Home » » ΤαΨηΛάΤηΣΕβΔοΜάΔαΣ

ΤαΨηΛάΤηΣΕβΔοΜάΔαΣ


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου απέρριψε αίτημα τριών οικογενειών, θυμάτων της φονικήε έκρηξης στο Μαρί, για άρση της ασυλίας του προέδρου Χριστόφια, αφού όπως αποφάνθηκε δεν υπάρχει νομική υπόθεση εναντίον του.

Ο Γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης αρκέστηκε να πει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου μιλά από μόνη της.
Οι δικηγόροι των συγγενών τόνισαν ότι θα επανέλθουν, μόλις τελειώσει η θητεία του προέδρου Χριστόφια και αρθεί η ασυλία του. Πρόεδρε … υπομονή
Άνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση.
Ο δικαστικό επιμελητής, ο οποίος πήγε μόνος του, χτύπησε το κουδούνι και ανακοίνωσε τον λόγο της επίσκεψή του. Ο 70χρονος, όμως, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει αν δεν έφευγε.
Ο δικαστικός κλητήρας προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον μεταπείσει, αλλά ο ένοικος του διαμερίσματος πραγματοποίησε την απειλή του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Δες το θετικά Είμαστε ακόμα στο ευρώ!

Οι αποκρατικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση του Δημοσίου είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης αφού μόνο με την πραγματοποίηση τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Μνημόνιο.
Στο πλαίσιο αυτό θα έρθουν μαζικά λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου με σκοπό να μειωθεί άμεσα και κατά χιλιάδες το προσωπικό, αλλά και να «πέσει» το λειτουργικό κόστος. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κλείσουν 60 οργανισμοί στο Δημόσιο και πλέον το ζητούμενο είναι τι θα  γίνει με τους 3.000 υπαλλήλους.



Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου, με την
μετάταξη τους να είναι υποχρεωτική, αλλιώς σε περίπτωση που δεν δεχθούν προβλέπεται απόλυση.
Για ακόμη μία φορά οι άτυχοι είναι οι συμβασιούχοι, οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους καθώς οι συμβάσεις τους, αφού λήξουν δεν θα ανανεώνονται.
Το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται. Αφού πρώτα τους μαστιγώσουν για παραδειγματισμό.

Περίπου 100.000 φοιτητές διαδήλωσαν έξω από το προεδρικό παλάτι στο Σαντιάγο της Χιλής με κύριο αίτημα τη δωρεάν παιδεία.
«Δεν θα είναι ήσυχα χρόνια για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας» δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της Ομοσπονδίας Φοιτητών της Χιλής, Γκάμπριελ Μπότιτς.
Στη πρόσοψη του Πανεπιστημίου της χιλιανής πρωτεύουσας λίγα τετράγωνα μακριά από το προεδρικό παλάτι οι φοιτητές είχαν κρεμάσει ένα γιγαντιαίο πανό που έγραφε,: «σε μια άδικη χώρα πρέπει όλοι να πολεμάμε - Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για να αλλάξει η κοινωνία».
Εκτός του Σαντιάγο μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως στην Κονσεπσιόν και στο Βαλπαραϊσο.
Στη Χιλή, σε όλα τα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων και των δημόσιων οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα.
Σε μια χώρα όπου το μέσο μηνιαίο εισόδημα των νοικοκυριών είναι λιγότερο από 800 δολάρια το κόστος εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλό και αγγίζει έως και τα 12000 δολάρια το χρόνο. Εμείς; Εμείς έχουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία… δεν το πίστεψες ε;

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template