Home » , » ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



κείμενο των σπουδαστών ΤΕΙ Χαλκίδας

"Σήμερα (20-2) είχε συνάντηση ο υπουργός Παιδείας με τους Κώστας Μαρκόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Βαγγέλης Αποστόλου, Θανάσης Ζεμπίλης, Γιάννης Μπουροδήμος, Γιώργος Ψαθάς, Γιάννης Σταθαράς, Κώστας Καλογιάννης (εμπορικός σύλλογος Ψαχνών) και ο πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρολογίας.
Στις 14:00 κατεβήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας οι σπουδαστές του ΤΕΙ. Ζητήσαμε να μπει στην συνάντηση αυτή και ένας σπουδαστής για να τους διαβάσει τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου και μας αρνήθηκαν. Μετά την συνάντησή τους κατέβηκαν οι αρμόδιοι που συναντήθηκαν με τον κο. Αρβανιτόπουλο και μας ενημέρωσαν πως τους είπε ότι το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων θα παραμείνει στη Χαλκίδα ως έχει και το τμήμα Ηλεκτρολογίας θα φύγει Λαμία.
Απαιτήσαμε πλέον να μπούνε 3 άτομα να μιλήσουν με τον υπουργό. Δεν μας δέχονταν και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τις εξόδους του υπουργείου για να τους πιέσουμε να μας ακούσουν. Μετά από αρκετή ώρα δέχτηκε να μας ακούσει ο κύριος Λάσκαρης, συνεργάτης και συντονιστής του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Μπαίνοντας στο γραφείο τρία άτομα μας ξεκαθάρισε πως είχε συνάντηση και μας ζήτησε να του πούμε γρήγορα γρήγορα τι θέλουμε. Τον ρωτήσαμε για τα τμήματα μας τι θα γίνει και μας ενημέρωσε πως το τμήμα της Ηλεκτρολογίας θα παραμείνει στο ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων κατά πάσα πιθανότητα θα πάει στη Θήβα. ( Το τελείως αντίθετο από αυτό που είπαν στον δήμαρχο, τον πρόεδρο του ΤΕΙ και στους καθηγητές). Όταν του είπαμε πως μας ενημέρωσαν για τα τελείως αντίθετα τσαντίστηκε και απάντησε ότι δεν κατάλαβαν καλά, αυτά που λέει αυτός ισχύουν. Σε ερώτηση μας για το τι συζήτησαν με τους αρμόδιους απάντησε χαρακτηριστικά «στα αρχ….. σας το τι συζητήσαμε» (φοβερές εκφράσεις για τον συνεργάτη του υπουργού Παιδείας) Τον ρωτήσαμε τι θα γίνει με τα πτυχία μας και η απάντησή του ήταν αυτό σε νοιάζει?? Έτσι και αλλιώς σε αυτό το « μπουρδέλο που πέρασες δεν αξίζει το πτυχίο σου γλυκιά μου» και πως παρόλα τα αποδεικτικά που του έδειξαν ότι το ΤΕΙ πληρεί τα ακαδημαικά κριτήρια αυτός ξέρει πως δεν είναι έτσι. Η απάντηση μας ήταν η εξής… ελάτε να κάνετε δύο μέρες μάθημα να δείτε το εκπαιδευτικό και το ακαδημαϊκό επίπεδο, με ύφος απάντησε πως αυτός κρίνει αν είναι καλή η εκπαίδευση ή όχι προκαλώντας την αντίδραση ενός από τους σπουδαστές όπου του είπε πως εμείς έχουμε κρίση για να δούμε αν αξίζουν αυτά που μαθαίνουμε ή όχι.
Τον ρωτήσαμε πως γίνεται να δέχονται για εκπρόσωπο του ΤΕΙ έναν πρόεδρο ο οποίος έχει λήξει η θητεία του και είναι παράνομα. Και μας κάνει δεν γίνεται να του πούνε έλα εδώ και να του ξηλώσουν τις αρμοδιότητές…. Φοβερό, τα όνειρά μας όμως μπορούν να τα ξηλώνουν. Η λύση που έδωσε ήταν να ετοιμάσουμε ένα έγγραφο στο οποίο να τα αναφέρουμε αυτά και να τα αποστείλουμε στο υπουργείο. Έγγραφο που ο θεός μόνο ξέρει πότε και αν θα το διαβάσουν. Βγήκαμε ανακοινώσαμε αυτά που συζητήθηκαν στους συναδέλφους, και οι καθηγητές που άλλα τους είχαν πει αποφάσισαν να ξαναμπούμε όλοι μαζί για να μας πει τελικά ο κ. Λάσκαρης τι ισχύει. Με το ζόρι καταφέραμε να αφιερώσει 10 δευτερόλεπτα στον καθηγητή μας στον οποίο απάντησε με τραμπουκισμούς και είπε πως αυτά που είπε εκείνος ισχύουν όχι ο υπουργός.
Στη συνέχεια έχοντας φτάσει στα όρια της αντοχής μας έφτασαν τα ΜΑΤ τα οποία προσπάθησαν να μας διώξουν από την είσοδο χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, χημικά και τραμπουκισμούς σε φοιτητές που διαδήλωσαν ειρηνικά απαιτώντας τα δικαιώματά τους. Αυτή λοιπόν ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά μας.
Αφού έγιναν όλα αυτά πήρε τηλέφωνο έναν υπάλληλο του υπουργείου και επικοινώνησε με έναν σπουδαστή στον οποίο και είπε « Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνουν τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ηλεκτρολογίας ως έχουν, αν όμως γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό, εδώ είμαστε για να το ξανασυζητήσουμε.
Και οι ερωτήσεις μας λοιπόν είναι πώς γίνεται σε ένα υπουργείο Παιδείας να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις? Πόσο θράσος έχουν να απαντάνε στα αιτήματά μας με τραμπουκισμούς και δακρυγόνα? Τι κράτος είναι αυτό που στη νεολαία, στο μέλλον της χώρας, απαντάνε έτσι? Γιατί αποφασίζουν για μας, ΧΩΡΊΣ ΕΜΑΣ?
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ?
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ"

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1458166
Babushka
21-2-2013
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template