Home » » Πρωινή Ενημέρωση...εν αναμονή

Πρωινή Ενημέρωση...εν αναμονή

Αγαπητοί φίλοι
Μετά από την σημερινή μας συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ κ.Α.Λιάτσο σας ενημερώνουμε :
Ο Γενικός διαβεβαίωσε ότι η εκπομπή μας θα συνεχιστεί με την πλήρη σύνθεσή της μόλις ξεπεραστούν τα νομοθετικά προβλήματα που αφορούν στο σύνολο των συμβασιούχων της ΕΡΤ.
Από την Δευτέρα η εκπομπή θα παρουσιάζεται από άλλους συναδέλφους.


Κ.Αρβανίτης Μ.Κατσιμη
............................................................................................................................Ο κ. Αρβανίτης μιλώντας στο tvxs.gr σήμερα το πρωί πριν συναντηθεί με τον Αιμίλιο Λιάτσο, δήλωσε ότι υπάρχουν σενάρια που θέλουν να υπάρχουν προθέσεις να απομακρυνθούν οι δυο παρουσιαστές από την πρωινή ζώνη, ώστε αυτή να «ελέγχεται» καλύτερα. «Η άλλη λύση θα ήταν να μας ανανεώσουν την σύμβαση και να μας αλλάξουν ζώνη», δηλώνει ο ίδιος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν έχει κάποια λογική το κόψιμο της εκπομπής αφού «από εμπορική σκοπιά είναι πολύ επιτυχημένη. Πιάνει 22% και 23%. Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν».  

Ήδη από το πρωί φίλοι της εκπομπής έχουν δημιουργήσει μια ηλεκτρονική φόρμα συλλογής υπογραφών με αίτημα «όχι στο κόψιμο της Πρωινής Ενημέρωσης».

Στο κείμενο του αιτήματος αναφέρουν τα εξής: «Mε έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι επιχειρείται για τρίτη φορά το κόψιμο της εκπομπής ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η οποία, σημειωτέον, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης, προσφέροντας αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μια εκπομπή η οποία βρίσκεται πολύ πιο μπροστά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών από άλλες της δημόσιας τηλεόρασης και έχει την αποδοχή χιλιάδων πολιτών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, παραμερίζεται με πρόσχημα τη δυσκολία ανανέωσης συμβάσεων, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΡΤ στελεχώνεται με νέα πρόσωπα, στα οποία δίνονται υψηλότατες αμοιβές.

Οι τηλεθεατές, φίλοι της ΕΡΤ και πολίτες που θέλουμε να παρακολουθούμε ποιοτικές εκπομπές από τη Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, όπως ορίζει η φιλοσοφία της, σκοπός άλλωστε για τον οποίον πληρώνουμε στο ελληνικό δημόσιο; ΖΗΤΑΜΕ η διοίκηση της ΕΡΤ και η πολιτική ηγεσία να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου διακοπή της ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να διατηρηθεί αυτό το βήμα πολυφωνίας και δημοκρατικού διαλόγου, και να παραμείνουν οι δημοσιογράφοι παρουσιαστές Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, καθώς και όλα τα μέλη της ομάδας της εκπομπής τα οποία συνεισφέρουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η αντικατάστασή τους συνιστά ωμή πολιτική παρέμβαση, η οποία είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν, και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Ας αποδείξει η διοίκηση της ΕΡΤ και η κυβέρνηση ότι σέβονται το θεσμό της δημόσιας τηλεόρασης, την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση, δίνοντας τη δυνατότητα να συνεχιστεί η εκπομπή»
.

Μπορείτε να δείτε εδώ την σελίδα συλλογής υπογραφών για να μην σταματήσει εκ νέου η εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση.

http://tvxs.gr/news/ellada/pros-trito-kopsimo-apo-tin-net-arbanitis-kai-katsimi

Babushka
6-2-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template