Home » » Όταν ανατρέπεις δεν σέβεσαι και όταν σέβεσαι ... δεν ανατρέπεις...

Όταν ανατρέπεις δεν σέβεσαι και όταν σέβεσαι ... δεν ανατρέπεις...


Για πάνω από 220 μέρες οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν και θα απεργούν μέχρι να δικαιωθούν.
Λίγες μέρες πριν η απεργία των Χαλυβουργών κρίθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη , παράνομη και καταχρηστική.
Καταχρηστική , επειδή είναι καταχρηστικό να μην δέχεσαι την απόλυση την δική σου και των συναδέλφων σου, για να μην  χάσει λίγα απ τα κέρδη του το αφεντικό σου.
Καταχρηστική , επειδή είναι καταχρηστικό να ζητάς 8ωρη μόνιμη εργασία.
Παράνομη , επειδή νόμιμο- και νόμος είναι τα κέρδη του χ,ψ βιομήχανου και όχι το αναφαίρετο δικαίωμα διεκδίκησης μιας αξιοπρεπής εργασίας .
Για πάνω από 220 μέρες κανένα , μα κανένα μέσω δεν αναφέρθηκε στην ηρωική απεργία των Χαλυβουργών - εκτός απ τον ΣΚΑΪ φυσικά , που πάμπολλες φορές προσπάθησε με την βοήθεια της γνωστής - αντιπαθέστατης - απεργοσπάστριας - προσκείμενη στην Νέα Δημοκρατία και ''αμφιβόλων'' σχέσεων με την εργοδοσία , να δημιουργήσει κλίμα αγανάκτησης κατά του δίκαιου αγώνα των απεργών.
Η κυρία ήταν και η μόνη που μιλούσε στο μοναδικό αφιέρωμα που είχε κάνει το mega προ μηνών για την Χαλυβουργία, ένα αφιέρωμα προφανώς κατά παραγγελία της εργοδοσίας...
Και ενώ για πάνω από 220 μέρες δεν μιλούσε κανείς , με το που βγήκε η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, όλα τα πρωϊνάδικα ''συνδέθηκαν απευθείας'' με το εργοστάσιο!
Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό που συνέβη στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη.
Ο κύριος Παπαδάκης σχολίασε με έντονο ύφος , όχι την ουσία της δικαστικής απόφασης
αλλά την καθυστέρηση λήψης της ,220 και ημερών.
Μ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, και καλή η απόφαση και κακό το δημόσιο που αργεί και κωλυσιεργεί!
Αμέσως μετά δίνει το λόγο στον δημοσιογράφο που βρίσκεται έξω από το εργοστάσιο , όπου είναι μαζεμένοι οι απεργοί , μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων εργατικών φορέων καθώς και μέλη του ΚΚΕ , της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς.
Ο τραγικός δημοσιογραφίσκος ξεκινά λέγοντας , πως έξω από το εργοστάσιο βρίσκονται 170 εργαζόμενοι που ζητάνε να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και να γυρίσουν στην δουλίτσα τους....
Κατ ευθείαν και σε ζωντανή σύνδεση υπήρξε έντονη αντίδραση και αποδοκιμασία από τους αλληλέγγυους και στην συνέχεια διαπληκτισμός της γνωστής αντιπαθέστατης - απεργοσπάστριας με τους απεργούς.
Κλείνοντας έρχεται και ο σχολιασμός του κύριου Μητρόπουλου , γνωστού εργατολόγου , υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου υπουργού!
Με ένα κυνικά , ηττοπαθές ύφος σχολιάζει: '' πάντως , τα παιδιά της Χαλυβουργίας έδωσαν καλό αγώνα..."
Ναι αλλά υπάρχει απόφαση , τον συμπληρώνει ο κος Παπαδάκης!
Φυσικά απαντά ο κος Μητρόπουλος ,γνωστός εργατολόγος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ , οι αποφάσεις είναι αποφάσεις ... 
Τι λέει ο κος Μητρόπουλος με λίγα λόγια; 
Η απεργία ήταν πολύ καλή , αλλά τώρα τελείωσε γιατί πρέπει να σεβαστούμε την δικαστική απόφαση - έκτρωμα!
Μια απεργία που δεν στήριξα και δεν έχω σκοπό να στηρίξω , μια απεργία που είναι αποδεκτή μόνο όταν είναι νομιμόφρων!

Δεν νομίζω ότι έτσι θα έρθει η μεγάλη ανατροπή που διατυμπανίζει ο κος Μητρόπουλος , γιατί έτσι θα πρέπει να εφαρμόσει και η απόφαση του Στε περί συνταγματικότητας του Χαρατσιού , θα πρέπει να εφαρμοσθεί η δανειακή σύμβαση ως απορία των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής , Τέλος έτσι πρέπει να εφαρμοστεί οτιδήποτε θεωρείται ''νόμιμο'' από το παρών αποκρουστικό καθεστώς....
Για πάνω από 220 μέρες οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν και θα απεργούν μέχρι να δικαιωθούν.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση , όπως και ίσως επόμενες δεν θα τύχουν σεβασμού από τους απεργούς αλλά και όλη την μαχόμενη εργατική τάξη , γι αυτό και θα ανατραπούν στην πράξη!



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template