Home » , » Η επιστροφή στα βασικά νο2

Η επιστροφή στα βασικά νο2




Το προηγούμενο άρθρο με τίτλο « η επιστροφή στα βασικά» ξεκινούσε με το ότι : « αφού κοιτάμε το δέντρο είναι λογικό να χάνουμε το δάσος». Και έτσι είναι, εφόσον δεν έχουμε δει καιρό τώρα να γίνεται το οτιδήποτε, έτσι ώστε να αντιστραφεί η λανθασμένη αυτή « τακτική» στην οποία πολλοί υποπίπτουν.
Γράφει ο Ανθρωποφάγος




Η επιστροφή στα βασικά, δηλαδή η επιστροφή στην απλή σκέψη είναι το Άλφα και το Ωμέγα για την απάντηση στην σημερινή κρίση και στα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η τελευταία. Ποια όμως είναι αυτά τα βασικά τα οποία αποφεύγουμε;
«Αν παρθούν αυτά τα αναγκαία μέτρα, η οικονομία θα σταθεροποιηθεί, θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και η χώρα δεν θα κινδυνεύει πια». Όποια τηλεόραση ή εφημερίδα αν ανοίξει κανείς, είναι σίγουρο ότι την βλέπει μέχρι και στον ύπνο του εφόσον φιγουράρει ασταμάτητα εδώ και καιρό. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η «σκέψη» (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) γίνεται μπαντιέρα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών εκπομπών και ειδήσεων πριν περάσουν τέτοιου είδους «αναγκαία» μέτρα, καθώς στο παρελθόν, εδώ και 3 χρόνια αν προσπαθήσουμε θα θυμηθούμε το πόσες φορές έχουμε ακούσει τα ίδια και τα ίδια..
Όταν μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. γινόταν για να έρθει η ανάπτυξη και να κάνουμε βιώσιμο το χρέος.. Όταν ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο ψηφίστηκε για να έρθει η ανάπτυξη και να βρεθούμε σε μια καλύτερη μοίρα, όταν ψηφίστηκε το δεύτερο μνημόνιο ψηφίστηκε για να έρθει η ανάπτυξη και να βγούμε από την κρίση. Τώρα που έρχονται τα Ν.Μ.Θ.Α.Κ. (Νέα Μέτρα Θανάτωσης του Απλού Κόσμου), τα μέτρα αυτά παίρνονται για να εξομαλύνουν λιγάκι την οικονομία μας, να κάνουν για ακόμη μια φορά το χρέος βιώσιμο και ΦΥΣΙΚΑ για να έρθει η ανάπτυξη.
Εδώ και τόσα χρόνια λοιπόν μετά την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό κατακρεούργησης  και ενώ έχουν ψηφιστεί τόσα και τόσα μέτρα για την «ανάπτυξη» νομίζω ότι αρκεί (για να κατανοήσει κάποιος τα όσα έχουν γίνει) να έχει απλώς ανοιχτά τα μάτια του και βέβαια να μην είναι τυφλός. Η «ανάπτυξη» μάλλον είναι για τη συγκυβέρνηση, αλλά και το ευρύτερο αστικό πολιτικό σύστημα με όσους μετέχουν σ’ αυτό, οι άστεγοι στους δρόμους, τα μαγαζιά που κλείνουν, η ανεργία που καλπάζει πολύ πιο ψηλά από τα ποσοστά που παρουσιάζουν στις τηλεοράσεις, τα υψηλά πρωτόγνωρα ποσοστά αυτοκτονιών, η ίδια η ψυχολογία των πολιτών η οποία έχει φτάσει στον πάτο και πολλά πολλά άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω σε 20 σελίδες. Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους.
Κι’ όμως όπου κι αν γυρίσεις, όπου κι αν κοιτάξεις σου λένε ότι τα νέα μέτρα είναι αναγκαία για την επιβίωση της χώρας και φυσικά για την μη έξοδό της από το κοινό νόμισμα (λες και η χρεοκοπία με ευρώ θα είναι η χαρά μας!). Τόσο καιρό μετά και αυτοί συνεχίζουν το παιχνιδάκι τους χωρίς να αναλογίζονται το τι έχουν προκαλέσει στον απλό κόσμο, που στην ουσία τον έχουν μετατρέψει σε οικονομικό ζόμπι (= ον που ασχολείται μόνο με τα λεφτά με έσοδα και έξοδα προσωπικά και οικογενειακά). 
Όχι λοιπόν δεν πρέπει να πέφτουμε σε καμία παγίδα που μας στήνουν. Η ανάπτυξη που θα φέρουν τα νέα μέτρα όπως θα την έφερναν και τα προηγούμενα δεν θα έρθει. Όπως δεν ήρθε και η ανάπτυξη και με τα προηγούμενα μέτρα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας φοβίσουν άλλο με την καταστροφολογία του τι θα γίνει αν δεν περάσουν τα μέτρα ή αν δεν πάρουμε το νέο πακέτο χρημάτων. Να κοιτάξουμε τελικά το δάσος και να ξεφύγουμε λίγο από το δέντρο. Μπορούμε.


 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template