Home » , » Η Γκρούπα του Ευρώ…

Η Γκρούπα του Ευρώ…


Αν και ο πανευρωπαϊκός , αλλά κυρίως ο Ελληνικός τύπος και τα media πανηγυρίζουν για την μεγάλη ήττα της Μέρκελ και του γερμανικού άξονα από τους Μόντι και Ραχόι  - συμπαρασύροντας τα χρηματιστήρια μαζί και αυτό της Αθήνας σε ξέφρενη άνοδο !Δυστυχώς άλλο ένα μεγάλο ψέμα
προστέθηκε στο λογαριασμό της τραγικής παραποίησης των γεγονότων που βιώνουμε…
Κατ’ αρχήν, ας δούμε τι επικρατούσε στα στρατόπεδα των πρωταγωνιστών αυτού του  Euro-group και ποιοι ήταν αυτοί.
Πρώτη απ’ όλους φυσικά η Α.Μέρκελ , αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας απέχθειας , ξεκίνησε προετοιμασμένη για την μεγάλη μάχη της ευρύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης , κάτι που χαρακτηρίστηκε ως άλλη μια σχιζοφρενική πολιτική εφεύρεση της Καγκελαρίου και  μάλιστα από πρόσωπα όπως ο κ.Ολάντ και ο Αλέξης Τσίπρας.
Φυσικά η κα. Μέρκελ δεν παρανόησε ποτέ , η ευρύτερη Ευρωπαϊκή ενοποίηση , δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης δεν είναι δική της σύλληψη αλλά ο πιο ξεκάθαρος στόχος και ο αυτοσκοπός του ευρώ , ξεκινώντας 20 χρόνια πριν από την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ – που το αναφέρει ξεκάθαρα και το οποίο υπερψηφίστηκε και από το κόμμα του κ. Ολάντ αλλά , από πολλά στελέχη του Συνασπισμού αλλά και απ’ όλους αυτούς τους δήθεν ευρωφωνακλάδες…
Δεύτερος ο Φ.Ολάντ ο οποίος δήθεν ξεκίνησε έτοιμος για μια απευθείας σύγκρουση με το Βερολίνο για το ζήτημα της λιτότητας και ουσιαστικά ήταν ο κομπάρσος του Γιούρογκουπ!
Αφού κύριο ρόλο ουσιαστικά, έπαιξαν η Κύπρος και η Ισπανία στην προσπάθεια να διεκδικήσουν να δανειστούν και να συνεχίσουν να δανείζονται αντίστοιχα απευθείας από την ΕΚΤ προς τις ιδιωτικές τράπεζές τους, χωρίς να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος των χωρών τους και να αναγκαστούν να μπουν στην διαδικασία των δολοφονικών μνημονίων.
Κάτι που φυσικά απέτυχε παταγωδώς καθώς ναι μεν η απόφαση της συνόδου μιλά για την δημιουργία ενός νέου οργανισμού υπό την κυριότητα της ΕΚΤ, με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας χωρίς την μεσολάβηση κρατών. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια , η οποία αναπαράγεται και από τα media  και τελικά συνιστά ένα πελώριο ψέμα.
Η πραγματικότητα είναι πως ο νέος οργανισμός – ο νέος μηχανισμός στήριξης θα βρίσκεται υπό την κυριότητα της ΕΚΤ , αλλά αυτή θα βρίσκεται υπό την κυριότητα της Κεντρικής Γερμανικής Τράπεζας, των διαφόρων παρατρεχάμενων τραπεζοαρπακτικών  και των τριάντα του συμβουλίου της ΕΚΤ , που αυτοί θα αποφασίζουν ποιες τράπεζες και ποιες κυβερνήσεις θα χρηματοδοτούν (μάλιστα έγινε λόγος και για μόνο ισχυρές οικονομίες) αλλά πάλι με την επιβολή εξοντωτικών μνημονίων.
Μάλιστα τέθηκε άμεσα το ζήτημα της σύναψης μνημονίου για την Ισπανία – όσο κι αν η κυβέρνηση Ραχόι ψευτοπερηφανεύεται  για δήθεν νίκη της όσων αφορά την προηγούμενη χρηματοδότηση των 90 περίπου δις ευρώ τα οποία δόθηκαν απευθείας στις Ισπανικές τράπεζες.
Ο κύριος πρωταγωνιστής όμως ήταν η Ιταλία – και όχι η Ελλάδα !
Η Ιταλία δεν είναι απλά μια xώρα του Νότου όπως η Ελλάδα αλλά μια από τις 7 ισχυρότερες παγκοσμίως δύναμη και η 3η μέσα στην Ε.Ε. !
Ο Μάριο Μόντι και όλο το τεχνοκρατικό του επιτελείο , λίγο πριν φύγουν για το Eurogroup ανακεφαλαιοποίησαν με 2 δις ευρώ , την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας , την Μπάνκια Μόντε Ντέι Πάσκι ντι Σιένα , σώζοντας την ουσιαστικά από την χρεοκοπία !
Επίσης αν και η κυβέρνηση του Μ. Μόντι απαρτίζετε από τα πιο – υποτίθεται – έμπειρα στελέχη για το ζήτημα της τραπεζικής κρίσης (αφού σύσσωμη η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Μόντι , αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένοι μεγαλοτραπεζίτες ), η Ιταλία έχει φτάσει στο σημείο να δανείζεται με επιτόκιο – πολλές φορές – μεγαλύτερο απ’ αυτό που δανειζόταν η Ελλάδα όταν πρωτοπήγε στο ΔΝΤ.
Είναι προφανές λοιπόν , πως αν μια ενδεχόμενη χρεοκοπία ή έξοδος απ’ το Ευρώ της Ελλάδας θα κόστιζε στην Ευρωζώνη τουλάχιστον μισό τρις ευρώ , τότε μια χρεοκοπία της Ιταλικής οικονομίας θα αποτελέσει την άμεση διάλυση του Ευρώ και της Ευρωζώνης
Γι’ αυτό και η Ελλάδα έπαιξε ρόλο κομπάρσου , αν και μέχρι στιγμής είναι η πιο «τοξική» οικονομία της ΕΕ , αποδεικνύοντας πως η κρίση του ευρώ και του τραπεζικού συστήματος έχει μπει στο τελικό της στάδιο χτυπώντας τον «σβέρκο» της ευρωζώνης και ένα βήμα πριν χτυπήσει το την Γαλλία και την Γερμανία – το κεφάλι δηλαδή της Ευρωζώνης.
Και το μόνο που έχουν να κάνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι να συνεχίζουν να τα έχουν χαμένα…
Έτσι , θα συνεχίσουν με ακόμη πιο βίαιο τρόπο την εφαρμογή των μνημονίων και το καθεστώς πανευρωπαϊκής , αέναης λιτότητας των εργαζομένων για την διάσωση των σχεδόν χρεοκοπημένων τραπεζών τους και των συμφερόντων τους!
Σε αντιδιαστολή λοιπόν , της λάσπης των media , των
ντόπιων και ευρωπαϊκών Ελίτ και της άρχουσας τάξης
της χώρας περί διαφόρων ομάδων και αριστερών
κομμάτων που θέλουν την καταστροφή του λαού ,
συντελώντας έτσι την λεγόμενη «Γκρούπα της δραχμής» ,
Η πραγματική καταστροφή απορρέει, από όλα αυτά τα
Eurogroups, την λεγόμενη «Γκρούπα του Ευρώ»…


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template