Home » , » ΙΔΙΩΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ...

ΙΔΙΩΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ...



 

    Γράφει  ο Μαχητικός

Για ακόμη μια φορά η πολιτική σκηνή του τόπου μας, η ίδια γενιά που κυβερνά από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει καταφέρει να αναδείξει τις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας. Χωρίς να προσφέρει κάτι το παραμικρό προς το καλύτερο, ένα βήμα προς τα εμπρός, ώστε να αλλάξει επιτέλους σελίδα αυτός ο κάποτε δοξασμένος και πολιτισμένος λαός.




Ποιος να μας το έλεγε ότι ένας απαρχαιωμένος και άκρως διχαστικός νόμος του Βενιζέλου από το τόσο μακρινό, μα και τόσο κοντινό, 1929. Τότε που οι κυβερνώντες για να φιμώσουν και να ελέγξουν τις αντίθετες απόψεις από τις δικές τους, εφηύραν τον περιβόητο νόμο του ιδιωνύμου, για να ποινικοποιήσουν τις διαφορετικές ιδέες.

Χρησιμοποιώντας σαν «Δούρειο Ίππο» την ασφάλεια της κοινωνίας και την προστασία των ελευθεριών του πολίτη, φρόντιζαν να πνίγουν οτιδήποτε διαφορετικό, κάθε τι ανατρεπτικό από τα δικά τους κέφια, καταλύοντας ουσιαστικά την ίδια την ερμηνεία του πολιτεύματος της δημοκρατίας και λειτουργώντας σαν απολυταρχικό καθεστώς, εκτόπιζαν τους αντιπάλους.
Με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα. Χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό, φρόντισαν να νομιμοποιήσουν τις θρασύδειλες τακτικές τους και να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Παράνομες φυλακίσεις, βασανιστήρια, δημόσιες διαπομπεύσεις που ουσιαστικά κατέστρεφαν και διαμέλιζαν ζωές και οικογένειες. Ο θεμέλιος λίθος αυτής της τακτικής ήταν η σπορά του φόβου στη συνείδηση της κοινωνίας, ώστε αυτή να καταστεί το απόλυτο άβουλο και φοβισμένο υποχείριο, το πρόβατο που θα καταπιεί το
κουτόχορτο αμάσητο
ακόμη μια φορά.


Επιστρέφοντας στη σύγχρονη εποχή, τώρα που το ξύλο από τα ΜΑΤ σε ΑμΕΑ και συνταξιούχους είναι κάτι απολύτως αναμενόμενο και φυσιολογικό, μπορούμε να παρατηρήσουμε πόσο όμορφα και αγγελικά επαναλαμβάνεται η ιστορία του τόπου μας. Για την ακρίβεια ένα κομμάτι αυτής, το πιο λανθασμένο και άσχημο, τότε που οι αφορισμοί, οι διαχωρισμοί, τα βασανιστήρια και οι εξορίες ήταν στο καθημερινό εντατικό πρόγραμμα « κοινωνικοποίησης»  του λαού μας.
Οι «σοφοί» εκλεγμένοι από εμάς σωτήρες μας έχουν σκορπίσει σε όλα τα νομοσχέδια και τις μεταρρυθμίσεις την ευφυολογία τους και φρόντισαν να επισφραγίσουν κάθε νομοθετική πράξη τους και με ένα τύπο ιδιωνύμου.

Ξεκινώντας από το υπουργείο πολιτισμού και την βία στους αθλητικούς χώρους – της οποίας οι ίδιοι και οι σκανδαλώδεις πράξεις τους είναι τα αίτια και η πηγή του κακού – την καταπάτηση αρχαιολογικών χώρων. Τις τάσεις της μόδας και την ποινικοποίηση της μπλούζας που συνοδεύεται από κουκούλα. Ακόμα και το να συνδράμεις σε ένα συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη τη βοήθεια μας για να επιβιώσει, αλλά είναι στη δύσμοιρη θέση να είναι πρόσφυγας, ακόμα και αυτή τη θεάρεστη πράξη αγάπης έχουν χωρέσει στο ιδιότυπο νομοθετικό τους πλαίσιο.

Σαν καλοί αντιγραφείς, φρόντισαν να ξεπατικώσουν και να εξελίξουν τους τρόπους και τις μεθόδους χειραγώγησης και εκφοβισμού. Κάποτε ήταν ο νόμος «επί τεντυμποϋσμού» που είχαν εφεύρει για να χαλιναγωγήσουν τη διαμαρτυρία με το γιαούρτωμα που είχε ανθήσει στα σχολεία, τώρα φρόντισαν να συλλαμβάνουν ακόμα και ανήλικους και με το ιδιώνυμο του «τρομονόμου» να φροντίζουν για τον τερματισμό της ζωής του. Με περίσσια μαγκιά και υποκρισία, δημοσίευσαν τις φωτογραφίες συλληφθέντων προσπαθώντας να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν.

Χωρίς να ονοματίζονται κατηγορίες, χωρίς καν να έχει γίνει κάποια δίκη, κάποια μορφή που να φανερώνει το δημοκρατικό πολίτευμα που υποτίθεται πως ακολουθεί αυτή η χώρα. Δημιουργώντας στερεότυπα, πως όποιος συμμετέχει σε πορεία διαμαρτυρίας, μπορεί απλά για μια κουκούλα να δει τη ζωή του πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και στις ανακοινώσεις εγκληματιών της Ελληνικής μπατσονομίας.

Να σε παραδειγματίσουν, να σου δείξουν το δρόμο της φυγής, πως είναι πιο εύκολο και χρήσιμο να μείνεις στον καναπέ σου και να μην ακολουθήσεις το δρόμο της λογικής που είναι στις μάχες έξω στο δρόμο. Εκεί που πρέπει να δώσεις τη μάχη, ενάντια στο σύστημα τους, αντίθετα στα δικά τους συμφέροντα, εκεί που κρίνεται το μέλλον το δικό σου αλλά και όλων.

Προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τη σκέψη σου από τα καταστροφικά μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν πάνω στο ήδη ταλαιπωρημένο και πεινασμένο κορμί σου, βρήκαν τα εξιλαστήρια θύματα που θα τους προσφέρουν τον πολύτιμο χρόνο μέχρι να ανακαλύψουν το επόμενο θαύμα που θα τους βοηθήσει στο να υπνωτίσουν το λαό.
Σαν από ταινία ξεπηδάνε οι αναμνήσεις, τότε που στις τελευταίες εκλογές είχαν φροντίσει να δημοσιεύουν καθημερινά τις κινητές υγειονομικές «βόμβες» - ιερόδουλες, που σε κλάσματα δευτερολέπτου ξεχάστηκαν και εξαφανίστηκαν, μόλις κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν από αυτές, χρόνο.

Έτσι και σήμερα, οδηγούνε το καράβι σε βέβαιο χαμό αλλά ακόμα κρύβουν την αλήθεια, προσπαθούν να απομυζήσουν ότι τελευταίο έχει απομείνει στον τόπο. Να βγάλουν το τελευταίο μερίδιο κέρδους που έχουν βάλει στο μάτι, για αυτό και αυτές οι τόσο ανορθόδοξες και αταίριαστες συνεργασίες, για αυτό και τα τόσα ανίερα συμβόλαια άσπονδων φίλων και εχθρών.

Μη τους αφήσεις να σπείρουν στο μυαλό σου το φόβο, μη τους επιτρέψεις να σε κάνουν να μισήσεις τον εαυτό σου. Ξεπέρασε τις όποιες φοβίες σου και οργανώσου, συσπειρώσου με τους όμοιους σου και εξεγέρσου. Μη φοβάσαι το διωγμό, κανένας δε χάθηκε άδικα για τα όνειρα και τις ιδέες του.

Κράτα ψηλά τη σφιγμένη σου γροθιά, δέσε σφιχτά την κουκούλα σου στο πρόσωπο σου και περπάτα περήφανος. Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο.

Υ.Γ. Μπορεί οι άστεγοι του Πειραιά να πολλαπλασιάζονται σαν τα μυρμήγκια αλλά ο τοπικός «άγιος» φροντίζει να μας δείξει για ακόμη μια φορά πόσο πυκνά ραμμένη είναι το ράσο που φορά στο πρόσωπο που δε τους βλέπει και ακόμα ασχολείται με διάφορες πίπες.

 
 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyleft 2013 Η αναπαραγωγή - αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρης ανάρτησης όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και ενθαρρύνεται. Με την καλόπιστη και ρητή αναφορά της πηγής.. BABUSHKA
Template Design by Creating Website Published by Mas Template