Home » , » Τα ισοδύναμα των αδυνάμων...

Τα ισοδύναμα των αδυνάμων...



Η ώρα  για την ψήφιση του νέου πακέτου βάρβαρης λιτότητας , πλησιάζει. Η Τρόικα , όπως και η Τρόικα εσωτερικού και ο Υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας θέλουν – «απαιτούν» για την ακρίβεια , τα μέτρα να ψηφιστούν πριν την σύνοδο κορυφής στις 18 Οκτωβρίου , ώστε ο Αν. Σαμαράς να πάρει για ακόμη μια φορά τα εύσημα από όλους τους ευρωπαίους αξιωματούχους , για την αποτελεσματική και εντός χρονικού ορίου εκτέλεση των μνημονιακών προσταγών.



Είναι αλήθεια πως το Βερολίνο αλλά και οι επικεφαλής του Eurogroup έχουν εντυπωσιασθεί με το ιδιαίτερο ζήλο που έχει δείξει ο πρωθυπουργός από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του , κάτι που δεν περίμεναν περίμεναν σε τέτοιο βαθμό αν και ο Αν. Σαμαράς αλλά και το κόμμα  του είναι δεινοί υπέρμαχοι της Ευρωπαϊκής ιδέας , πράγμα που απέδειξαν με την τεράστια και μεγάλου πολιτικού κόστους μνημονιακή κολωτούμπα τους με την συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
Και πραγματικά , είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός όπου, ενώ προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία επαναλάμβανε συνεχώς το τροπάριο της επαναδιαπραγμάτευσης και όχι της επιδείνωσης των σκληρών όρων του μνημονίου και την εύρεση ισοδύναμων μέτρων για την εξασφάλιση των συντάξεων και των επιδομάτων , εντελώς απροκάλυπτα και λίγο καιρό μετά της σύσταση της συγκυβέρνησης ο Πρωθυπουργός όχι μόνο ξέχασε όσα έλεγε , αλλά διεμήνυσε και πολύ χειρότερα.
Και όλα αυτά όταν ένα τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ ψήφισε με την λογική του «ρέματος» παρά του «γκρεμού» , (την οποία καλλιέργησε κυρίως η δημόσια τηλεόραση αλλά και οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν κατά-λάβει της ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες) και δεν έχουν να προσφέρουν καμία μελλοντική ανοχή στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.
Μιλάμε δηλαδή για κινήσεις που εκτός από τις τηλεπικοινωνιακές πιρουέτες των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη οι οποίοι διακινδυνεύουν την θέση τους στα έδρανα της Βουλής σε μεγάλο βαθμό , αποδεικνύουν πως η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται για κανένα πολιτικό κόστος , και είναι στην πλήρη υπηρεσία της Τρόικα και των δανειστών.
Προφανώς , η κατάσταση έχει φτάσει προ του τέλους και η άτακτη χρεοκοπία είναι το άμεσο μέλλον μας.
Έτσι τουλάχιστον δείχνουν όλα τα στοιχεία ! η ύφεση ,περιμένουμε να βαθύνει και η κρίση να χτυπήσει και τα πιο δύσβατα γι’


Για γέλια ή για κλάματα; Αν θέλαμε να περιγράψουμε την τωρινή Ελληνική
πραγματικότητα με λίγο black humor θα λέγαμε πώς αρχίζει να υπάρχει ένας έντονος «συνωστισμός» στα νεκροταφεία...


αυτήν κράτη , όπως η Γαλλία και η Γερμανία.
Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί γι’ αυτά που θα έρθουν , όσο και γραφικό να ακούγεται…
Όμως η κατάσταση που θα επικρατήσει , θα είναι βγαλμένη από ντοκιμαντέρ του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου με πρώτο και κύριο άξονα την υγεία!

Τα μέχρι τώρα στοιχεία μας δείχνουν πως η κατάσταση της υγείας θα μετατραπεί στο βασικό θέμα συζήτησης , αλλά και σύγκρουσης. Γιατί όταν έχουμε να κάνουμε με περικοπές δισεκατομμυρίων στην υγεία χρόνο με το χρόνο , με την διάλυση των φαρμακείων , με την ανεργία που ως συνέπεια έχει την μη ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων και το πέρασμα της δημόσιας υγείας στο ιδιωτικό τομέα , την ίδια ώρα που τα εισοδήματα των πολιτών μειώνονται δραματικά και δεν μπορούν να καλύψουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , καταλαβαίνουμε την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά λοιπόν , ο Αν. Σαμαράς προ-χωρά στην προβλεπόμενη κωλοτούμπα των « ισοδύναμων » μέτρων και προτείνει στην θέση της περικοπής των συντάξεων να παραθέσει την… βίαιη περικοπή συν-τάξεων!

Οι τεράστιες περικοπές που αναμένονται σε όλες τις συντάξεις και τα επιδόματα , οι οποίες θα αγγίξουν τα 7 δις μεικτά καθώς και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης σε 67 από 65 , θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια ακόμη στατιστική που θα επιβεβαιώνει τα στοιχεία που μιλούν για μείωση έως και 10 χρόνων για το προσδόκιμο ζωής σε κράτη που ζήτησαν χρηματοδότηση από το ΔΝΤ .

Και πόσα ακόμη έχουν συμβεί και θα συμβούν και έχουν άμεση σχέση με την υγεία και μάλιστα των ευπαθών ομάδων , όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας , η μη δυνατότητα αγοράς καυσίμων θέρμανσης ή και η δια-κοπή του ηλεκτρικού ρεύματος , ακόμη και η δυσκολία κάλυψης των διατροφικών μας αναγκών , η επιδείνωση των σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας , το ουσιαστικό κλείσιμο των ΟΚΑΝΑ , η διακοπή των προ-γραμμάτων για την βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι τους , η ελλιπής τροφοδοσία των φυλακών, αλλά και η ψυχολογική πίεση και το άγχος που δέχεται η κοινωνία και θα οδηγήσει σε μια επιδημία κατάθλιψης.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής όλοι προσμένουμε κάτι που θα συμβεί και θα τους ανατρέψει , ανακόπτοντας την λεηλασία.

Αλλά όσο περιμένουμε  , τίποτα δεν θα γίνει από μόνο του…

 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template