Home » , » Τι ακριβώς ζητάμε απ'την Ευρώπη;;;

Τι ακριβώς ζητάμε απ'την Ευρώπη;;;


Είναι πλέον σαφές πως , η κρίση επεκτείνεται με απειλητικούς ρυθμούς σε ολόκληρη την ευρωζώνη , χτυπώντας την πόρτα της Ισπανίας ενώ ήδη Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία βρίσκονται στην ''εντατική'' του Ευρωπαϊκού οργανισμού δημοσιονομικής σταθερότητας (EFSF)
επιβιώνοντας με τα σωληνάκια της αλλεπάλληλης δανειοδότησης.
Είναι χαρακτηριστική η πίεση που ασκεί το Βερολίνο στην Ισπανία για την άμεση προσφυγή της στον EFSF με σκοπό την ανακεφαλαιοποίηση και την διάσωση των Ισπανικών τραπεζών ( οι οποίες τράπεζες είναι ιδιωτικές όπως και τα χρέη τους).
Την σημαντικότητα της κατάστασης αποδεικνύει η αποτυχημένη πρόβλεψη της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Ραχόϊ ,για το χρηματικό ποσό που έχουν ανάγκη οι Ισπανικές Τράπεζες.
Ενώ η αρχική εκτίμηση μιλούσε για 25 δις Ευρώ, τα οποία θα κάλυπταν τις ανάγκες όλου του τραπεζικού  τομέα , μόνο η ανακεφαλαιοποίηση της Bankia , της τρίτης μεγαλύτερης Ισπανικής τράπεζας κόστισε στο Ισπανικό δημόσιο και του ισπανούς εργαζόμενους 27 δις Ευρώ !
Μετά από αυτό, η νέα εκτίμηση της Μαδρίτης κάνει λόγο για ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 50 δις Ευρώ. Η δε εκτίμηση του Βερολίνου για το ποσό της χρηματικής στήριξης , σε περίπτωση προσφυγής της Ισπανίας στον EFSF φτάνει το ποσό των 100 δις !
Το (IIF) , το οποίο είναι και το πιο αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα , κάνει λόγο για συνολική χρηματοδότηση της τάξης των 260 δις Ευρώ!
Το συμπέρασμα είναι , άσχετα αν το τελικό ποσό είναι 50 , 100 , ή 260 δις , πως η Ισπανία πιέζεται ασφυκτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφύγει στον EFSF και να δανειστεί δισεκατομμύρια, για να καλύψει τα ''σπασμένα'' των τραπεζιτών , φορτώνοντας το βάρος στον Ισπανικό λαό υιοθετώντας αυστηρά μέτρα λιτότητας και εφαρμόζοντας την καταστροφική συνταγή των μνημονίων , κάτι που έχουμε νιώσει στο πετσί μας δύο χρόνια τώρα και είμαστε σε θέση να πούμε ότι απέτυχε παταγωδώς .
Μόνο σε καθαρά οικονομικό επίπεδο , σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το Α' τρίμηνο του 2012 , παρατηρείτε συρρίκνωση του Ελληνικού ΑΕΠ κατά 6,5 % σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο για το 2011 φτάνοντας τα επίπεδα του 2005 , πτώση κατά 2,2 % για την βιομηχανική παραγωγή και τέλος αύξηση του πληθωρισμού κατά 1,4% .
Πέρα από το οικονομία αυτή κάθε αυτή , είναι σαφές πως οι καθημερινές αυτοκτονίες , η αύξηση της πορνείας , η ανεργία , η φτώχεια , αυτή η βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων , οδηγεί την κοινωνία σε εκρηκτικές συνθήκες.
Φυσικά η ΕΕ ( δηλαδή τα Γερμανικά και Γαλλικά μονοπώλια και τραπεζικοί όμιλοι) δεν τρελάθηκε , κάνει ακριβώς αυτό που η ίδια αντιπροσωπεύει!
Η ΕΕ έχει συγκεκριμένα πλαίσια και καταστατικά που ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα ασκηθεί η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική από εδώ και πέρα , δηλαδή με την απύθμενη λιτότητα και την εργασιακή κινεζοποίηση!
Πρώτα απ' όλα , γιατί με τον EFSF ,η Γερμανία και οι άλλες χώρες του κέντρου , ασφαλίζουν τις επενδύσεις τους ( Τράπεζες , Βιομηχανίες , πολυεθνικές ) που δρουν στις περιφερειακές χώρες μέσω της μεταφοράς της κρίσης στους ίδιους τους εργαζόμενους!
Αρπάζουν δηλαδή ότι μπορούν – μισθούς, συντάξεις , επιδόματα κτλ και χωρίς κανέναν ενδοιασμό για το πόσο καταστροφικό είναι αυτό για την εργαζόμενη πλειοψηφία .
Το δεύτερο έχει να κάνει με την διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.
Η ΕΕ , έχει αποφασίσει ομόφωνα πως , οι μισθοί , οι συντάξεις και κάθε είδους εισόδημα θα έρχεται σε συνάρτηση με την εκάστοτε ανάπτυξη.
Δηλαδή στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των διάφορων επιχειρήσεων οι ευρωπαϊκοί μισθοί και οι απολαβές , θα ανταγωνίζονται τους αντίστοιχους πιο ανταγωνιστικούς μισθούς , δηλαδή της Κίνας και της Ινδίας !
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει : ''πληρώστε τα χρέη των πολυεθνικών όπως π.χ. Της Marfin στην Κύπρο και των Τραπεζών στην Ισπανία  για να μην χρεοκοπήσουν και μετά δουλέψτε γι αυτές με το 1/6 του μισθού σας για να τις κάνετε να παράγουν περισσότερα και πιο κερδοφόρα...''
Τότε λοιπόν , τι ακριβώς ζητάμε από την ΕΕ;
Η ΕΕ δεν είναι κάτι αυτόνομο από τα ευρωπαϊκά κράτη , είναι τα ίδια τα κράτη!
4-5 πλούσιες χώρες του κέντρου και καμιά 20αριά τις περιφέρειας , οι οποίες προσπαθούν τάχα να κάνουν κοινό εμπόριο !
Η ΕΕ υπάρχει και προσανατολίζεται στο να βοηθά τους Τραπεζίτες , τους Βιομήχανους και τους Εφοπλιστές να επιβιώνουν και να αναπτύσσονται .
Η ΕΕ είναι που εκμεταλλεύεται τους εργάτες για 200-300 € και ανασφάλιστους, παράγοντας τα δεκαπλάσια προϊόντα στην Mercedes και την Peugeot , η ΕΕ είναι ,που με τα διάφορα μνημόνια , την τοκογλυφία  και την φτωχοποίηση των εργαζομένων θησαυρίζει την HSBC και την Deutsche Bank , τέλος , η ΕΕ είναι που στοιβάζει μετανάστες αλλά και Ευρωπαίους για μήνες στα σαπιοκάραβα των εφοπλιστών για  μισθούς πείνας!
Και ποιός κερδίζει απ όλο αυτό ; Η Γερμανία , ή η Ελλάδα , η Γαλλία ή η Πορτογαλία;
Η σωστή απάντηση είναι , ο Γαλλογερμανικός καπιταλισμός.
Στο ερώτημα για το αν αλλάζει η ΕΕ, ουσιαστικά η μόνη ρεαλιστική απάντηση είναι πως αλλαγή , σημαίνει κατάργηση του καπιταλισμού στις χώρες τις ΕΕ !
Μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί μια νέα ευρωπαϊκή συμμαχία των αλληλέγγυων λαών και όχι των μνημονίων και της εκμετάλλευσης.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template