Home » » Ή ταν ή ΕΓΕΡΘΟΥΤΟΥ!

Ή ταν ή ΕΓΕΡΘΟΥΤΟΥ!

  Τελικά είναι απίθανο αυτό που μπορεί να καταφέρει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ο οποίος μπορεί να συνδυάσει οποιεσδήποτε λέξεις ή φράσεις μεταξύ τους χωρίς να χάνει το νόημα καμιάς από αυτές.
 Παράδειγμα λέξεων: καπιταλισμός-αστική ενημέρωση-εγκληματικότητα-Χρυσή Αυγή-Ευρώ
Και το αποτέλεσμα:
  Επειδή λοιπόν έχει ήδη περάσει  1 μήνας από τις εκλογές της 6ης  Μαΐου και επειδή σε λιγότερο από 2 εβδομάδες είναι οι επόμενες, θα πρέπει να σταθούμε στο ζήτημα όχι μόνο της Χρυσής Αυγής αλλά συνολικά των ακροδεξιών φασιστικών και συνάμα απειλητικών αντιλήψεων, με το οποίο ούτως ή άλλως δεν θα πρέπει ποτέ να πάψουμε να ασχολούμαστε μέχρι τον πλήρη αφανισμό του. Αν έχει παρακολουθήσει κάποιος την επικαιρότητα όλο το τελευταίο διάστημα (από τις εκλογές και μετά) σίγουρα θα έχει παρατηρήσει την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία (κυρίως με τα γεγονότα της Πάτρας) . Αυτό το ρατσιστικό ξεσάλωμα των χρυσαυγιτών ξεκινά βέβαια από την σημαντική εκλογική αύξηση της Χρυσής Αυγής πρόσφατα, αλλά αρκεί μόνο αυτό στο να νομιμοποιηθεί, ο ξυλοδαρμός και η απόπειρα δολοφονίας ενός οποιουδήποτε εργάτη, είτε είναι Αλβανός, είτε Αφγανός, είτε αύριο Έλληνας Αριστερός, από την ελληνική κοινωνία ;  
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κανάλια αν και δεν επικροτούν τις ενέργειες αυτές (σίγουρα υπό άλλες κοινωνικές συνθήκες και πιέσεις δεν θα είχαν κανέναν ενδοιασμό να το κάνουν)  εντούτοις δεν φαίνεται να κατατάσσουν όλες τις παραβατικές ενέργειες στο ίδιο καλούπι, δίνοντας μία ειδική μεταχείριση στις ρατσιστικές επιθέσεις κάτι που φαίνεται όχι μόνο από το ότι προσπαθούν να αποκρύψουν τέτοια φαινόμενα που συμβαίνουν καθημερινά, αλλά και μέσα από την ίδια την ορολογία που χρησιμοποιούν. Έτσι αν και η κύρια λέξη που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται σε ρατσιστικές μορφές βίας είναι η λέξη «επίθεση» αντίστοιχα όταν αναφέρονται σε μετανάστες που εμπλέκονται σε βίαια περιστατικά είναι η «εγκληματικότητα» και εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει την διαφορά στην βαρύτητα των δύο εννοιών ως προς την κοινωνική τους αποδοχή αλλά και διαμόρφωση μιας γνώμης η οποία μπορεί να αγνοεί τις επιθέσεις των ακροδεξιών αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοήσει την λέξη «εγκληματικότητα» που ελλοχεύει και τον προσωπικό του κίνδυνο .
  Η χρυσή αυγή όπως και το mega, το σκαι κ.ο.κ μπορεί να πρωτοστατούν (με νύχια και με δόντια) στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας όμως δεν είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την στροφή σε ακροδεξιές αντιλήψεις και εδώ είναι που μπαίνει  καθαρά το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας. Και όταν αναφερόμαστε σε πολιτική εξουσία δεν αναφερόμαστε μόνο στις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις αλλά συνολικά στην εξουσία που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη νομισματική ένωση το ευρώ. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν είναι ιδιαιτερότητα της Ελλάδας το ότι όσο πάει εντείνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες αλλά είναι μία πολιτική η οποία εφαρμόζεται ή προσπαθεί να εφαρμοστεί πανευρωπαϊκά (Γαλλία-Ιταλία). Αυτό δεν είναι κάτι το ανεξήγητο αλλά αντίθετα έχει σαφείς προοπτικές και δεν είναι άλλες από την εφαρμογή όλων των οικονομικών σχεδίων που αυτοί ετοιμάζουν για την «διάσωση» ή «τον ίσιο δρόμο» της μίας ή της άλλης χώρας. Εφόσον λοιπόν οι κυβερνήσεις των ισχυρών οικονομικά κρατών -κυρίως με την νομισματική πολιτική του ευρώ- ασκούν ήδη μία ακροδεξιά οικονομική πολιτική βάζοντας μέχρι και απεσταλμένους όπως στην ελληνική περίπτωση να ελέγχουν και να καθορίζουν τα οικονομικά μιας χώρας, είναι λογικό να επιθυμούν πέρα από την ακροδεξιά οικονομία (με τις επιθέσεις στον κόσμο της εργασίας) και την ακροδεξιά πολιτική. Πέρα από αυτό βέβαια οι ρατσιστικές επιθέσεις παίζουν και έναν άλλο σημαντικό ρόλο και δεν είναι άλλος από το ότι ειδικά σε περιόδους κρίσης, η καλύτερη επιλογή για τη συνέχεια του συστήματος και όχι την ανατροπή του με μαζικό κίνημα είναι το διαίρει και βασίλευε ή αλλιώς το φαγωθείτε μεταξύ σας. Και δεν είναι και δύσκολο να μαντέψει κανείς ποιος είναι ο πιο αδύναμος και ο πιο ευάλωτος σε τέτοιες οξυμένες καταστάσεις ώστε να γίνει τελικά ο αποδιοπομπαίος για να ξεχάσουμε κανένα από τα βασικά μας θέματα…..
ΥΓ: ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΡΥΦΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ 


  
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template