Home » , » Νέα 48ωρη η ΠΝΟ- Επιστράτευση αποφάσισε η κυβέρνηση

Νέα 48ωρη η ΠΝΟ- Επιστράτευση αποφάσισε η κυβέρνηση


demena-ploia.jpg
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι ναυτεργάτες, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, ξεκινώντας άμεσα τη διαδικασία επίδοσης φύλλων πορείας.
Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα στις 6 στο Λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες.
ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία
Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία, όπως αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία (8 υπέρ, 7 κατά). Τέθηκε και η πρόταση για 24ωρη αναστολή της απεργίας προκειμένου να πάρουν ανάσα νησιώτες, έμποροι και παραγωγοί.
Η απεργία έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι πρώτες ελλείψεις να είναι ορατές στα νησιά.

Ο υπουργός χθες, διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές των ακτοπλόων θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις, τονίζοντας ότι και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές.

Ωστόσο μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κ. Νταλακογιώργος δήλωσε ότι από την πλευρά τους δεν έχουν κανένα λόγο να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
Επιστρατευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση
Σήμερα το απόγευμα την επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση.
Η επιστράτευση αναμένεται να ισχύσει από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μουσουρούλης τόνισε: «Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών. Κάναμε εξαντλητικό διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις. Όπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ, δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δίνουν περιθώρια για διάλογο» είπε ο κ. Μουσουρούλης.
Νταλακογιώργος: Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης
«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, αναφορικά με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτεργατών.

Ο κ. Νταλακογιώργος χαρακτήρισε «μπαρούφες» και «κουβέντες για το καλάθι των αχρήστων» τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βάζει σε μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και το λαό με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει».

«Θα περιφρουρήσουμε τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των εργαζομένων. Η επιστράτευση συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη των πραγμάτων για τη χώρα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΝΟ.

Babushka
5-2-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template