωση και γενίκευση των απεργιών σε όλες τις συγκοινωνίες, σε άλλους κλάδους και συνολικά!

Κανένα συνδικάτο, κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορο μπροστά στην επίταξη των εργατικών δικαιωμάτων!

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος πρέπει να στηρίξουν τώρα, άμεσα και αποφασιστικά, με όλα τα μέσα, τον αγώνα του μετρό και των συγκοινωνιών,

-         όλοι τώρα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια!

-         Απαντάμε με γενίκευση των απεργιών, διαδηλώσεις, καταλήψεις!

-         Η επίταξη δεν περνά! Κάτω τα χέρια από τους απεργούς!

-         Νίκη στον αγώνα των εργατών, κάτω η συγκυβέρνηση του αίσχους και της τρομοκρατίας.



κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα μέσα μεταφοράς

Το πογκρόμ των απολύσεων, της κατεδάφισης των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές και η κυβέρνησή τους, συνοδεύεται από απανωτά κρούσματα εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης, με σαφή προσπάθεια απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας, πράγμα που εκφράζεται με την κήρυξη όλων σχεδόν των απεργιών ως παράνομες από τα δικαστήρια.

Η πολιτική αυτή πρέπει να βρει απέναντί της το σύνολο της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση, το κράτος και οι καπιταλιστές θέλουν να ισοπεδώσουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων και καταχτήσεων, να απολύουν και να λεηλατούν τα ταμεία μας ανεμπόδιστα και αδιαμαρτύρητα, να ρίξουν τους μισθούς στο επίπεδο των μισθών Κίνας και για αυτό δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα: την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την καταστολή και την τρομοκρατία των επίσημων κρατικών αλλά και άλλων μηχανισμών, τον τραμπουκισμό. Θέλουν να φιμώσουν πλήρως την εργατική τάξη, να διαλύσουν τις οργανώσεις της, να ποινικοποιήσουν και να εξοντώσουν την συνδικαλιστική δράση και άποψη, για να δεχθεί, η εργατική τάξη, αδιαμαρτύρητα την επιστροφή των εργασιακών της σχέσεων στον 19ο αιώνα, να δεχθεί να λιμοκτονήσει, να αυτοκτονήσει.

Όλα αυτά για την μεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών-τοκογλύφων.

Τα μέτρα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο, τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή, δεν είναι τα τελευταία. Η υλοποίησή τους συνεπάγεται βάθεμα της εκμετάλλευσης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, εγκληματικότητα, εκφασισμό, άγρια κρατική καταστολή. Η κυβέρνηση και το κράτος γνωρίζουν πολύ καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τους και γι αυτό παίρνουν μέτρα για την καθυπόταξη και την διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η υπεράσπιση από το μαζικό κίνημα των δικαιωμάτων και καταχτήσεων της εργατικής τάξης, η διεκδίκηση αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, της απαγόρευση των απολύσεων καθώς και άμεσων μέτρων για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους, αποτελεί κατεπείγον ζήτημα που αφορά στην ίδια την επιβίωσή της.

Καταδικάζουμε την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, και συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα τους. Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, όλα τα σωματεία, πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική επιστράτευση άμεσα και να συντονιστούν στην κατεύθυνση κήρυξης Γενικής Απεργίας υποχρεώνοντας την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κάνουν το ίδιο.

Η πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και την εκδίωξη της Τρόικας αποτελεί τη μόνη σήμερα επιλογή της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

Με την οργάνωση απεργίας διαρκείας, με τον ξεσηκωμό του λαού, να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά και να εγκαθιδρύσουμε μια ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ η οποία, στηριγμένη στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και τα όργανά του, θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και μαζί και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας –έξω από την ΕΕ και τους περιορισμούς της– θα εκδιώξει την Τρόικα, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις και τους μηχανισμούς του κράτους οι οποίοι στρέφονται, φανερά ή μυστικά, ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, θα τιμωρήσει όλους όσους στράφηκαν και άσκησαν βία πάνω στο κίνημα.




ΚΚΕ μ-λ: Ολοι στο πλευρό των απεργών του Μετρό

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πέμπτη 24 Γενάρη 2013

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό που κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση.

Η επιστράτευση αποτελεί την αναμενόμενη συνέχεια της αποτυχημένης ενορχηστρωμένης προσπάθειας εκφοβισμού των απεργών που εξελίσσεται εδώ και οχτώ ημέρες από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ.

Είναι η αναμενόμενη κίνηση μιας κυβέρνησης που έχει βάλει στο στόχαστρο όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είναι η φυσική συνέχεια της ολοένα και εντονότερης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των απεργών, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να καταδικάσουν την επιστράτευση και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ!

ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!


Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
 

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με ιδιαίτερο άρθρο στο Μνημόνιο Νο 3 επιβάλλεται η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου του στενού δημόσιου τομέα και στις ΔΕΚΟ που δεν έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Οι σημαντικότερες και πιο πολυάνθρωπες ΔΕΚΟ της κατηγορίας αυτής είναι οι αστικές συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι σε αυτές,, που έχουν ήδη υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους 25- 35% κατά την τελευταία διετία, θα υποστούν έτσι μια νέα μείωση του ύψους του 25% στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς τους.
Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ προσπάθησαν πολλές φορές να προκαλέσουν μια κινητοποίηση διαρκείας σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες ενάντια στο μέτρο αυτό αλλά οι προσπάθειες τους κόλλησαν λόγω της στάσης των συνδικαλιστικών ηγεσιών των άλλων μέσων που προσπαθούσαν, μέσα από διαπραγματεύσεις να πετύχουν την εξαίρεση τους από το μέτρο. Έτσι, βλέποντας ότι ο χρόνος περνάει και επίκειται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και σε αυτούς , προχώρησαν από τις 17/1 σε απεργία διαρκείας
Ο αγώνας αυτός εξελίχθηκε γρήγορα σε εμβληματικό ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και των μειώσεων των μισθών. Η κυβέρνηση απειλεί με απολύσεις και επιστράτευση, τα ΜΜΕ προσπαθούν να δυσφημήσουν τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και τον αγώνα τους ενώ η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κρατάει μια απαράδεκτη στάση αναμονής. Το θετικό είναι η ανταπόκριση που βρήκε ο αγώνας από άλλα πρωτοβάθμια σωματεία όπως φάνηκε με την παρουσία εκπροσώπων περίπου 150 από αυτά στα Σεπόλια στις 23/1.
Η νίκη του αγώνα αυτού μπορεί να ανατρέψει όλο το πολιτικό σκηνικό: τη θεοποίηση των μνημονίων, της λιτότητας, των εντολών της τρόικας και την αμφισβήτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Η κυβέρνηση το καταλαβαίνει και για αυτό προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλο το μαύρο μέτωπο (κυβερνητικά κόμματα, ΜΜΕ κλπ) εναντίον του. Απέναντι σε αυτό οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται χρειάζονται την ενεργητική συμπαράσταση ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου και ειδικότητας πρέπει να πιέσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να εγκαταλείψουν τη στάση του παρατηρητή και να μπουν ενεργά στον αγώνα δίπλα στο σωματείο του ΜΕΤΡΟ και όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Νίκη στην απεργία του ΜΕΤΡΟ
Γενίκευση του αγώνα ενάντια στη λιτότητα και τις μνημονιακές επιλογές
Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template