Home » , » Η αποτυχία της ελληνικής ακροδεξιάς...

Η αποτυχία της ελληνικής ακροδεξιάς...


Μια βδομάδα μετά τις τραγικές εκλογές της 17ης Ιουνίου – μιας και η ΝΔ και ο μονόφθαλμος Σαμαράς βγήκε πρώτος με 30% των ψηφοφόρων και το ΠΑΣΟΚ μαζί με την Χρυσή Αυγή έμειναν
στάσιμα αντί να κατακρημνιστούν – και λίγες μέρες μετά την συγκρότηση της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιστρέφουμε στην σκληρή πραγματικότητα.
Από αύριο η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα , η Ισπανία υποβαθμίζεται μαζί με τις τράπεζες τις καθημερινά από τους οίκους αξιολόγησης και η Κύπρος είναι ήδη με το ένα πόδι στο Μηχανισμό στήριξης και τα μνημόνια.

Όλα τα νούμερα και οι οικονομικές αναλύσεις (οι ανεξάρτητες) δείχνουν πως η κρίση της Ευρωζώνης οδηγεί την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό στάδιο στην απόλυτη και τυπική χρεοκοπία.
Κάτι που ίσως κατάλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό άφησε την βόμβα της χρεοκοπίας στα χέρια μιας μνημονιακής , δεξιάς κυβέρνησης.
Το ιστορικό της Ελλάδας μας δείχνει ότι σε όλες τις προηγούμενες παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις – εκτός της κρίσης του 70' που δεν επηρέασε την Ελλάδα -η Ελληνική οικονομία πτώχευσε και  αυτήν ακολούθησαν ακραίες συντηρητικές κυβερνήσεις.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις περιστερές χώρες του κόσμου που επλήγησαν από σοβαρές οικονομικές κρίσεις.
Φυσικά υπήρξαν και παρά πολλές χώρες που μετά την χρεοκοπία , η κοινωνία στράφηκε προς την προοδευτική και ριζοσπαστική Αριστερά, αλλά για λίγο καθώς διάφορες αντιδραστικές ομάδες κατέλυσαν την εξουσία με πραξικοπηματικό χαρακτήρα.

Το πιο σοβαρό περιστατικό φυσικά μας το παρουσιάζει η Γερμανική ιστορία με την επικράτηση του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναζιστικού – φασιστικού , εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος , μετά από τον πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο και την τεράστια καπιταλιστική κρίση του 29' – 33' .
Γενικότερα η ακροδεξιά κερδίζει- όπως έχω ξαναπεί – με μόνο όπλο τον λαϊκισμό σε σύμπνοια με την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας.
Η φασιστική ακροδεξιά έχει έναν και μόνο σκοπό , να φορτώσει την οικονομική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων με κάθε κόστος και ''κάθε τρόπο'' , ακόμη και τον πιο ακραίο.
Η ιστορική δράση της ακροδεξιάς και δε της φασιστικής μας δείχνει όμως , πως το κύριο όπλο το οποίο κατέχει είναι η προσπάθεια μετατροπής των εργαζομένων και κάθε μορφής κινήματος σε μια ακραία-εθνικιστική μάζα.




Κατηγορεί τους πάντες – εκτός των κεφαλαιοκρατών- για προδοσία κατά του έθνους , συσπειρώνοντας έτσι την κοινωνία στον εθνικισμό.

Όμως δεν πρέπει τελικά να μας φοβίζει μια ενδεχόμενη επικράτηση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα πριν ή μετά από την επίσημη χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας και εξηγώ:
Ο Γ.Καρατζαφέρης μαζί με το εκφασιστικό επιτελείο του - τον Α.Γεωργιάδη , τον Κ.Πλεύρη και τον  Μ.Βορίδη – και το ακροδεξιό τους μόρφωμα , προπομπό του ερχομού της Χρυσής Αυγής , κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος , παρά την προηγούμενη άνοδο στην πολιτική και την κοινωνία , για έναν απλό και κύριο λόγο : όσο και αν προσπαθούσαν να μεταστρέψουν την κοινωνία στον εθνικισμό – κάτι που κάνει και ο Μιχαλολιάκος με τους Καιάδες του -  δεν τα κατάφεραν επειδή η υπεράσπιση των συμφερόντων των Βιομηχάνων , των Εφοπλιστών και των Τραπεζιτών περνά πρώτα απ' όλα από την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ ,  της Μέρκελ και των Δανειστών , δηλαδή όλων αυτών που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή και την ταπείνωση της χώρας μας και του βιοτικού μας επιπέδου.
Όταν η Μέρκελ πανηγύριζε τα Γκολ της Γερμανίας κατά της Εθνικής μας ομάδας , οι συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού της πρόσδιδε ας το πούμε ''χυδαία'' προσωνύμια...
Η Ελληνική κοινωνία είναι κατά πλειοψηφία εχθρική και αντίθετη με την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε και την ΕΕ , όχι βέβαια τόσο πολύ με το ευρώ λόγο της τεράστιας εκστρατείας εκφοβισμού από την άρχουσα τάξη και τα κανάλια της .

Άρα ''Εθνικισμός'' ,''Ελληνικό Έθνος'' και ''όλοι οι έλληνες μαζί'' έρχεται σε ρήξη με την ΕΕ, την Μέρκελ , τον Μπαρόζο κτλ.
Ευτυχώς για την κοινωνία και δυστυχώς για τους φασίστες , η υποστήριξη της ΕΕ και του Ευρώ θα τους βγει σε καταστροφή στο προσεχές μέλλον - παρόμοια με την καταστροφή του Καρατζαφέρη.

Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει από μόνο του , χρειάζεται μαζική κινητοποίηση από την αριστερά και τους εργαζόμενους ενάντια στην Χρυσή Αυγή και την δολοφονική της Δράση , με πρώτο σταθμό την πανελλαδική σύσκεψη, στις 30 Ιουνίου, για οργάνωση δράσεων κατά των ρατσιστικών επιθέσεων,  που συνδιοργανώνουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, εκπρόσωποι των Αιγυπτίων Μεταναστών, η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» , η Ένωση Μεταναστών Εργατών, αριστερές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template