Home » » Το Δόγμα του Σοκ

Το Δόγμα του Σοκ

Όχι, δεν μπορεί να το ζω αυτό.


Άνανδρη επίθεση αρχινεοναζί της ΧΑ σε Λιάνα Καννέλη και Ρένα Δούρου. On camera, live. Ώρα 9:46 το πρωί.
Τέσσερις ώρες μετά, το κεντρικό δελτίο του MEGA στο πρώτο του θέμα κατακεραυνώνει τη συμπεριφορά κ την πράξη του αρχινεοναζί, δίχως να φείδεται χαρακτηρισμών του τύπου "τραμπούκος", "νεοναζί", "φασίστας".
Αφιερώνει 15 ολόκληρα λεπτά στο θέμα, προβάλλοντας τις τοποθετήσεις όλων των κομμάτων σχετικά με την επίθεση. Όλοι μιλούν για Φασισμό, όλοι καταδικάζουν τους τραμπούκους. Ναι, όλοι είναι Δημοκράτες. Και με αυτή την προβιά βγήκαν σήμερα στα κανάλια τους. Αλίμονο αν δεν καταδίκαζαν κι αυτό. Άλλωστε οι ίδιοι είναι που καταδικάζουν τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται. Η Ντόρα μας προειδοποιεί για την "άνοδο των ναζί". Ο Βενιζέλος μιλά "για τον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας".
Το θέμα τελειώνει με τον Καρατζαφέρη να λέει πως στην Ελλάδα δεν πέρασε ποτέ ο φασισμός.

Δεύτερο θέμα, η εισβολή διαρρηκτών σε σπίτια στην Παιανία. Δυο Αλβανοί (έτσι έλεγε το ρεπορτάζ) με μαχαίρια πήγαιναν από το ένα σπίτι στ'άλλο κι απ'τη μια αποτυχία στην άλλη. Μέσα σε λίγη ώρα, κι ενώ είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν ανεπιτυχώς κάμποσα σπίτια, όλη η γειτονιά ήταν στο πόδι με τους κατοίκους να έχουν βγει απ'τα σπίτια τους. Οι διαρρήκτες ήταν τόσο ηλίθιοι (επίμονοι ή θρασείς, θα έλεγε κάποιος άλλος, εγώ ηλίθιοι πιστεύω) ώστε παρά την παρουσία της αστυνομίας και τον ξεσηκωμό των κατοίκων επιχείρησαν να ξαναμπούν σε ένα σπίτι που είχαν μπει και νωρίτερα και είχαν μάλιστα απειλήσει την ιδιοκτήτρια με μαχαίρι στο λαιμό, μπροστά στους δυο της γιους. Αυτή τη φορά δε θα'ναι τόσο τυχεροί. Οι γιοι τους πήραν στο κυνήγι και έφαγαν με μια καραμπίνα τον έναν. Ακολούθησαν αντιδράσεις των κομμάτων. Όλοι "καταλαβαίνουμε το πρόβλημα της εγκληματικότητας,αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταφεύγουμε στην αυτοδικία". Όλοι εκτός από τον Καρατζαφέρη που είπε πως θα σταθεί δίπλα στον θύτη. Στο θέμα ανοίγει παρακλάδι, με την παρουσιάστρια των ειδήσεων να διαπιστώνει φαεινώς : "Στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας έρχεται και πάλι το μεταναστευτικό". Ακολουθούν κι άλλες δηλώσεις κομμάτων. Οι περισσότερες μιλάνε για το πόσο επικίνδυνη "βόμβα για τα θεμέλια της κοινωνίας" είναι το μεταναστευτικό. Οι περισσότερες ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση.

Τώρα διάβασε ξανά τα δύο θέματα.
Διάβασε το πρώτο. Και διάβασε και το δεύτερο.
Παραλόγου λόγος.
Το πρώτο είναι αυτό που καταδικάζει το φασισμό και τον εκφασισμό.
Το δεύτερο είναι αυτό που προωθεί τον φασισμό και τον εκφασισμό.
Το πρώτο είναι "σε καίω Γιάννη μου".
Το δεύτερο είναι "σ'αλείφω μέλι".
Κατάσταση σοκ.
Ο φασισμός ζει μέσα σου κι εσύ τον καταδικάζεις.
Μπερδεύτηκες. Κλείσε την TV. Σκέψου λίγο. Θεέ,είναι όλα τόσο μπερδεμένα.
Στο έχω ξαναπεί: Κλείσε την TV σου.
Φασισμός είναι η βία.
Βία δεν είναι η διεκδίκηση των δικαίων σου. Βία δεν είναι η προάσπιση του ανθρώπου και της αξιοπρέπειας.
Βία είναι το άθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες σου και ρυπαίνει το μυαλό σου. Απ'αυτή τη βία κινδυνεύεις. Από τη φασιστική βία κινδυνεύεις.
Και η αγωνιστική βία είναι η απάντηση. Βάλε στη βία πρόσημο, βάλε στο πρόσημο ταξική συνείδηση.
Ξεκόλλα.


 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template